5 minute timp de citire

Silkmart anunta un nou parteneriat cu eDomenii – Globe Hosting Inc. pentru dezvoltarea magazinelor online si evolutia progresiva a nisei eCommerce.

Globe Hosting Inc. este unul dintre liderii mondiali in inregistrarea domeniilor si furnizeaza de solutii pentru business-urile online: vanzare de domenii, servere dedicate, procesare a platilor online, certificate SSL etc. Cu o experienta de peste 10 ani in aceasta afacere, compania are peste 60.000 de domenii gazduite iar conform statisticilor ROTDL, se claseaza pe locul I in ceea ce priveste numarul de domenii .ro inregistrate.

In 2007, Globe Hosting Inc. a reusit performanta de a fi acreditata de catre ICANN pentru a vinde extensiile .com, .net, .org, .biz, .name, .mobi si .info. ICANN joaca un rol unic in ceea ce priveste infrastructura internetului, contribuind la definirea modului de functionare si extindere a sistemului de nume de domenii.

Ca rezultat al sistemului de registrari ICANN, au aparut sute de companii la nivel global care vand nume de domenii, ceea ce a condus la o scadere semnificativa de aproximativ 80% a costurilor pentru nume de domenii. In Romania, Globe Hosting Inc. este singura companie acreditata.

O alta caracteristica definitorie a organizatiei Globe Hosting Inc. este statutul de reseller Geotrust pentru un numar urias de certificate SSL vandute. Firma a fost acceptata ca si partener Strategic/Platinum Partner, de catre cel mai mare furnizor de certificate SSL din lume – Verisign/Geotrust, proprietarul band-urilor Rapid SSL, Geotrust, Thawte sau Verisign.

eDomenii, actual partener Silkmart, a fost lansat in 2001 ca site dedicat exclusiv Romaniei, pentru a asigura furnizarea de nume de domenii si servicii de gazduire la nivel superior in ceea ce priveste calitatea. Pe piata romaneasca, eDomenii este inca prima companie din tara care furnizeaza astfel de servicii.

In cele ce urmeaza voi aprofunda catalogul de servicii pus la dispozitie de compania partenera.

eDomenii iti ofera, in primul rand, sansa de a face primul pas in online, prin achizitionarea unui domeniu. Beneficiezi de preturi preferentiale si poti alege domenii specifice pentru Romania (.ro si extensiile), pentru Europa (.eu) sau la nivel international incepand cu extensia .com. Oferta include oportunitati si pentru reselleri, cuprinzand toate optiunile de domenii.

Alt serviciu este cel de gazduire web, pentru diferite tipuri de sisteme de operare. Ai parte de gazduire profesionala pe servere Linux, ce ruleaza Apache, PHP 5.3, MySQL 5.1, cu Cpanel pentru administrarea site-urilor. In cazul in care ai nevoie de gazduire pe server Windows 2008, pentru administrarea site-urilor ai R2, IIS7, support .NET 2.0, .NET 3.5  si NET 4.0, SQL 2008 Express, Plesk etc.

De asemenea, ai la dispozitie gazduire pentru magazine online si website-uri de eCommerce sau servicii de gazduire profesionala pentru bloguri construite pe platforma WordPress. Disponibilitatea serviciului de gazduire web este de 99,8% pe an si ai peering privat cu provideri nationali si internationali.

academia de ecommerce

Intra in Academia de eCommerce

Suntem peste 5.700 de antreprenori in comunitate

Periodic ai sa primesti pe email informatii utile si studii de caz interesante despre cresterea vanzarilor online. Vrei?

Cand activezi sau doresti sa activezi in eCommerce, stii ca cele mai importante instrumente pentru a mentine increderea clientului si imaginea brandului sunt certificatele SSL. Aceste certificate digitale asigura atat comunicarea cat si tranzactiile dintre doua parti, folosind sisteme de criptare. Datorita parteneriatului cu Geotrust, Globe Hosting Inc. foloseste in Romania, prin eDomenii, propria strategie de satisfacere a nevoilor clientilor: preturi scazute pentru certificatele SSL combinate cu asistenta tehnica profesionala 24/7.

Silkmart va oferi certificate SSL gratuite din partea eDomenii tuturor magazinelor online implementate prin acest parteneriat.

Continuand cu serviciile din catalogul eDomenii, o unealta eficienta pentru a transforma traficul din site intr-o baza de clienti este SiteBuilder. Aceasta este o aplicatie simpla, in care pot fi integrate usor programe precum:galerie foto, e-shop, PayPal, Blogs, voturi etc.

De asemenea, ai si gazduire CDN (Content Delivery Network) prin CloudFare. Acesta optimizeaza livrarea paginilor de web, pentru un timp rapid de incarcare si performanta. Mai mult, blocheaza amenintarile si limiteaza utilizarea in exces pentru banda de trafic si resursele serverului, accesate de roboti si motoarele de cautare.

Pe langa alte servicii, eDomenii si-a creat si un sistem propriu de afiliere, pentru cei care doresc sa prezinte si partenerilor, clientilor sau vizitatorilor paginii, serviciile profesionale puse la dispozitie de catre companie. Acest sistem de afiliere functioneaza asemanator tiparului: primesti un cod HTML de urmarire si bannere iar in urma finalizarii achizitiei, primesti un comision de 5% din totalul platii.

eDomenii dispune de un centru de date extrem de securizat – EvoSwitch, certificat ISO 9001 si ISO 270001.

O caracteristica importanta a eDomenii este disponibilitatea unui serviciu de asistenta tehnica 24/7, aspect ce mi se pare esential pentru dezvoltarea oricarui site si in deosebi, a unui magazin online ce isi doreste performanta. Clientul trebuie sa aiba acces in permanenta la magazinul online, altfel se pierd sansele de conversie si ROI-ul.

Prin urmare, in cazul oricarei probleme ce ar putea surveni (si este inevitabil sa nu apara o problema vreodata), asistenta profesionala este o necesitate. eDomenii pune la dispozitia clientilor suport tehnic profesional, prin email sau live chat, pentru o rezolvare urgenta a oricarei probleme intalnite.

Pentru clientii si potentialii clienti, eDomenii pune la dispozitie o categorie de “Intrebari Frecvente” utile pentru intelegerea si rezolvarea unor concepte sau probleme cu care acestia s-ar putea confrunta. Poti folosi aceste materiale pentru o mai buna documentare inainte de a lua decizia de cumparare sau daca deja esti in posesia unui domeniu achizitionat de la eDomenii. De asemenea, poti lasa un review, o parere pozitiva sau negativa pentru a ajuta si echipa companiei sa contorizeze utilitatea raspunsurilor date.

Probabil te intrebi de ce am ales sa realizam un parteneriat cu eDomenii. Dupa cum am afirmat si mai sus, reprezentantii Silkmart incearca sa formeze o adevarata echipa la nivel national pentru evolutia ascendenta a nisei eCommerce. In aceasta initiativa este necesar sa comunicam si sa colaboram unii cu ceilalti deoarece rezultatele sunt benefice pentru toata lumea. Dupa cum spune bine cunoscutul proverb “ unde-s doi, puterea creste” dar unde sunt si mai multe parti implicate, care lupta consecvent pentru un scop comun, se atinge performanta si succesul.

Parteneriatul eDomenii cu platforma Silkmart se aliniaza in primele randuri ale acestei lupte pentru un ecosistem eCommerce de calitate in Romania.

Cosmin Daraban

CEO la Gomag
18 ani experienta online
Sunt cofondator SilkWEB & Gomag din 2005.
Scriu din experienta despre marketing in eCommerce,
optimizare rata de conversie, crestere trafic si vanzari (SEO, SEM & UX)
Implicat in lansarea si dezvoltarea a peste 600 de magazine online din nise diferite.

[i]
[i]
[index]
[index]