Daca te uiti indeaproape la cele mai performante site-uri sau cei mai apreciati proprietari de business, ce vezi ca au in comun? Marea majoritatea marketerilor de succes rankeaza foarte bine in motoarele de cautare, folosesc email marketing-ul pentru a comunica personalizat cu utilizatorii si depun efort pentru a crea o lista solida de lead-uri.

Pe piata exista o multime de platforme si instrumente care iti ofera servicii de trimitere a email-urilor, insa, poate cel mai cunoscut este MailChimp.

Nu e cazul sa subestimezi puterea email-ului ca instrument de comunicare, educare si vanzare a lead-urilor tale. Prin urmare, pentru a-ti simplifica mult efortul pe care trebuie sa il depui pentru cresterea business-ului tau online, ne-am ocupat noi de partea tehnica: in platforma Gomag ai un avantaj in fata competitorilor, prin integrarea pre-existenta cu MailChimp dar si cu alte instrumente de emailing.

Astazi ti-am pregatit un articol special care te va invata cum sa faci integrarea cu MailChimp in platforma Gomag super rapid. Scapi de partea tehnica si te poti concentra pe crearea unei experiente mai placute pentru clientii tai, astfel incat sa cumpere mai mult si mai des.

De ce sa folosesti MailChimp pentru strategia ta de email marketing?

Dupa cum probabil stii deja, MailChimp se numara printre cele mai populare platforme de email, folosita de peste 12 milioane de oameni si afaceri din toata lumea. Acest instrument iti permite sa trimiti mail-uri de diferite tipuri catre un numar nelimitat de destinatari dar si autorespondere sau campanii targetate. Un alt mare plus, iti ofera o sectiune de rapoarte, un mijloc simplu de monitorizare a impactului mesajelor tale.

Cel mai tare avantaj pentru tine daca ai un start-up, o afacere mica sau mijlocie? MailChimp ofera servicii gratuite daca lista ta cuprinde pana in 2000 de abonati si daca trimiti mai putin de 12.000 de email-uri pe luna. Prin urmare, nu investesti un buget imens si nu pierzi bani.

Daca nu te incadrezi in aceste limite, gasesti si pachete premium dintre care sa alegi exact ceea ce ai nevoie.

Ce alte beneficii ai cu MailChimp?

  • Interfata moderna, intuitiva, usor de folosit
  • Editor drag & drop
  • Import de contacte din Excel, CSV, TXT, copy-paste
  • Export si distribuire de rapoarte in fisiere Excel, CSV, TXT
  • Comparare metrici de performanta
  • Butoane de social share pe Facebook si/sau Twitter, direct in mail-uri
  • Arhivare manuala a campaniilor
  • O baza variata de peste 400 de sabloane pentru email, atat pentru desktop cat si pentru mobile
  • Sabloane simplu de personalizat sau poti sa importi propriile sabloane
  • Formulare de inregistrare, opt-in, opt-out
  • A/B Testing, Bounce Management, stocare nelimitata pentru date si imagini
  • Suport sub forma unei baze de cunostinte, foarte bogata, usor de folosit
  • Monitorizare si analiza a performantei campaniilor tale: integrare cu Google Analytics, rate de deschidere, clienti, geo-tracking, Social Media

Si o multime de alte beneficii. Toate acestea reprezinta cadrul potrivit pentru ca strategia ta de email marketing sa evolueze, devenind din ce in ce mai performanta.

Cand folosesti MailChimp si Gomag, creezi un super instrument care iti simplifica munca. Acesta nu doar ca va functiona ireprosabil pentru trimiterea email-urilor tale dar mai mult, te va ajuta sa economisesti timp sau alte tipuri de resurse: ai optiunea de a programa intervalul dorit de trimitere a email-urilor si nu mai este nevoie sa angajezi un om care sa se ocupe de trimiterea acestora, de segmentarea listei de email etc.

La Gomag, muncim in permanenta pentru a usura efortul pe care proprietarii de magazine online il depun pentru lansarea si cresterea afacerilor lor. Prezenta aplicatiei MailChimp faciliteaza aceasta munca, deoarece nici macar nu trebuie sa ai cunostinte de programare pentru a o activa.

Odata facuta activarea, din maximum 2 click-uri, poti incepe imediat sa trimiti email-uri personalizate spre baza ta de lead-uri si sa obtii mai multe conversii, fidelizandu-ti clientii.

Citeste si: Nou: Lansam Magazinul De Aplicatii Gomag

Cum faci integrare cu MailChimp in Gomag?

Pentru a face integrarea cu MailChimp in contul tau din platforma Gomag, trebuie sa faci un minimum de pasi. Insa nu te ingrijora, trebuie sa faci aceasta actiune o singura data.

Pasul 1. Obtine API-ul tau Mailchimp

  1. Daca nu ai deja un cont MailChimp, creeaza unul si completeaza-l.
  2. Daca ai, logheaza-te in contul tau MailChimp.
  3. Mergi la Account→ Extras→ API Keys
  4. Navigheaza in jos pe pagina la <Your API keys> si da click pe <Create a Key>. Aceasta actiune va adauga un rand (format din litere si cifre) la tabelul cu cheia ta API.
  5. Copiaza API-ul tau.

Pasul 2. Activeaza MailChimp in Magazinul de Aplicatii Gomag

activare mailchimp in gomag

  1. Logheaza-te in panoul de administrare al site-ului tau pe Gomag.
  2. Selecteaza modulul Aplicatii din meniul vertical afisat in partea stanga.
  3. Navigheaza pana la sectiunea Newsletter si activeaza MailChimp.

Pasul 3. Completeaza pagina de activare a aplicatiei MailChimp.

  1. In pagina de activare, completeaza prima casuta cu cheia ta API pe care ai copiat-o din cont la pasul 1. Da click pe <Obtine liste> pentru ca adresele de email ale abonatilor tai sa fie trimise automat spre contul de MailChimp.
  2. In cea de-a doua casuta, selecteaza lista din MailChimp in care vor fi salvati abonatii la newsletter. Da click pe <Salveaza>.
  3. Da click pe butonul <Activeaza> din stanga si… gata.

Simplu, nu-i asa? Daca ai un site pe platforma noastra si inca nu ai stiut cat de simplu este sa faci integrarea cu MailChimp, te invit sa te loghezi in contul tau, sa parcurgi cei trei pasi si sa incepi sa trimiti email-uri performante spre baza ta de lead-uri si clienti.

Ai o afacere online pe o alta platforma insa aceasta nu raspunde in totalitate cerintelor si nevoilor tale? Incearca gratuit platforma Gomag pentru 15 zile si convinge-te singur cat de convenabil este sa o folosesti si cat de mult creste business-ul tau. Stiu ca te-ai saturat de tot felul de mesaje de marketing care iti promit perfectiunea si tocmai din acest motiv te invit sa vezi cu proprii tai ochi daca platforma noastra ti se potriveste sau nu.

Citeste si: Cum Migrezi De Pe O Alta Platforma eCommerce Pe Gomag

Multi dintre clientii Gomag ne-au adresat aceasta intrebare: cum faci integrare cu MailChimp in Gomag? Deoarece, dupa cum vezi, este atat de simplu sa activezi aplicatia, am realizat articolul de fata ca un mic ghid atat pentru clientii actuali, cat si pentru viitorii nostri clienti.

Pentru a reusi sa activezi MailChimp in Gomag nu ai nevoie de cunostinte de programare, nu ai nevoie de foarte mult timp sau efort, nici sa citesti o multime de informatii.

In articolul de astazi ai descoperit raspunsul complet la intrebarea de mai sus si tot ce iti mai ramane de facut este sa parcurgi cei trei pasi si poti incepe sa trimiti mesajele dorite pentru a convinge cat mai multe lead-uri sa converteasca.

Iti doresc spor la conversii si daca doresti sa discutam despre migrarea sau lansarea magazinului tau online pe Gomag, nu ezita sa ne contactezi.

Cosmin Daraban