gomag logo

Cum vinzi cu succes produse unice pe piata - Micostore.ro dupa 1 an si 8 luni pe Gomag


Afla povestea Micostore.ro, dupa 1 an si 8 luni pe platforma Gomag. Ceea ce a inceput din nevoia unui produs care nu se afla inca pe piata din Romania, cu un program part-time, dupa job, azi a devenit un magazin online care atrage din ce in ce mai multi parinti si pitici, cu 2 produse unice in portofoliu si peste 300 de comenzi pe luna.

Stan Costin - Micostore.ro

Clientul nostru, Stan Costin de la Micostore.ro, a gandit o afacere cu produse noi, unice, pentru piata din Romania. Ideea lui a pornit din momentul in care familia sa incepea sa se mareasca: sotia lui era insarcinata. Impreuna, cei doi au descoperit o oportunitate pe care stiau ca nu trebuie sa o rateze.

“Ne-am documentat, am cautat produse in special din afara, am cautat ceva care sa nu fie pe piata in momentul respectiv. Am gasit, dupa 3 luni si ceva de research. Cu totul, a durat undeva la 8 luni pana l-am adus in tara - am cosmetizat ambalajul, am tradus astfel incat sa fie cat mai usor pentru client sa il inteleaga fiind un produs nou, am incercat sa fie totul cat mai simplu”.

Dupa aproape un an, au reusit sa mai aduca inca un produs pentru care sunt singurii importatori, distribuitori pe piata: planse interactive, pe care copilul deseneaza, se spala si poate desena din nou.

Totul a pornit ca un part-time. Costin avea la momentul respectiv un job full-time, asa ca lucra la magazin doar seara, 2-3 ore, dupa ora 22:00.

A invatat din tutoriale cum sa faca tot ceea ce presupune un magazin online - nu avea experienta sau un background care sa il ajute, deoarece job-ul lui nu avea legatura cu online-ul.

Micostore.ro vinde cu Gomag de 1 an si 8 luni, dupa ce Costin a fost convins de reclamele pe care le-a vazut sa isi faca propriul magazin online. Acum spune ca “relatia cu Gomag este una foarte simpla, foarte usoara. De fiecare data cand am avut probleme - si Adriana cred ca stie cel mai bine, ca a fost o perioada cand am zapacit-o cu email-uri, a fost foarte draguta si calma, rabdatoare, ne-a ajutat cu absolut orice.

Ca timp de raspuns, cateva ore. Nu s-a intamplat sa treaca de pe o zi pe alta - asta facand solicitari in timpul zilei.”

La Gomag, timpul de raspuns pentru solicitari este de aproximativ 80 de minute.

In specificul sau de business, Costin spune ca functioneaza implicarea, atitudinea pro-client si chiar interactiunea fata in fata cu clientul, la targuri si expozitii pentru jucarii educative. Exact asta au facut, au mers in intampinarea clientului cu produsul, inclusiv cu perioade de testare.

Cele mai mari provocari pentru Micostore.ro au fost partea de marketing si timpul. Costin s-a folosit de materialele din Academia Gomag, precum si grupurile de Facebook, webinarii si evenimente pentru a invata.

Pentru proprietarul Micostore.ro, aplicarea a ceea ce invata depinde de organizare si nevoia imediata. “Daca nu aplici atunci cand te-ai documentat, o sa fie un pic mai greu mai tarziu, pentru ca uiti informatia. Trebuie sa investesti iar timp sa cauti informatia, sa o iei practic de la capat.”

Micostore.ro, cu un magazin nou si 2 ore de lucru pe zi, a ajuns in noiembrie si decembrie 2018 la 300 de comenzi pe luna, cu o cifra de 25-26 de mii de lei. La volumul de munca investit e o cifra foarte buna.

“Dupa aproximativ 4-5 luni am schimbat tema, intr-una care sa fie in ton cu clientul nostru [...]. Am ales o tema mai frumoasa, mai deschisa - dar atat am schimbat. Doar am adaugat aplicatii: tot ceea ce tine de aplicatiile gratuite, de la furnizorii de plati pana la livrare, SEO, tot ce trebuie, doar cu un simplu abonament, ca sa functionez si sa fac profit.”

Despre grupul eCommerce cu Gomag, Costin spune ca “e totul la indemana. Ai grupul de Facebook unde sunt odata partenerii, unde posteaza webinarii, clipuri video, situatii reale. Apoi sunt clientii sau potentialii clienti Gomag care tot intreaba sau se lovesc de situatii si [...] echipa Gomag, care e strict la obiect si da rezolvarea”.

Urmareste video-ul si descopera povestea Micostore.ro, cum reuseste sa vanda cu succes produse unice pe piata, care sunt provocarile si modul de colaborare cu Gomag si care sunt planurile de viitor ale magazinului!

Vezi si alte povesti de succes cu clientii Gomag

Testeaza platforma Gomag

Vrei mai mult de la afacerea ta online sau urmeaza sa lansezi un nou magazin online?

Dezvoltat de o echipa cu peste 16 ani de experienta in eCommerce, Gomag este deja folosit de peste 2500 de magazine online. Fie ca ai deja un magazin online sau vrei iti lansezi unul, ai nevoie de o solutie de ecommerce care sa te ajute sa vinzi online. Ne ocupam noi de chestiile complicate pentru ca tu sa te concentrezi asupra business-ului tau.