Actualizare 2020:

Editor Tema poate fi regasit in platforma Gomag sub numele Configurator, odata ce ai ales una dintre cele 9 teme disponibile.

Ne face placere sa te anuntam ca suntem pe ultima suta de metri cu lansarea celui mai nou modul Gomag (numit anterior SilkMart), un modul destinat configurarii temei in site-urile eCommerce care aleg platforma noastra pentru  a vinde mai mult.

Editorul de tema reprezinta un imens ajutor si pentru viitorii nostri clienti deoarece isi vor putea seta si personaliza site-ul dupa bunul plac, fara a mai fi nevoie de implicarea echipei de programare.

Totodata, astazi anuntam lansarea unui design nou, mult mai intuitiv si mai simplu de folosit, pentru panoul de administrare al platformei Gomag.

Am muncit luni de zile pentru a oferi clientilor oportunitatea de a-si gestiona afacerile online mai usor, profitand de o interfata moderna, ce respecta criteriile de consecventa si transparenta pe care le recomandam si noi in site-urile construite pe platforma.

Astazi iti voi explica in detaliu cum arata noul editor tema si cum sa te folosesti de optiunile din platforma pentru a crea un site estetic, perfect functional si prietenos cu utilizatorii, care te va ajuta sa castigi mai mult decat ai obtinut pana acum.

Modulul Editor Tema va cuprinde in viitor mai multe teme, toate responsive, insa deocamdata lansam doar tema Default. Tema este presetata in platforma, insa modulul de configurare iti permite sa o adaptezi la perfectie nevoilor tale.

Cum personalizezi tema magazinului tau online

Practic, in modulul Design gasesti optiuni pentru tot ce trebuie sa contina site-ul tau, la nivel vizual: culori, inaltime, latime, marime, afisare, fonturi etc.

Dupa ce selectezi tab-ul <Design> din meniul vertical al platformei si selectezi tema existenta, da click pe Configurator. Vei fi trimis in pagina de configurare unde ai la dispozitie un alt meniu vertical cu diferite optiuni pentru fiecare sectiune si pagina din site-ul tau.

Configurari generale

Optiunea <Configurari generale> iti permite sa stabilesti reguli privitoare la identitate, reguli care se aplica in toate paginile site-ului tau.

Este cu atat mai importanta cu cat iti permite sa pastrezi senzatia de consecventa si fluenta in intregul site, prin folosirea acelorasi culori, fonturi si detalii vizuale, ce contribuie la o experienta mai placuta pentru utilizatorii tai

Subcategoria <Identitate site> te lasa sa stabilesti logo-ul, element care va aparea in toate paginile site-ului. Selectarea functioneaza pe sistemul drag & drop, astfel ca reduce mult efortul pe care trebuie sa il depui. Nu uita sa iti salvezi munca dupa ce ai stabilit aceste setari, la fel cum trebuie sa salvezi orice modificare viabila in editorul de tema.

In subcategoria <Tema> stabilesti latimea fixa a temei precum si latimea continutului, in pixeli, fonturi, culori, spatierea intre litere, stil, inaltime si marime. Ai si doua subcategorii speciale pentru stabilirea detaliilor privitoare la butoane si butoanele de call-to-action din site.

In subcategoria, <Fundal> setezi culoarea fundalului, care se va repeta in toate paginile site-ului. Iar in ultima subcategorie, <Icon-uri de trust> stabilesti culoarea fundalului, a textului si a textului tooltip.

Antet & Navigare

In continuare, poti sa adaptezi modul in care arata antetul si navigarea, conform nevoilor tale.

Aici ai diferite optiuni pentru a alege culorile folosite pentru texte, link-uri si numarul de telefon, daca alegi sa il afisezi in antet. 

Tot aici stabilesti modul in care arata meniul din site-ul tau: inaltime, culoarea dorita pentru fundalul sectiunii de meniu, setari legate de link-uri (culori, fonturi, marime, spatiere, stiluri) etc.

Atentie! Ai grija la culorile folosite in site. Nu il transforma intr-un curcubeu sau intr-un clovn, nu folosi culori diferite pentru fiecare pagina din site si nu intrerupe experienta utilizatorilor. Fii constient ca butoanele de call-to-action din fiecare pagina trebuie sa aiba o culoare contrastanta fata de restul culorilor folosite in site, pentru a atrage instant atentia.

Daca site-ul tau este mega colorat, crezi ca butoanele CTA ar mai avea acest efect?

Subsol

La polul opus, urmeaza configurarile legate de modul de afisare a informatiilor din subsolul site-ului: culoarea folosita pentru fundal, stabilirea afisarilor pentru diverse zone (newsletter, Social Media, Suport clienti), setari legate de link-uri si text (culori, fonturi, marime, inaltime, dimensiuni, spatiere, stil etc.).

Citeste si: Cum Migrezi De Pe O Alta Platforma eCommerce Pe Gomag 

Caseta produs

Aici stabilesti modul in care arata casetele de produs in paginile site-ului tau, selectand culori, dimensiuni, stiluri, modul de spatiere etc. Tot aici ai si optiunea de a selecta afisarea “Quick Buy” (Detalii) care dispune automat un buton de call-to-action pe imaginile de produs pentru ca clientii tai sa adauge mai rapid produsul ales in cos.

Home

Aceasta optiune este dedicata personalizarii design-ului din prima pagina a magazinului tau. Aici ai optiuni de configurare pentru slider si continutul afisat: inaltime, latime, afisare etichete, culori pentru etichete, numarul de coloane pentru bannere si optiunea de ascundere a descrierii magazinului in pagina de home.

Listare produse

Selecteaza modul de afisare al bannerelor, detaliile legate de design-ul titlurilor si acorda atentie sporita optiunilor legate de filtre. Subcategoria <Meniu filtre> iti permite sa setezi marimea link-urilor, culoarea, spatierea, dimensiunea pentru titluri, stiluri si culori, in timp ce optiunea <Filtre selectate> te lasa sa diferentiezi detaliile produselor returnate in urma filtrarii.

Detaliu produs

In tab-ul <Detaliu produs> personalizezi afisarea urmatoarelor elemente din pagina de produs: titluri, texte, preturi, link-uri, butoane de “Adauga in cos”, numere de telefon, informatii stoc, optiuni legate de ascunderea unor elemente precum wishlist, informatii suplimentare, comparare si Social Media, tab-uri si recomandari.

Cos de Cumparaturi

In optiunea “Cos de Cumparaturi” stabilesti afisarea si design-ul pentru numerele de telefon, totaluri, produse, butonul de trimitere a comenzii si alte optiuni de ascundere sau afisare a anumitor elemente in site.

Checkout

In ultima optiune din configuratorul de tema, te concentrezi exclusiv asupra paginii de checkout. Personalizeaza dupa bunul plac modul in care vor arata sectiunile din pagina, campuri si etichete campuri, rezumatul comenzii si ascunde, daca doresti, testimonialele.

editor teme platforma ecommerce

Atentie, insa, la felul in care va arata site-ul tau dupa personalizare

Iti recomand sa ai grija ce modificari faci in temele existente deoarece nu trebuie sa uiti de forta elementelor vizuale asupra clientilor tai. Ca regula generala, site-ul tau trebuie sa exprime clar principalul mesaj pe care doresti sa il transmiti, iar acesta sa fie inteles de la prima interactiune.

Chiar daca faci modificari in design, ai grija ca site-ul sa ramana intuitiv, iar fiecare element sa se regaseasca exact acolo unde se asteapta utilizatorul.

De exemplu, nici tu nu ai cauta butonul de adaugare in cos in subsolul site-ului, nu-i asa?

Sau gandeste-te la modul de afisare in pagina de produs in cadrul tuturor site-urilor eCommerce; instantaneu te astepti ca pagina sa se imparta in doua, in stanga cu fotografiile de produs si in dreapta detaliile produsului, preturi, precum si butonul de adaugare in cos.

Nu incerca sa schimbi acest mod umanim acceptat de afisare in pagini.

In caz contrar, potentialii tai vor deveni confuzi si isi vor pierde increderea in tine, alegand sa iti abandoneze site-ul.

Citeste si: Cum sa iti optimizezi site-ul si sa atragi clienti [10 Idei + Bonus]

In articolul de astazi ai aflat doua vesti foarte interesante atat pentru clientii platformei Gomag, cat si pentru viitorii clienti.

In primul rand, am lansat un nou design pentru panoul de administrare din platforma, mai intuitiv si mai modern, simplificand gestionarea oricarui site.

O alta veste importanta, asteptata cu nerabdare de clientii nostri este lansarea celui mai nou modul, un editor  tema care iti va permite sa personalizezi modul de afisare al tuturor elementelor din site-ul tau. Si toate acestea, fara sa ai nevoie de ajutorul echipei noastre de programare.

Noul modul este disponibil tuturor clientilor Gomag, in mod gratuit, deoarece ne dorim ca acestia sa poata oferi la randul lor, cat mai simplu si rapid, o experienta de neuitat pentru clientii magazinelor lor.

Vrei sa vezi cum functioneaza noul modul si iti doresti sa iti cresti afacerea pe Gomag? Te invit sa incerci gratuit platforma timp de 15 zile si sa te convingi singur cat de simplu, convenabil si profitabil este sa te dezvolti accelerat, profitand de produsul nostru

Cosmin Daraban