Ai vazut vreodata quiz-ul “What type of digital marketer are you?” (ce tip de digital marketer esti)?

E un chestionar distractiv pe care l-au completat si cativa dintre colegii mei (fiind apoi abonati direct la mail-urile lui Jeff) si o tactica excelenta de captare lead-uri.

Asta nu e de mirare, din moment ce quiz-ul apare pe site-ul omului desemnat anul acesta pe primul loc in topul influencer-ilor de Content Marketing din intreaga lume, autor si speaker apreciat pe scene de pe tot globul.

Este vorba de Jeff Bullas, pe care astazi l-am nominalizat #ExpertulSaptamanii la Gomag si un specialist pe care il poti cunoaste personal in cadrul GPeC Summit (29-31 mai), la Bucuresti.

Astazi iti voi povesti cine este Jeff Bullas, care a fost calatoria lui pana in top experti la nivel mondial si de ce merita sa inveti din ceea ce are de spus.

Jeff Bullas

sursa: JeffBullas dot com

Jeff este orginar din Australia si a terminal Avondale College in 1978, licentiat fiind in Economie si Comert.

A lucrat o vreme pentru diverse companii iar apoi, in 2008, a ajuns intr-un punct mort. Era somer dupa ce lucrase ca vanzator de paturi, trecea printr-un divort, si-a pierdut business-ul si era dator cu cateva mii de dolari.

Pentru ca avea o multime de timp la dispozitie, a inceput sa citeasca si sa cerceteze mai mult. O prietena l-a invitat pe Facebook iar Jeff a inceput sa observe comportamentul oamenilor in retea. Acelasi lucru s-a intamplat putin timp mai tarziu pe Twitter.

Cele doua lucruri care i-au schimbat viata si l-au determinat sa isi deschida un blog a fost cartea lui Tim Ferris (The 4 Hour Workweek) si un articol de pe Hubspot. Prin urmare, in 2009 a dat startul unui blog despre Social Media – JeffBullas.com, care astazi atrage peste 5 milioane de vizitatori unici anual.

Jeff a recunoscut de mai multe ori ca, la inceput, articolele lui nu se comparau nici macar de la distanta cu tipul de continut pe care il publica astazi. Nu era un scriitor priceput si asta, in cea mai mare masura, datorita lipsei de experienta.

jeff-bullas-conferinta

sursa: Relevance dot com

Repetitia si studierea lucrarilor celor mai buni (unul dintre acestia fiind Stephen King, cu cartea Misterul Regelui. Despre scris – carte pe care ti-o recomand cu cea mai mare incredere) l-au transformat in expertul care e astazi.

Rezultatele nu s-au lasat mult timp asteptate. In mai putin de 9 luni de la lansare, blogul a atras mai mult si mai mult trafic iar Jeff a inceput sa primeasca invitatii sa vorbeasca pe scene din tari precum Noua Zeelanda sau Italia.

Problema era ca, pe langa blog, Jeff muncea full-time la o agentie digitala. Pe masura ce vorbea la mai multe evenimente si sa lipseasca de la munca, a ajuns sa fie concediat (amiabil) de la agentia respectiva.

Acela a fost momentul in care si-a dat seama de intregul potential al blogului si de faptul ca il poate transforma intr-un business profitabil.

Principala lui sursa de trafic era Twitter insa a experimentat si cu Pinterest, Instagram, Google+, email marketing si multe alte platforme digitale.

jeff-bullas-interviu

sursa: Instagram

Pentru multi ani la rand, Jeff obisnuia sa se trezeasca la 4:30 dimineata pentru a scrie si a edita cate un articol pe zi, pe care il posta zilnic pana la 8 dimineata. E o atitudine pe care cei mai buni dintre bloggeri o impartasesc: publica articole bune dar nu muncesc pentru a face totul perfect la milimetru – asa ajungi sa nu mai publici nimic!

Astazi, blogul lui include pe langa propriile articole si guestpost-uri interesante de la o multime de experti de pe intreg globul.

De-a lungul timpului a scris numeroase eBook-uri dar si carti, dintre care cea mai cunoscuta este “Blogging the Smart Way – How to create and market a killer blog with social media”, o sursa de informatii pretioase pentru orice incepator in blogging.

Din iunie 2013, Jeff este CEO al companiei sale Jeffbullas. com Pty Ltd, o agentie care ofera servicii web, consultanta si new media. Misiunea lui, aceeasi cu cea a agentiei, este de a inspira si a educa oamenii cum sa aiba succes in viata si in business in lumea digitala.

In 2018, Onalytica l-a desemnat drept primul in topul influencer-ilor in Content Marketing la nivel mondial insa recunoasterea meritelor lui nu s-a intamplat doar in acest an ci si cu mult timp inainte.

In 2013, Forbes l-a inclus in Top 50 Social Media Power Influencers iar in 2014, a fost clasat pe locul 8 in Forbes Top 40 Social Marketing Talent. In 2015 a devenit nr. 1 in categoria World’s Business Blog iar lista nu se sfarseste aici.

Asadar, Jeff Bullas este antreprenor, blogger, autor, speaker si lucreaza cu branduri personale si afaceri de diferite marimi pentru a le optimiza prezenta, pe baza tehnologiilor, a continutului, social media marketing si alte activitati de digital marketing.

jeff bullar la o conferinta in mumbai

sursa: Instagram

E un specialist pe care nu trebuie sa il ratezi, mai ales ca il poti vedea personal in acest an, la cea de-a 13-a editie GPeC Summit, in 29 mai.

Jeff iti va vorbi in cadrul unui keynote de 50 de minute pe subiectul “3 Pillars to Successful Content Marketing on the Social Web” iar tu vei afla cum sa atragi trafic pe site-ul tau folosind o strategie integrata de content marketing dar si cum sa transformi acest trafic in lead-uri si conversii.

Poti discuta cu Jeff Bullas si in cadrul sesiunii de Q&A dar si in zona de networking.

La GPeC Summit vor fi prezente si alte nume impresionante legate de marketing si eCommerce precum Peep Laja (despre care am vorbit in detaliu saptamana trecuta), Brian McBride (Chairman Asos), Karl Gilis, Jim Sterne, Aleyda Solis etc.

Biletele la eveniment au fost deja puse in vanzare dar iti recomand sa te grabesti si sa profiti de oferta Very Early Bird, valabila inca 7 zile pana in 20 aprilie. Nu uita, preturile cresc dupa aceasta data.

Revenind la Jeff Bullas, in traditia celorlalte articole din seria #ExpertulSaptamanii, iti recomand sa il urmaresti cu atentie si sa inveti din ceea ce are de spus: pe Twitter, pe blogul sau, pagina de Facebook, pe Slideshare sau la evenimentele la care vorbeste, asa cum este si GPeC Summit.

Tie despre cine ti-ar placea sa citesti in seria #ExpertulSaptamanii la Gomag?

Citeste si despre alte personalitati in cadrul seriei noastre:

Cosmin Daraban