Poate unul dintre cele mai frumoase sfaturi pe care le-am primit in viata mea a fost acesta pe care urmeaza sa ti-l spun si tie.
Dezvolta-ti gusturile.
Arunca in jur o privire intensa si lunga la oricine creeaza o munca semnificativa. Vei observa faptul ca, in timp, acestia au devenit atat de inspirati de preferintele lor, incat si-au dorit sa creeze ei insisi ceva care sa se ridice la inaltimea lor. Cu alte cuvinte, si-au perfectionat abilitatile pentru a face ceva demn de gustul lor.
Nu ar trebui sa fii un snob in multe lucruri in viata. Gusturile tale, insa, sunt o exceptie. Urmareste filme grozave. Citeste carti superbe. Mananca mancare delicioasa. Studiaza oameni extraordinari.
Consuma. Consuma. Consuma. Dezvolta-ti gustul. Rafineaza-l. Abilitatile tale vor decurge de aici.
Cei aproape 600 de oameni prezenti joia trecuta la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025 au urmat, voit sau nu, acest sfat.
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025 a devenit kilometrul 0 in eCommerce-ul romanesc, o conferinta marcata de continut epic si un festival al oportunitatilor de networking si parteneriat.
Pe 27 martie, la Nord Events Center ne-au fost alaturi antreprenori – incepatori sau cu multi-multi ani de experienta in spate, dintre care o buna parte clientii nostri, specialisti si experti in multiple fatete ale unui business eCommerce, de la marketing, la vanzari, HR, administrativ sau legal, echipe ale unor afaceri online, dar si parteneri, furnizori si pasionati.
Motiv pentru care, in numele intregii echipe, vreau sa va multumesc tuturor celor care ati spus prezent la cel mai mare eveniment fizic Gomag din acest an, si ne-ati facut ziua extraordinara!
In aceeasi masura, le suntem recunoscatori partenerilor care s-au implicat direct pentru sustinerea Gomag SUMMIT, incepand cu sponsorul principal al evenimentului theMarketer, si partenerii de la FAN Courier, PayU GPO Romania, DoAds, NETOPIA Payments, Ecolet, NewsMAN, SINAPS, PayPo, Helpship, 𝐭𝐛𝐢 bank si Limitless Agency.
Conceptul evenimentului s-a invartit in jurul #ACUM, adica acum te dezvolti, acum prinzi oportunitatile asteptate, acum actionezi, acum e cel mai bun moment sa incepi.
Si sunt sigura ca ati plecat cu totii echipati cu cel putin o idee gata de aplicat in business-ul sau proiectul fiecaruia, chiar #ACUM.
Pentru ca as vrea sa pastram traditia, dar si sa ofer un sneak peek celor care nu au reusit anul acesta sa prinda un loc la eveniment – dar sigur vin la anul :), in continuare voi trece in revista 25 de lectii pe care le-am invatat la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025.
”Era in sala un suflu foarte tanar, o generatie crescuta cu spirit antreprenorial, scapata de trecutul “de la stat”. Cu fiecare astfel de eveniment, cu toate cursurile pe care le oferiti si cartile pe care le scrii, cresti piata.
Copiii nostri au curajul sa isi ia soarta in maini si sa aiba succesul pentru care au muncit si pe care nu il asteapta de la nimeni altcineva (“sa se faca”). Felicitari, Cosmin si multumesc pentru invitatie!” – Participanta Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025
Cuprins Ce am invatat la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025
- Despre evolutie in antreprenoriat si cele mai noi cifre Gomag
- Cele mai recente trenduri si strategii castigatoare cu Google pentru 2025
- theMarketer X Gomag – parteneriatul care schimba email marketing-ul pentru antreprenori
- Cum se pot optimiza veniturile si cheltuielile prin solutii istete
- Continutul pentru Social Media si cum iti cuceresti audienta prin acesta
- Cum crestem cand altii investesc milioane
- Ce inseamna scalarea si la ce ne ajuta
- Modelul celor 8P in marketing si vanzari
- Impactul administrativ si financiar pe care il au GoBots intr-o afacere
- Recomandari de lectura pentru intelegerea procesului de branding
- Cum folosim esecurile ca pe un combustibil pentru succes
- Piata evolueaza constant cu solutii dedicate pentru antreprenori
- Clientii Gomag si cresterea eCommerce-ului din perspectiva lor
- Marketing in 2025, intre strategii, trenduri si tool-uri AI
- Interactiunea cu ceilalti participanti iti poate aduce cadou un baton cu portocale 🙂
- Pastila de branding – numele scurt al afacerii e mai usor de retinut
- Gandeste mare, dar incepe de la mic
- Esti bun la ceea ce-ti place sa faci
- De ce ar trebui să le pese oamenilor (de tine si afacerea ta)?
- Fii curios, fii deschis, fii gata sa evoluezi
- Despre importanta conversatiilor inconfortabile
- Antreprenoriatul dincolo de tehnologie
- Specializarea conteaza, de la servicii la oferta
- Chiar daca o experienta e similara, nu poate fi la fel
- Meraki – sau cum dragul, pasiunea si creativitatea au dus la Gomag SUMMIT
1. Despre evolutie in antreprenoriat si cele mai noi cifre Gomag
- Antreprenoriatul este despre a lua decizii fara sa stii exact unde te vor duce. Despre a-ti asuma riscuri, despre a incerca lucruri noi, despre a iesi din zona de confort – despre a evolua.
Si cum poti sa evoluezi ca antreprenor?
Un prim scenariu este sa incerci sa faci totul singur. Inveti din greseli, testezi solutii, pierzi timp si bani cautand singur cea mai buna cale.
Si cel de-al doilea scenariu: acela in care evoluezi accelerat, pentru ca alegi sa te pui intr-un context care iti sustine cresterea. Ai alaturi oameni, instrumente si resurse care te ajuta sa mergi mai departe, insa mai repede si mai eficient.
De aici a pornit si misiunea Gomag: sa construim un ecosistem in care antreprenorii vand mai mult si cresc accelerat.
-
Cele mai noi cifre Gomag:
- Peste 4.200 de magazine online care functioneaza si se dezvolta in acest ecosistem
- 8 milioane de vizitatori care ajung lunar in magazinele noastre (2024)
- 5.5 milioane de produse puse la vanzare (2024)
- 450 de milioane de euro vanzari inregistrate de clientii nostri in 2024 (cu o crestere de 38% fata de 2023)
Aceste cifre spun un lucru clar: eCommerce-ul romanesc este in crestere.
2. Cele mai recente trenduri si strategii castigatoare cu Google pentru 2025
- Cota online din vanzarile retail e la 7% (similar cu 2024).
- Acum se vede o crestere usoara in indicatorii legati de incredere de a cumpara si economic sentiment, dupa scaderea din decembrie.
- Romanii reactioneaza, uzual, rapid la noutatile disruptive sau nesiguranta.
- Omnichannel este noua normalitate – romanii cumpara cel mai mult in magazinele fizice, dar 75% dintre ei cauta online chiar cand sunt acolo. Oamenii iubesc faptul ca pot intra in posesia produsului imediat intr-un magazin fizic, dar prefera online-ul pentru confort si paleta de informatii pe care o ofera acesta.
- Review-urile false si costurile ascunse scad increderea consumatorilor.
- 47% dintre consumatori spun ca primele rezultate la cautare in Google sunt cele mai importante surse de informare pentru ei.
- Competivitatea preturilor este cel mai important factor de decizie offline, dar reputatia vanzatorului bate confortul.
- Daca vrei sa arati, nu sa spui, reclamele cu rating de produs au o crestere de 17% in CTR si pot imbunatati performanta campaniei.
- Daca vrei sa captezi cererea, foloseste broad match pe Google Search.
- Daca vrei sa fructifici cererea, poti avea cu pana la 14% mai multe conversii in medie daca adaugi Demand Gen la campaniile Search / Performance Max.
- Daca vrei sa directionezi oamenii spre magazinul tau fizic, incearca Local Inventory Ads (LIA).
3. theMarketer X Gomag – parteneriatul care schimba email marketing-ul pentru antreprenori
In sine mai putin o lectie, si mai mult o oportunitate tactica, la Gomag SUMMIT 2025 a fost anuntata oficial integrarea avansata theMarketer in platforma Gomag, care duce datele legate de email marketing direct in panoul de administrare al magazinului tau.
Totul devine mai rapid, mai sincronizat, mai gata sa te ajute sa vinzi si sa obtii conversii direct din email-urile trimise clientilor si abonatilor tai.
Concret, ce prespune noua integrare WOW intre Gomag si theMarketer?
- Ai un raport cu datele celei mai recente campanii theMarketer in prima afisare a panoului tau de administrare – vezi dintr-o singura privire care este performanta acesteia.
- Sectiune dedicata in meniul Gomag, pentru acces ultra rapid la informatii cheie – practic, datele din dashboard-ul theMarketer se muta direct in Gomag.
- Sincronizare bidirectionala a contactelor – practic, listele de abonati sunt mereu actualizate pentru a comunica personalizat mult mai usor.
- De asemenea, produsele sunt actualizate in timp real – feed-ul de produse se genereaza instant, la crearea contului, iar stocurile, preturile si produsele noi se actualizeaza automat, prin API.
- Poti configura trimiterea tranzactionalelor prin theMarketer, din setarile Gomag.
- Ai posibilitatea configurarii produselor in newsletter in asa fel incat sa fie adaugate direct in cos, din email!
- Poti oferi coduri de reducere care se pot folosi imediat si se pot personaliza in functie de categorie, brand sau valoarea comenzii.
- Review-urile produselor sunt sincronizate automat intre Gomag si theMarketer si vice-versa, asa ca devin super simplu de gestionat.
Vrei sa te bucuri si tu de beneficiile noii integrari? Activeaza aplicatia theMarketer in platforma ta Gomag!
4. Cum se pot optimiza veniturile si cheltuielile prin solutii istete
- Rata retururilor in Romania este in medie intre 11 si 15%, semnificativ mai mare in anumite domenii (Sursa: Studiu PayU & companii de curierat).
- Dar in cazul clientilor ce platesc cu cardul, rata retururilor scade semnificativ intre 3 si 5%.
- 17% din clientii din Romania nu cumpara de pe un site daca acesta nu ofera si plata online.
- Platile online duc la 20% crestere medie a ratei de profit, prin scaderea ratei de retur si 30% crestere medie a vanzarilor si imbunatatire a gradului de loializare al clientilor (Sursa: ACI)
- Solutii recomandate pentru plata online: Portofele digitale sau plai intr-un singur clic – Google Pay, Apple Pay si Click to Pay, Plati in rate fara dobanda, BNPL sau Slice, Plati transfrontaliere.
- Foloseste-te de orice interactiune cu clientul pentru a comunica cu acesta!
”A fost o experienta fantastica sa particip la Summit Gomag 2025, un eveniment organizat cu mult profesionalism!
Felicitari Cosmin Daraban si echipei Gomag pentru organizarea impecabila si pentru ca aduc in prim-plan solutii inovative pentru antreprenori!🥳💯” – Participanta Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025
5. Continutul pentru Social Media si cum iti cuceresti audienta prin acesta
- Exista 3 niveluri de audienta la care poti ajunge prin continutul pe SM: true fans (cei care nu au nevoie neaparat de un imbold pentru a te urmari, iubi si promova), audienta existenta si viralizarea (cand ajungi la audiente necunoscute).
- Concentreaza-te pe dezvoltarea la maximum a avatarelor tale de clienti si foloseste-te de AI pentru a genera texte captivante pe baza acestora. Tool recomandat: AI Claude.
- Secretele creatorilor de continut de top: ce se intampla in primele 3 secunde, frecventa postarilor (regulata), calitate vs. cantitate.
6. Cum crestem cand altii investesc milioane
- Ne intelegem clientii mai bine decat ei.
- Monitorizam competitia (SimilarWeb, Listafirme etc.)
- Ne diferentiem. Oferim suport seara si in weekend.
- Analizam date. Iteram. Testam. Oferta, marketing, preturi, servicii.
- Targetam clientii nemultumiti ai colosilor.
- Nu renuntam.
7. Ce inseamna scalarea si la ce ne ajuta
- Scalarea este un proces de consultanta transformationala, dar vine si de la englezescul a ”masura” – in acest caz, masuram afacerea.
- Cum putem masura? Doar daca avem formate profesionale de conducere a afacerii. De exemplu, in departamentul de vanzari, pentru a putem spune ca avem scalabilitate pe el trebuie sa stabilim obiective cantitative si calitative, dupa care niste mecanisme de tragere a angajatilor in baza – Matricea Organizarii Activitatilor (MOA) – planurile strategice de actiune le dam angajatilor, si avem nevoie de un sistem de evaluare.
- In sistemul de evaluare avem nevoie de scale / intervale ca sa putem masura rezultatele angajatilor. Acestea ajuta la eficientizarea structurilor interne, integrarea eificienta a noilor angajati, stabilirea unui sistem de salarizare coerent etc.
- Scalarea ne ajuta sa avem niste formate profesionale de business atat la nivel de afacere (praguri de rentabilitate, profitabilitate etc.), sa stim daca afacerea se afla in standard, peste sau sub standard. De exemplu, daca mai deschidem un punct de lucru, sa stim daca facem multiplicare sau clonare.
- Scalarea nu inseamna cresterea cifrei de afaceri!
- Scalarea e un fenomen in care luam toata afacerea si o asezam pe niste formate de business astfel incat in orice moment al vietii noastre sa stim daca afacerea e in standard, peste standard sau sub standard.
8. Modelul celor 8P in marketing si vanzari
- Mixul de marketing si vanzari iti permite sa revizuiesti si sa definesti problemele cheie care afecteaza promovarea si achizitia produselor sau serviciilor tale.
- Cei 8 P din mixul tau de marketing si vanzari sunt: Produsul, Pretul, Plasarea, Promovarea, Procesele, Probele concrete, Persoanele implicate, Partenerii.
- Un produs vedeta poate fi unic, nisat, rezolva o durere, are dimensiuni mici, vandut cu accesorii, rezolva ceva urgent, consumabil, are pret bun.
- Canale potentiale de plasare a produsului: Magazin online, Social Media, Email, Marketplace, Telefon, Video, Chat, Telefon, Formular, Evenimente, Magazin fizic.
- Pasi Sales Funnel: Planificare > Recunoastere > Interes > Conversie > Retentie
- Tipuri de dovezi de incredere: Testimoniale magazin, Recenzii de produs, UGC, Studii de caz, Sustinerea influencerilor, Insigne si certificate, Word-of-mouth
- Din tribul unei afaceri fac parte Angajati, Clienti, Furnizori de produse, Furnizori de servicii, Afiliati, Ambasadori de brand, Influenceri, Investitori.
9. Impactul administrativ si financiar pe care il au GoBots intr-o afacere
- Total 125 mil. interactiuni realizate de GoBots pe magazinele online care ii folosesc > 350.000 ore timp economisit > +1.9 mil. Eur bani economisiti!
- Ex. Merchandiser Bot: 37.414.436 interactiuni => 104.000 ore (est. 10 secunde economisite per interactiune) => Bani economisiti = 2.6 mil RON la salariu minim de 25 ron / ora brut.
- Ex. CRM Bot: 86.338.604 interactiuni => 240.000 ore (est. 10 secunde economisite per interactiuni) => Bani economisiți = 6 mil RON la salariu minim de 25 ron / ora brut.
10. Recomandari de lectura pentru intelegerea procesului de branding
Succesul antreprenorului = Knowledge + Passion + Talent
Branding:
- Strategic Brand Management (Keller)
- Brand Leadership (Aaker and Joachimsthaler)
- Value Merchants (Anderson, Kumar & Narus)
- Creating Passion Brands (Edwards & Day)
- The Definitive Book of Branding (Kompella)
- How Brands Grow (Sharp)
- Consiglieri: Leading from the Shadows (Hytner)
- Lovemarks. The Future Beyond Brands (Roberts)
- From Marginal to Mainstream (Edwards)
- BrandSimple (Landor)
Behavioural Economics and Decision Making:
- Thinking. Fast and Slow (Kahneman)
- Nudge (Thaler and Sunstein)
- The Art of Choosing (Iyengar)
- Made to Stick: Decisive (Heath and Heath)
- Freakonomics (Levitt and Dubner)
- Outliers; Blink; David and Goliath (Gladwell)
- Supercruncers (Ayres)
- The Smarter Screen (Benartzi)
- Inside the Nudge Unit (Halpern)
- Everything is Obvious (Watts)
- Misbehaving (Thaler)
- The Undoing Project (Lewis)
11. Cum folosim esecurile ca pe un combustibil pentru succes
- Cum sa esuezi mai mult – masoara, renegociaza (cultura), actioneaza (operational).
- Sarbatoreste incercarea si oamenii care fac lucruri, pentru ca doar acestia pot face cele mai multe greseli (si sa invete din ele).
“Intr-o perioada in care sunt zeci de evenimente pe saptamana, mai ales in capitala, voi strangeti cateva sute de oameni din toata tara care acorda o zi intreaga pentru a va fi alaturi.
Daca nici asta nu inseamna ca faceti o treaba grozava, atunci nu stiu ce dovada ar fi nevoie. Great job” – Participant Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025
Citeste si: Cum a fost la Gomag SUMMIT 2024: Lectii & lucruri pe care le-am invatat
12. Piata evolueaza constant cu solutii dedicate pentru antreprenori
- Comportamentul consumatorilor este in continua schimbare, iar asteptarile lor de la un magazin online devin din ce in ce mai mari. Vor livrare rapida, retururi simple, optiuni de plata flexibile, personalizare si o experienta neintrerupta pe toate platformele.
- Apple Pay si Google Pay vor creste ca procentaj din platile efectuate, dar nici schemele clasice de plata nu vor sta pe loc (a se vedea standardul Click2Pay dezvoltat de EMVCo).
- FAN Courier urmeaza sa deschida noi hub-uri operationale in Polonia, Cehia si Slovacia.
- In tara, FAN Courier are +2.000 de lockere montate in reteaua FAN Box, la care se adauga si 3.500 de puncte de tip PUDO (Pick-Up and Drop-Off Points, adica magazine de proximitate de unde clientii isi pot ridica coletele).
- BNPL este un trend necesar si util, si e pretabil pentru orice industrie.
- In Romania sunt aproximativ 80 de milioane de produse unice – este mult loc in piata, in special daca luam in calcul decalajul fata de tarile din vestul Europei.
- Cele mai populare categorii de produse comercializate prin intermediul easySales sunt produsele pentru bucatarie si casa, urmate de electronice (televizoare, laptopuri) si produse din zona de fashion si bijuterii.
13. Clientii Gomag si cresterea eCommerce-ului din perspectiva lor
- Printre cele mai presante provocari cu care se confrunta antreprenorii se numara angajarea de personal, accesarea finantarilor, alegerea furnizorilor potriviti de servicii etc.
- Daca iti doresti o cariera in antreprenoriat e important sa alegi un domeniu care aduce placere, sa investesti in educatie si sa ramai mereu la curent cu tehnologia.
- Aproape orice antreprenor cu care interactionezi iti poate spune minim o poveste despre un esec cu care s-a confruntat in parcursul sau.
- Poate unul dintre cele mai prioritare lucruri in business ca sa poti vinde este sa iti gasesti diferentiatorii unici ai afacerii tale.
14. Marketing in 2025, intre strategii, trenduri si tool-uri AI
- Multe business-uri cresc in perioada de promotii. Sunt multi antreprenori care au evolutii in aceste perioade si pe care le-ar avea in mod normal daca ar aloca un anumit buget asa cum il aloca in perioadele promotionale.
- Dupa ce incepi sa validezi bugetul si incep sa vina comenzile, este important sa iti securizezi operatiunile interne.
- Pentru a obtine succes cu Meta Ads nu e suficient sa aloci un buget mare si sa astepti rezultate. Trebuie sa intelegi cum functioneaza algoritmii, sa testezi constant si sa ajustezi campaniile in functie de datele pe care le obtii.
- AI are un rol esential in transformarea mediului de afaceri, influentand redefinirea strategiilor si proceselor organizationale.
- Instabilitatea geopolitica si economica determina consumatorii sa fie mai atenti la cheltuieli si sa isi faca un research mult mai detaliat inainte de a lua decizia de cumparare.
- Marketingul trebuie sa fie din ce in ce mai personalizat si sa utilizeze tehnologii avansate pentru a se diferentia.
15. Interactiunea cu ceilalti participanti iti poate aduce cadou un baton cu portocale 🙂
Desi e intamplare intamplata de-adevaratelea (multumesc, Hap de la Vlad), ceea ce vreau sa transmit e ca la fiecare editie Gomag SUMMIT sau alte evenimente fizice, ne intalnim cu clienti Gomag si alti antreprenori care sunt oameni extraordinari, atat pe plan profesional, cat si personal.
Participantii au creat nu doar noi conexiuni eficiente pentru afacerile lor, ci au facut cunostinta sau s-au reintalnit cu antreprenori care au un istoric mai scurt sau mai lung pe piata si de la care au mai invatat cate ceva.
Plus, networking-ul le-a crescut sansele de a castiga unul dintre cele 5 Kituri Gomag puse la bataie, ce au ajuns la 5 fericiti castigatori la finalul evenimentului.
16. Pastila de branding – numele scurt al afacerii e mai usor de retinut
Ceea ce am observat la receptie e ca foarte multi dintre participanti si-au trecut numele “legal” al companiei, cu SRL si alte litere in coada.
Insa numele magazinului sau al companiei, asa cum il gasesc oamenii la cautare, e si mai memorabil si mai usor de recunoscut, ceea ce e un atu cand vine vorba de networking 🙂 .
17. Gandeste mare, dar incepe de la mic
Incepand de la scara mica, dai timp abilitatilor tale sa-ti ajunga din urma gandirea.
Gandeste-te la un joc video, de exemplu. Daca alegi din start o lupta cu cel mai dur boss, e 100% sigur ca vei pierde. In schimb, ar trebui sa incepi treptat. Gaseste-ti locul intr-o piata mica, neaglomerata, unde concurenta este mai rara. Unele dintre cele mai mari companii de pe planeta au inceput asa.
Netflix a inceput prin a inchiria DVD-uri. Nike a inceput prin crearea de incaltaminte pentru alergatori la Universitatea din Oregon. Amazon a inceput prin livrarea de carti. Platforma Gomag a inceput de la un simplu magazin online de usi.
18. Esti bun la ceea ce-ti place sa faci
Oamenilor buni la sah le place sa joace sah, la fel cum celor buni la tenis le place sa joace tenis. Oamenilor buni la scris le place sa scrie, la fel cum celor buni la antreprenoriat le place caruselul deciziilor ce le permite sa isi construiasca viitorul cu propriile maini.
Privim aceste abilitati ca fiind talente date de ceruri, cu care unii oameni se nasc si altii nu. Dar, in realitate, ceea ce suntem buni sa facem are putin de-a face cu capacitatea naturala si totul cu ceea ce ne face placere.
Cand iti place sa faci ceva, lucrul se simte ca un joc, iar provocarile par niste jocuri. Sa-ti placa ceea ce faci este un avantaj competitiv.
19. De ce ar trebui să le pese oamenilor (de tine si afacerea ta)?
A face treaba este partea usoara – a crea un magazin, a aduce un produs in magazin, de exemplu. A da sfara in tara si a atrage oamenii pentru a-l cumpara este partea grea.
20. Fii curios, fii deschis, fii gata sa evoluezi
Curiozitatea este una dintre acele frumoase trasaturi umane care trag dupa sine alte caracteristici ce iti servesc tie, personal, muncii tale si celor cu care intri in contact.
Cand esti curios despre tine insuti, esti constient. Cand esti curios despre altii, iti pasa.
Cand esti curios de dificultati, esti curajos.
Asa ca fii curios 🙂
21. Despre importanta conversatiilor inconfortabile
O buna parte din succes se reduce la nivelul tau de confort cu conversatiile incomode.
Deoarece, vezi tu, pentru multi e incomod sa ceara proactiv o oportunitate. E incomod sa ceri mai multi bani. E incomod sa te vinzi. Sau e incomod sa spui cuiva nu. Sa exprimi vulnerabilitate. Sa oferi critici constructive.
Cu toate astea, prin fiecare dintre aceste conversatii incomode, putem experimenta o perspectiva mai larga, mai intensa, sa ne dezvoltam pe toate planurile si sa cizelam pana la maiestrie ceea ce facem.
22. Antreprenoriatul dincolo de tehnologie
Succesul nu vine doar din solutii tehnice, ci din mindset si modul in care ne adaptam constant.
Pentru a progresa, trebuie sa invatam continuu, sa consolidam si sa cultivam increderea in echipa, dar si abilitatea de a face fata provocarilor.
23. Specializarea conteaza, de la servicii la oferta
Ca specialist, furnizor sau comerciant „one size fits all” este extrem de greu sa poti functiona azi, intr-o era in care AI si concurenta globala isi spun cuvantul.
O nisa bine conturata si diferentiatori clari te vor face competitiv.
24. Chiar daca o experienta e similara, nu poate fi la fel
Poate nu o lectie invatata la summit, dar o concluzie dupa atatia ani in care am fost prezenta la editiile Gomag SUMMIT e ca nimic nu se intampla de doua ori.
Experiente similare se intampla din nou si din nou, da. Dar, nu exista doua experiente la fel. Cu toate acestea, cei mai multi trateaza fiecare dintre experientele vietii ca pe niste forme de taiat fursecuri care sunt produse pe o banda de productie.
Experientele nu functioneaza asa. Nici tu, cel care traieste experientele. Heraclit a scris odata ca niciun om nu paseste niciodata de doua ori in acelasi rau pentru ca nu este acelasi rau si nu este acelasi om.
Acest lucru este valabil pentru experientele pe care le vei trai la fiecare Gomag SUMMIT, lucru pe care il pot confirma multi dintre cei care ne-au fost alaturi la multiple editii ale evenimentului.
Insa nu e prea tarziu sa incepi sa profiti de aceasta oportunitate, incepand de la anul 🙂 .
25. Meraki – sau cum dragul, pasiunea si creativitatea au dus la Gomag SUMMIT
Ultima lectie despre care vreau sa vorbesc azi nu e o lectie de nicio culoare, ci poate… mai mult o lauda?! :))
Atat pentru colegii implicati in organizarea evenimentului, ce au muncit cateva luni de zile bune pentru a se asigura ca totul e cat se poate de complet, cat si pentru fiecare participant care a contribuit la crearea unui vibe magic la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest.
Meraki e cuvantul grecesc care poate transmite cel mai bine senzatia acestei editii – inseamna sa lasi o bucata din tine in urma in munca ta.
Sper ca munca noastra si experientele voastre la summit sa va duca si pe voi la aceeasi concluzie 🙂
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025 a reprezentant +10 ore de eveniment si sute de ore de pregatire pentru noi.
Dar din feedback-ul vostru la summit si dupa acesta, zicem ca au meritat pana la ultima secunda.
Multumim din nou pentru participare, celor care au fost alaturi de noi!
Si nu plecati prea departe 🙂 .
Deschidem foarte-foarte curand inscrierile pentru primul dintre evenimentele marca Gomag MeetUp!
- 25 de lucruri pe care le-am invatat la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2025 - aprilie 1, 2025
- Leadership pentru generatia de maine: Cosmin Daraban, CEO Gomag, este mentor in proiecte dedicate tinerilor - decembrie 19, 2024
- Cum sa prioritizezi vanzarile in lista zilei cu lucruri de facut - iulie 2, 2024