gomag logo

Cum creste magazinul online Aqualine.ro pe Gomag cu 40% pe an


Sorin Moldovan, fondator Aqualine.ro, iti povesteste chiar din sediul firmei sale cum a reusit sa-si faca un drum in lumea business-urilor online din Romania.

Vezi cum si-a pus pe picioare propria afacere, cum a ajuns de la o comanda pe luna la comenzi de peste 200.000 de lei lunar si cum a crescut cu 40% in fiecare an de cand e client Gomag.

Important e sa observi ca afacerea a crescut treptat, cu multa munca, ca nici el nu avea totul planuit de la inceput, dar ca increderea in visul lui l-a facut sa continue.

Sorin a intrat in afaceri in 2008. Era angajat, dar in mintea lui incoltise de ceva vreme dorinta de a-si incepe propriul business.

Se poate spune ca nu el a gasit afacerea, ci afacerea l-a gasit pe el. A descoperit pe Google o firma care cauta distribuitori de filtre de apa; si de atunci totul e istorie.


“Imi inflorise in cap ideea ca vreau sa fiu antreprenor si sa fac afaceri, dar nu stiam exact ce o sa fac si cu ce o sa ma ocup. Mi-am facut o societate si apoi am inceput sa caut alte firme ca sa le distribui produsele. Din intamplare am gasit un anunt pe Google cu o firma care cauta distribuitori pentru filtre de apa. Mi-a placut foarte mult ideea (...)”, spune Sorin.

In prima luna a avut o singura comanda si, odata cu ea, au venit si primele probleme, dupa cum el insusi povesteste:

“Cand a venit vorba sa onorez comanda am intampinat foarte multe greutati. Am aflat ca furnizorul respectiv era de fapt un intermediar care mai mult incurca lucrurile. Am descoperit ulterior cine era furnizorul adevarat.”

Entuziasmul l-a facut sa continue, iar pe parcurs, comenzile au fost tot mai multe, si-a facut propriile stock-uri de marfa si a devenit importator pentru anumite produse.

In online a intrat tot in 2008, cu un site de prezentare, iar in 2016 si-a deschis si magazinul online pe o platforma open source.

A ales platforma respectiva deoarece era ieftina - i se cerea sa plateasca o singura data, ca sa-si creeze site-ul. Insa, platforma s-a dovedit mai costisitoare de atat si i-a dat numeroase batai de cap.

“Acolo (n.r. pe platforma) am intampinat tot felul de provocari. La momentul respectiv eram multumiti de ea, nu stiam ca se poate si mai bine.

Credeam ca toate solutiile de a vinde online costa mii sau zeci de mii de euro. (...) M-a incantat faptul ca plateam o singura data, lucru care nu era tocmai adevarat. Trebuia sa cumpar tot felul de teme, module, implementari. Dupa ce le cumparai si le instalai iti dadeai seama ca unul dintre ele nu merge, ca e in conflict cu altceva. (...)

Trebuia sa suni dezvoltatorul temei, el zicea ca e de vina cine a facut instalarea, iar cel care a facut instalarea dadea vina pe cel de la modul. Te plimbai cu telefoane si emailuri de la unul la altul fara sa rezolvi problema”, isi aminteste fondatorul Aqualine.ro.


In 2017, Sorin a ajuns cu Aqualine.ro pe Gomag. De atunci, afacerea a crescut spectaculos - de la 20 - 30 comenzi pe luna, a ajuns la peste 500 de comenzi, iar daca inainte vindea de 200.000 de lei anual, acum castiga aceeasi suma intr-o singura luna.


“Am putut sa avem aceasta crestere si pentru ca platforma ne-a permis sa implementam tot ce aveam de gand sa facem. Suntem foarte multumiti de cum evolueaza lucrurile.”

Angajatii Aqualine.ro s-au acomodat usor cu Gomag, iar eventualele neclaritati se rezolva usor, rapid, cu un tichet pe care il trimit echipei noastre de suport.

“Avem o colega noua careia i-a trebuit foarte putin sa se familiarizeze cu platforma.

Pe partea de suport, chiar am fost uimit. Eram obisnuit sa sun de 3 - 4 ori pe zi pentru aceeasi problema, sa insist, sa ma rog. Pe Gomag lucrurile se rezolva prin trimiterea unui simplu email spre suport.”

Ce iti recomanda Sorin pentru afacerea ta: sa ai produse cu descrieri complete si corecte, fotografii de calitate si o strategie de marketing bine pusa la punct.

Totusi, daca esti la inceput de drum e imposibil sa stii exact de ce ai nevoie pentru business-ul tau deoarece, asa cum zice si Sorin “toate business-urile incep dupa ureche. Sunt putine cazurile in care antreprenorii vin din start cu finantare si cu un plan de business, cu tot ce trebuie sa inceapa ca la carte.”

Daca ar fi sa o ia de la capat, Sorin si-ar face din prima magazin online, nu ar mai astepta 8 ani pentru asta.

Pentru viitor, si-a propus sa mareasca echipa Aqualine.ro, sa se mute intr-un sediu nou, mai mare decat cel actual si sa creeze noi programe de fidelizare pentru clienti.

Asculta ce are de spus Sorin despre eCommerce-ul din Romania si ia-ti elan sa-ti incepi propria afacere!

Vezi si alte povesti de succes cu clientii Gomag

Testeaza platforma Gomag

Vrei mai mult de la afacerea ta online sau urmeaza sa lansezi un nou magazin online?

Dezvoltat de o echipa cu peste 16 ani de experienta in eCommerce, Gomag este deja folosit de peste 2500 de magazine online. Fie ca ai deja un magazin online sau vrei iti lansezi unul, ai nevoie de o solutie de ecommerce care sa te ajute sa vinzi online. Ne ocupam noi de chestiile complicate pentru ca tu sa te concentrezi asupra business-ului tau.