Cand vrei sa iti imbunatatesti cunostintele, inveti de la cei mai buni, nu-i asa?

Exact la asta ne-am gandit si noi.

De astazi incepand, dam startul unei noi serii de articole pe blogul Gomag.

Saptamanal, vom alege un specialist in eCommerce si marketing pe care il urmarim si de la care poti invata cele mai bune pratici, sfaturi si strategii.

Incepem seria cu Tim Ash, specialist in optimizarea ratei de conversie, inclus de Forbes in top 10 experti in marketing online. De ce l-am ales tocmai pe Tim?

Pentru ca, in curand, ai posibilitatea sa il vezi personal si sa inveti din experienta si cunostintele lui, in cadrul TeCOMM Bucuresti – eveniment ce se desfasoara in 7-8 martie la Bucuresti.

Iti voi povesti despre aceasta oportunitate putin mai tarziu (plus, ca membru al comunitatii noastre ti-am pregatit cateva surprize) dar mai intai, hai sa vedem cine este Tim Ash.

Speaker principal la numeroase conferinte din intreaga lume, autor al bestseller-ului Landing Page Optimization: The Definitive Guide to Testing and Tuning for Conversions si CEO SiteTuners, Tim Ash este unul dintre pionierii in optimizarea conversiilor, inca de la inceputul internetului.

Tim aproape si-a obtinut doctoratul in informatica si inginerie informatica insa a renuntat la studii pentru a-si infiinta primul business de consultanta. Din 1995, s-a axat pe marketing digital si, la fel ca multi altii din acest domeniu, a inceput prin a construi site-uri pentru clienti si a directiona trafic catre acestea.

Compania sa a continuat sa se specializeze pe campanii PPC, devenind super afiliati si trimitand trafic in diverse site-uri, contra comisioanelor din vanzare. De aici a aparut problema – dar si schimbarea ce a transformat SiteTuners in ceea ce este azi.

Desi campaniile PPC aduceau trafic de calitate, cu mari sanse de conversie, site-urile in care aterizau vizitatorii erau… mai mult sau mai putin execrabile.

De aici a pornit totul.

Echipa din spatele SiteTuners s-a specializat in optimizarea paginilor in care aterizeaza oamenii (un landing page fiind, practic, orice pagina din site, incepand de la home si pana la paginile 404), iar Tim a pus bazele unei cariere recunoscute azi nu doar de ceilalti specialisti din domeniu ci si de companii uriase la nivel mondial.

Cativa ani mai tarziu, Tim Ash a scris primul lui bestseller, Landing Page Optimization, pe care l-a actualizat apoi, in colaborare cu Rich Page si Maura Ginty. Cele doua editii, in multiple tiraje, s-au vandut in peste 50.000 de exemplare, peste tot in lume si au fost traduse in mai multe limbi, printre care germana, chineza, coreeana, portugheza braziliana si poloneza.

Landing Page Optimization, bestseller Tim Ash

Si asta nu e de mirare.

In peste 20 de ani de practica neintrerupta, Tim Ash a oferit consultanta si serviciile sale pentru clienti de renume, printre care se numara Google, Nestle, Verizon, Intuit, Cisco, Humana, Thompson Reuters, eHarmony, Facebook Juicy Couture, New York Life, Nespresso, Canon, Kaplan University, Western Digital, Norton, Yahoo si Costco, plus o multime alte business-uri de talie mijlocie.

In 2010, Tim si echipa sa au dat startul primului eveniment de tip conferinta pe subiectul optimizarii intregii calatorii a clientului pana la cumparare. Lansat sub numele Conversion Conference, astazi Digital Growth Unleashed atrage participanti din toate colturile lumii.

Urmatorul eveniment #DGU18 se organizeaza in 16-17 mai, in Las Vegas dar pentru europeni, editiile din Londra si Berlin, ce se intampla in octombrie si noiembrie, sunt mai accesibile.

Desigur, tu il poti vedea pe Tim si mai repede la TeCOMM, pe 8 martie – practic, e o ocazie de neratat.

Prezentare Tim Ash

Peste 10.000 de participanti, din peste 40 de tari au participat la evenimentele Digital Growth Unleashed, in cadrul carora, pe langa workshop-urile sustinute de Tim, zeci de alti experti in CRO isi dezvaluie secretele, strategiile si cunostintele.

Pe langa propria conferinta, Tim Ash este si a fost prezent la peste 200 de alte evenimente peste tot prin lume, inclusiv DreamForce, Shop.org, Expedia, Inbound, Google, Content Marketing World, Pubcon, Conversion Conference, Search Engine Strategies, Internet Retailer, PubCon, Affiliate Summit, Retail Global, LeadsCon, Online Marketing Summit, SMX, PC World, Search Marketing Summit, iMetrics.ru, HeroConf, CTA Conf, Internet World, eComXpo, SEMA, DemandCon, eMetrics si Facebook.

Din acest an, adaugam si TeCOMM Bucuresti la aceasta lista 🙂 .

Citeste si: Despre Strategii De Crestere La TeCOMM Bucuresti 2017

Mai mult, Tim este un colaborator frecvent a numeroase publicatii online si printate precum ClickZ, Website Magazine, Visibility, Marketing Land etc. si vocea conversiilor ca gazda a Landing Page Optimization podcast pe WebmasterRadio.fm (ultimul podcast e din 2016).

Pe baza mai multor prezentari pe care le-am vazut cu el, Tim Ash are un stil plin de viata, pasionat si energizant (care e usor contagios) astfel ca lucrurile pe care le spune despre design-ul centrat pe utilizator, persuasiune si intelegerea comportamentului online, neuromarketing si testarea landing page-urilor, sunt mult mai usor de inteles.

Asadar, nu e de mirare ca a fost inclus de Forbes in top 10 experti in Online Marketing (2015) si de catre Entrepreneur, in top 15 influenceri in Online Marketing pe care sa ii urmaresti (2016).

Asadar, Tim Ash este un adevarat lider al industriei de optimizare a conversiilor pe care imi face placere sa ti-l recomand, atat sa il urmaresti cat si sa il intalnesti personal, la editia TeCOMM Bucuresti din 7-8 martie.

Tim Ash te invata CRO la prima sa conferinta din Romania, TeCOMM Bucuresti

Tim Ash Ecommerce Conversion Masterclass TeCOMM

Cei de la TeCOMM ti-au pregatit o proba sprint de optimizare a conversiilor, ocazia de a invata direct de la Tim cum sa faci CRO in cadrul eCommerce Conversion Masterclass.

Este vorba de 4 ore de continut intensiv in care Tim te va invata cum sa:

  • Obtii feedback in timp de la vizitatorii magazinului tau online;
  • Greseli de evitat in pagina principala a magazinului tau online: homepage, search results, category, product detail si checkout;
  • Provocarile comertului online pe mobil si cum ar trebui abordate;
  • Cum structurezi categoriile si produsele in magazinul tau online pentru a maximiza vanzarile;
  • Tehnici pentru scaderea ratei de abandon a cosului de cumparaturi;
  • Folosirea automatizarilor de marketing pentru a oferi suport clientilor in experienta de cumparare;
  • Personalizarea si oferirea de experiente adaptate fiecarui client in parte;
  • Tehnici offline si contactare directa pentru amplifcarea vanzarilor din online;
  • Cum creezi audiente similare pe baza clientilor existenti;
  • Stimularea traficului pe site folosind programmatic media buying si retargetarea
  • De ce avem trei creiere si care este, de fapt, cel responsabil de achizitia online;
  • Cum limitam supra-aglomerarea optiunilor si indrumam oamenii catre rezultatul dorit;
  • Tehnici de framing si bracketing pentru valorificarea continutului din magazinul online;
  • Aplicatii practice pentru campaniile online.

Atentie, numarul de locuri disponibile pentru acest masterclass este limitat. Vezi mai multe detalii despre subiectele discutate si locurile disponibile pe site-ul celor de la TeCOMM si inregistreaza-te cat mai repede, sa nu pierzi aceasta oportunitate.

Prima editie din acest an a TeCOMM are loc la Bucuresti, in perioada 7-8 martie, la Radisson Blu Hotel iar pe langa Tim Ash, poti invata si ii poti cunoaste personal pe alti speakeri de renume din partea eBay, Google, Retargeting.BIZ, Citi Comercial Bank, Liquidity Services si multi, multi altii.

Asadar, daca esti om de afaceri, viitor antreprenor, specialist de marketing sau eCommerce, angajat al unei afaceri online, blogger, student sau te pasioneaza eCommerce-ul si vrei sa inveti de la cei mai buni, parerea mea e ca ar trebui sa ne vedem la TeCOMM.

Si acum, surpriza pentru comunitatea Gomag:

Ai ocazia sa il vezi live pe Tim Ash si sa iti asiguri accesul la masterclass-ul sustinut la TeCOMM, cu 15% reducere fata de pretul intreg afisat pe site.

Introdu codul de reducere TECOMM15GM in formularul de inregistrare si hai sa ne vedem la Bucuresti!

Vrei sa participi si tu la TeCOMM Bucuresti in 7-8 martie? Inregistreaza-te cat mai repede si asigura-te ca ocupi locul care ti se cuvine!

Cosmin Daraban