E 1 martie si, teoretic (avand in vedere vremea de afara), de astazi incepe primavara.

Dar daca tot se lasa asteptata, la Gomag ne-am propus sa o ajutam sa vina mai repede cu o noua serie pe blog. De astazi dam startul seriei #AntreprenoriatLaFeminin, o colectie de articole prin care celebram femeile curajoase si dedicate sa isi deschida propria afacere online.

Una dintre acestea este Nicoleta Muresan, proprietara magazinului online UleiSomcuta.ro si o clienta cu care ne mandrim la Gomag.

Nicoleta a dat startul propriului proiect online impreuna cu noi acum un an si jumatate, dupa participarea la primul eveniment marca Academia de eCommerce in Baia Mare – un moment care a impulsionat cresterea brandului UleiSomcuta de la o pagina de Facebook la un site in toata regula.

Astazi, Nicoleta are comenzi zilnice pe site cu doar 17 produse in catalog – un exemplu ca pana si un magazin foarte mic, aflat inca la inceput, are toate sansele sa vanda bine online.

Am avut placerea sa o avem ca oaspete pe Nicoleta la biroul nostru asadar am rugat-o sa ne raspunda la cateva intrebari si sa ne povesteasca despre ea si proiectul ei online.

Vezi video-ul mai jos si afla-i povestea iar daca nu esti fanul numarul 1 al materialelor video, citeste mai departe pentru a descoperi ce se intampla in spatele magazinului Ulei Somcuta.

Magazinul Ulei Somcuta vinde o gama aparte de produse, uleiuri presate la rece dintr-unul sau mai multe ingrediente precum seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, arde iute, nuci, hribi si alte tipuri de ingrediente.

Toate produsele sunt naturale, decantate natural si nefiltrate iar pentru ca sunt realizate personal de catre Edi, tatal Nicoletei, si stocurile sunt relativ mici.

uleisomcuta-procesare

Ideea proiectului a pornit de la tatal Nicoletei, cel care este si creatorul uleiurilor presate la rece pe care le realizeaza manual. Implicata partial la inceput iar din 2015 full-time in proiect, Nicoleta se ocupa de partea de administrare si promovare a magazinului.

Ea a stiut din start ce isi doreste de la un magazin online, nefiind o persoana foarte tehnica: sa fie potrivit, fara incarcatura inutila, sa fie usor de accesat si folosit si sa aiba un panou de administrare intuitiv.

Inainte de crearea magazinului, proiectul Ulei presat la rece era promovat pe Facebook, prin articolele din blog si prin recomandari dar nu aveau o identitate bine stabilita pentru a se diferentia in online.

Te intrebi cum s-a simtit Nicoleta la prima vanzare din noul ei magazin online? Ei bine, ea ne-a spus ca aceasta a avut loc chiar a doua zi dupa lansarea magazinului, si chiar daca a venit din partea unui membru al familiei, aceasta a fost un adevarat test.

nicoleta-muresan

UleiSomcuta se afla pe panta de crestere – fata de anul trecut, comenzile au crescut cu 30% si au loc zilnic, fapt ce implica intreaga familie in pregatirea produselor, ambalarea si promovarea acestora.

Una dintre provocarile pe care le are Nicoleta cu clientii magazinului ei este, dupa cum afirma, educarea si stabilirea beneficiilor care ii diferentiaza produsele fata de ale altor jucatori de pe piata – iar de clienti nemultumiti, nu s-a intalnit cu asa ceva inca.

Ritmul de dezvoltare al pietei ii pare unul rapid si crede ca din ce in ce mai multi oameni vor vinde online pe viitor.

Esti curios ce sfaturi are antreprenoarea pentru cei care isi doresc un business online? Ea considera ca implicarea in relatia cu clientul face jumatate din treaba. In ceea ce priveste alegerea infrastructurii din spatele magazinului, recomanda o solutie usor de folosit, cu un panou de administrare facil pentru ca e important sa lucrezi repede si bine.

Pe viitor, Nicoleta si-a propus sa promoveze mai mult magazinul UleiSomcuta folosind mediul in care e deja, online-ul, dar sa creasca si gama de produse; momentan ea vinde zilnic cu doar 17 produse lucru care, din punctul nostru de vedere, e o realizare ce merita felicitata.

Ne bucuram ca Nicoleta si familia ei fac parte din portofoliul nostru de clienti. La multi ani si cat mai multe realizari! 🙂

Cosmin Daraban