Avand in vedere faptul ca piata romaneasca de eCommerce evolueaza progresiv cu 33-35% de la un an la altul, cererea si oferta de locuri de munca in domeniu creste si ea constant. 2015 pare sa fie anul implementarii unei solutii inovatoare, care sa intermedieze simplu si rapid contactul dintre candidatii, ce isi cauta un job in domeniu si angajatorii, cei care il ofera.

Aceasta solutie poarta numele de eComJobs.ro si se concretizeaza intr-o platforma de joburi pentru profesionistii pe nisa eCommerce si managerii de magazine online care cauta colaboratori in domeniu: full time, part time, internship sau taskuri punctuale.

Platforma eComJobs.ro este prima platforma de joburi in domeniul eCommerce: management, programare, PR&Marketing, Editare, Design, CRO, Vanzare, Administrare, SEO si Logistica. Aceasta a fost creata de doua nume deja cunoscute in sfera eCommerce.

lavinia biberiFondatoarea eComJobs.ro, Lavinia Biberi are o experienta de peste 5 ani in eCommerce si un portofoliu impresionant care cuprinde magazine online pe diverse nise: jucarii, florarie online, asigurari, piese auto, bijuterii si cadouri, fashion, gaming, IT&C si proiecte de afiliere CadoLand.ro si Trendi.ro. A absolvit Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, scrie pe laviniabiberi.com din 2008, a pus bazele ECOMpedia in 2012 iar in prezent este Specialista in Optimizarea Ratei de Conversie la Marketizator.com.

Aceasta afirma: “Piata de eCommerce din Romania prezinta un potential fantastic de crestere, iar angajatii trebuie sa se adapteze continuu la dinamica business-ului si a nisei în care activeaza. Aici, pe eComJobs.ro, militez pentru specializarea angajatilor într-un domeniu de activitate, dand sansa fiecaruia dintre voi sa participe activ.”

Co-fondatorul portalului, Ciprian Dragoi, este partener si CTO la Marketizator.com, platforma de optimizare a conversiilor online din Romania. Care este parerea lui oficiala despre eComJobs.ro? „Imi face placere sa stiu ca din cateva linii de cod scrise, oamenii isi pot gasi locul de munca visat, ciprian dragoiiar angajatorii persoane dedicate industriei.”

Echipa Silkmart aplauda aceasta initiativa si ii felicita pe cei doi fondatori pentru ambitia si performanta de care au dat dovada. Lavinia Biberi si Ciprian Dragoi au reusit sa demonstreze ca domeniul eCommerce a ajuns sa se dezvolte fructuos si in Romania si ca exista sperante si pentru cei care lupta pentru evolutia eCommerce.

Portalul eComjobs.ro prezinta numeroase avantaje pentru cei interesati din domeniu:

In primul rand, platforma este dedicata doar domeniului eCommerce, creand o legatura activa si continua intre candidati si angajatori, ajutandu-i pe candidati sa gaseasca o oferta ce se potriveste calificarilor si cunostintelor profesionale iar pe angajatori, sa-si promoveze eficient anunturile de joburi intr-un mediu format doar din oameni ce activeaza pe nisa eCommerce.

Dupa cum afirmam si in paragrafele de mai sus, piata eCommerce din Romania este in continua dezvoltare numarand la momentul actual aproximativ 5000 de magazine online, asta fara sa punem la socoteala si agentiile sau firmele care ofera servicii in domeniu. La un ritm atat de rapid, este evidenta necesitatea unor solutii noi pentru a usura procesul de invatare a aspectelor noi din domeniu dar si de a forma legaturi intre persoanele interesate.

Al doilea avantaj este faptul ca nu e necesar sa-ti faci un cont in portal, este complet gratuit atat pentru angajatori cat si pentru candidati. Acest aspect conteaza mult atunci cand ai o multime de task-uri de rezolvat si chiar nu mai ai timpul necesar pentru crearea unui cont. Procesul este mult simplificat si atragator pentru toate partile implicate deoarece nu cere timp sau cheltuieli suplimentare si impune doar 3 pasi lejeri pentru crearea unui anunt: Scrie anuntul, Verifica si Confirma.

Ca exemplu, primul pas – Scrie anuntul – impune urmatoarele: bifarea tipului de job (full time, part time, freelancer sau internship), completarea titlului, completarea optionala “Pe scurt” (un fel de meta descriere daca ar fi sa compar cu ceva), localitate si descrierea jobului din anunt. Se mai cere completarea campurilor numelui companiei care posteaza anuntul, website si o adresa de e-mail la care vor fi trimise e-mail-urile, adresa care nu va aparea public in portal. Mai ai posibilitatea sa bifezi sau nu sectiunea “Permite Incarcare CV”. In caz ca nu bifezi, esti nevoit sa scrii in descriere cum poate candidatul sa te contacteze.

Continuand cu avantajele, in portal ai posibilitatea sa te abonezi la joburile de care esti interesat, pentru a fi in permanenta la curent cu aparitia unor noi anunturi, potrivite pentru nevoile si cerintele tale.

Un alt avantaj este accesul la recomandari de carti si evenimente in domeniu. Pe eComJobs.ro gasesti zeci de carti de eCommerce, marketing si vanzari dar si eBook-uri gratuite pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile. De asemenea, ai la dispozitie idei pentru realizarea unor produse, sfaturi cum sa gasesti clienti, cum sa-i intelegi si sa-i pastrezi, cum sa convingi, cum sa construiesti o afacere sau un brand si multe-multe altele.

La cerere, poti beneficia de consultanta, oferita de specialisti in HR. Mai ai posibilitatea sa colaborezi cu freelanceri experimentati in eCommerce, un trend preluat de multe companii din domeniu. La sfarsitul perioadei de colaborare, angajatorii pot da calificative, utile atat pentru freelanceri, cat si pentru comunitate. In acest mod se diferentiaza profesionistii de persoanele care nu sunt chiar atat de bine pregatite si nu ofera rezultate calitative.

In Romania, aproape 400.000 de romani, in general tineri, sunt inregistrati ca persoane fizice autorizate (PFA), ceea ce demonstreaza un trend ascendent si in domeniu freelancing. Acestia prefera munca acasa sau intr-un Hub sau cafenea preferata, in detrimentul muncii corporatiste la birou si obtin contracte prin intermediul unor portaluri precum Elance, Freelancer sau oDesk. Partea buna e ca, la nivel local, avem acum la dispozitie eComJobs.ro, atat pentru companiile interesate cat si pentru freelanceri.

Fondatorii eComJobs.ro demonstreaza ca se poate, exista idei si solutii noi care pot fi aplicate in acest domeniu pentru a-i asigura o evolutie sanatoasa si o educare corecta a oamenilor care doresc sa creasca si sa se dezvolte odata cu nisa eCommerce. Drept urmare, au creat o punte de legatura intre cele doua parti interesate dar si o biblioteca virtuala de carti si evenimente in domeniu.

Tu ce parere ai? Cat de util ti se pare un astfel de instrument – portal de joburi in eCommerce?

Cosmin Daraban