Incheiem seria lunii martie cu povestea unei alte cliente curajoase pe Gomag, Andra Stegarescu, proprietara magazinului online Ava-Boutique.ro.

Ava Boutique este specializat pe produse pentru bebelusi, de la patuturi, carucioare pana la jucarii, scaune de masa si produse pentru sanatatea lui bebe, cu peste 7 ani de experienta in acest domeniu.

In cadrul seriei #AntreprenoriatLaFeminin, am rugat-o pe Andra sa ne raspunda la cateva intrebari despre ea si proiectul ei.

Andra a terminat Facultatea de Relatii Economice Internationale la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti si este mama a doi copii care, cu energia si joaca lor, o impulsioneaza sa dea totul in munca la magazinul pe care il detine.

1. Povesteste-ne putin despre tine.

Well, lista mea este tare scurta aici. De ce? In primul rand, sunt mamica a doua minuni. Ei sunt pasiunea mea cea mare. De asemenea, imi iubesc munca si desi trece putin de ideea de hobby, pentru mine chiar este.

Tot ceea ce fac, fac cu mare drag si spor 🙂

2. Ai decis sa iti faci magazinul online cu platforma Gomag. In ce consta business-ul tau?

Da. Am ales Gomag in urma unor analize destul de ample.

Am testat si analizat diferite platforme insa Gomag este platforma ce m-a convins, atat prin usurinta in exploatare cat si prin numeroasele functionalitati incluse. Cu ajutorul Gomag a luat nastere Ava Boutique, magazinul nostru on-line, magazin ce comercializeaza produse pentru bebelusi.

3. Ce te-a motivat sa iti deschizi propria afacere online?

A venit un moment destul de dificil ce m-a convins ca nu merita sa mai investesc timp, resurse si mai ales suflet in companii ce nu te pretuiesc la adevarata valoare si nu te pot ajuta sa evoluezi.

De asemenea, cochetam de ceva timp cu ideea unui business propriu. Prin urmare, o afacere proprie a fost urmatorul pas firesc.

4. Care e cea mai mare satisfactie de business pe care o ai? Dar cel mai mare risc pe care ti l-ai asumat?

Paradoxal, pentru mine, cea mai mare satisfactie nu este ROI-ul ?.

Multi ani am lucrat in vanzari si eram mult mai bucuroasa cand primeam de la clienti feedback-uri pozitive decat atunci cand incasam comisionul aferent. Se pare ca s-a pastrat acest obicei ?.

Principala preocupare este clientul multumit si ne bucuram nespus atunci cand primim acel feedback pozitiv de care va spuneam. Este practic combustibilul ce ne alimenteaza dorinta de a continua.

Riscuri au fost si sunt. Poate mai multe decat as vrea eu sa analizez ? Un start up intr-o piata destul de aglomerata, alaturi de jucatori mari… este unul dintre ele. Am insa incredere ca vom reusi.

Evitarea riscurilor nu este cel mai productiv mod de viata. Acceptarea unor riscuri calculate poate insa sa ne indrepte spre un scop mai inalt, atat in viata cat si in business.

avaboutique-home

5. Care a fost cea mai eficienta metoda pentru tine sa iti faci afacerea vizibila si sa obtii clienti?

Pentru noi functioneaza foarte bine promovarea de tip PPC, indeosebi pe platforma Facebook. Aici am facut afacerea vizibila si de asemenea de aici ne vin majoritatea comenzilor (cca. 95%).

6. Cat ii este de greu unei femei sa reuseasca? Are mai multe obstacole de depasit decat un barbat?

Vreau sa cred ca traim intr-o societate ce a inteles ca femeia antreprenor joaca un rol important in economia moderna.

Cu atitudinea potrivita si determinare poti depasi toate obstacolele, fie ele si mai multe decat in cazul unui barbat. – ” Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

7. Poate o femeie sa fie implinita in toate aspectele vietii sau trebuie sa aleaga intre cariera si familie?

Eu cred ca se poate. Facand o comparatie cu perioada in care am avut statutul de angajat, constat cu bucurie ca acum am mai mult timp pentru cei dragi.

Un management eficient al timpului este esential pentru a se pastra un echilibru intre cele doua.

8. Spune-ne cine este o femeie pe care o admiri si care te inspira.

Mama este pentru mine acea persoana. Acea persoana ce m-a motivat, incurajat, determinat si invatat. Este persoana careia ii datorez tot ceea ce sunt astazi, atat ca mama cat si ca antreprenor.

Valorile morale si principiile de viata insuflate de ea m-au ghidat in toti acesti ani si imi sunt piatra de temelie in toate aspectele vietii, atat in business cat si in viata cotidiana.

9. Daca te-ai afla din nou la inceput de drum, ce ai face diferit?

Nimic ? .

As face totul exact asa. Spunea Thomas Edison : “I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.” Cam aici ma situez si eu. Nu as schimba nimic intrucat am invatat ceva, atat din reusite dar mai ales din greseli.

10. Ce sfat ai pentru femeile care aspira la o cariera in antreprenoriat?

Le-as sfatui sa nu mai aspire ci sa faca pasul urmator, sa isi urmeze visul.

Le-as sfatui sa fie increzatoare, sa fie pozitive, sa creada in ele si sa fie curajoase. Curajul nu este absenta fricii. Curajul este mai degraba intelegerea faptului ca altceva este mai important decat frica.

Visul acesta este mai important decat frica. Dream big!

Multumim Andra, pentru raspunsuri si inspiratie! La multi ani si cat mai multe realizari! 🙂

Cosmin Daraban