Stii cum trebuie sa te gandesti la vizitatorii site-ului tau?

La fel ca atunci cand mergi la cumparaturi si iei de pe raft cutia care arata cel mai bine, cu design-ul cel mai atractiv. Sau cand intri pe un site sa iti comanzi o carte si o comanzi dupa cat de atragatoare ti se pare coperta.

De ce?

Deoarece pachetul este ceea ce ne atrage initial atentia, indiferent ca facem cumparaturi online sau offline.

Iar daca ai un magazin pe Gomag, tema Gomag pe care o alegi pentru magazinul tau online este ceea ce vad vizitatorii tai cand intra pentru prima data in site. Iar asta are un impact direct asupra pasilor urmatori.

Acestia fie aleg sa exploreze site-ul mai departe, fie ies din site si nu se mai intorc niciodata. Statisticile spun ca aceasta decizie este luata de obicei in primele 5 secunde de la intrarea pe site.

Ce inseamna asta?

Asta inseamna ca trebuie sa alegi cu atentie tema Gomag potrivita pentru magazinul tau online, pentru ca prima impresie sa fie una cat mai buna.

O alegere buna merge dincolo de simpla alegere a culorilor potrivite. Trebuie sa fii atent totodata la selectia font-ului, tema sa se potriveasca cu nisa afacerii tale, la viteza de incarcare a paginii, imaginile si textele sa fie bine optimizate, aspect user friendly si un cocktail de lucruri care fac ca totul sa functioneze.

Pentru inceput, inainte de a ajunge la alegerea temei potrivite pentru nisa afacerii tale, sa vorbim putin despre pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pana acolo.

Construirea unui magazin online nu este atat de simpla pe cat pare.

Dar cu siguranta nu este nici chiar atat de complicata pe cat te gandesti ca ar putea fi.

In primul rand, trebuie sa te gandesti foarte bine la ce fel de produse vrei sa vinzi. Sa alegi o nisa cu valoare educationala si sa schitezi profilul clientului ideal.

Pasul urmator este sa concepi planul afacerii tale, sa evaluezi viabilitatea ideii tale si concurenta.

Dupa toate astea poti sa iti inregistrezi afacerea, sa iti alegi o platforma de eCommerce potrivita, un nume, un domeniu si hosting.

Nu uita sa citesti si cateva notiuni de baza despre web design! Dar subiectul acesta il dezvoltam imediat.

Dupa cum cel mai probabil stii deja, daca alegi platforma de eCommerce Gomag, ai la dispozitie 15 zile de testare gratuita si 9 teme diferite, care pot fi personalizate pentru oricare nisa.

Temele prezente in platforma, sunt:

  • perfect adaptate noilor standarde de design pentru magazinele online;
  • au un timp de incarcare foarte bun, primind o nota mare la testele de viteza Google;
  • au un continut ce poate fi personalizat din cateva click-uri;
  • arata impecabil pe mobil;
  • sunt gata optimizate pentru motoarele de cautare;
  • au configurator de tema gratuit si editor CSS;

Sa vedem care sunt cele 9 teme initiale oferite de Gomag, cum arata ele si cum au reusit clientii Gomag sa le transforme, pentru a se mula pe profilul afacerii lor.

PONT!

Cele mai recente teme lansate in Gomag au adus numarul acestora la un total de 14 teme customizabile.

Temelor prezentate aici li s-au alatural Tasty, Essential, Elements, Bridely si Teddy. Vezi detalii despre fiecare in parte aici Teme noi in platforma Gomag + ponturi pentru design-ul magazinului tau.

1. Tema Gomag Mansion – perfecta pentru Home & Deco, bricolaj, librarie dar si alte tipuri de afaceri

Mansion, o tema potrivita si aleasa cel mai des de magazine din nisa Home & Deco, birotica sau bricolaj. Aceasta subliniaza cu usurinta cele mai importante mesaje, astfel incat vanzarile din magazin sa creasca usor imediat ce oamenii intra in site. Datorita configuratorului de tema gratuit, aceasta tema – la fel ca toate celelalte – este foarte usor de setat si de personalizat.

Iata ce au reusit sa faca clientii Gomag, dedicati si implicati cu totul in personalizarea design-ului magazinului online. 

tema mansion

2. Tema Gomag Techniq – potrivita pentru IT&C, electronice si electrocasnice, sanitare si o multime de alte nise

Techniq, cu un design 100% explicit, lipsit de orice element care ar putea distrage atentia, aceasta tema este menita sa iti creasca vanzarile. La fel de usor de personalizat si de configurat ca toate celelalte 8 teme, Techniq include doar ceea ce este necesar pentru un drum sigur spre top.

Dar dupa cum iti pot demonstra chiar clientii Gomag, aceasta tema nu este potrivita numai afacerilor din domeniul IT & C, electrocasnice, Auto & Moto sau Gaming. Vezi magazinele: ProteineMag , Macostore.

tema techniq

3. Tema Gomag Providence – vinzi produse BIO, cosmetice, suplimente sau orice produse de dimensiuni mici si medii? E perfecta pentru tine!

Providence e o tema careia va trebui sa ii aduci foarte putine modificari in cazul in care vinzi produse naturale, produse alimentare, cosmetice, produse pentru intretinere sau articole pentru copii. Pozele produselor tale vor fi redate prin imagini mari si clare, culori vii si spatii ample. Alegand aceasta tema ii vei oferi vizitatorului un sentiment natural si placut pe tot parcursul navigarii in site.

Sa vedem cum arata aceasta tema, transformata de clientii platformei  eCommerce Gomag si folosita pentru un magazin online care vinde alt fel de produse decat Bio sau cosmetice. Vezi Cartemma

tema providance

4. Tema Gomag Tiffany – te ajuta sa iti creezi un brand durabil prin liniile elegante, intr-un stil clasic

Tiffany, o tema aleasa in general de magazinele de bijuterii, beauty, ingrijire personala, casa si gradina sau arta si design te ajuta sa vinzi intr-un mod cat mai seducator. O tema clasica, care se preteaza atat business-urilor mici cat si celor mari. Cu un design curat, scoate in evidenta cu succes continutul din site si te ajuta sa obtii conversii.

Clientii Gomag au reusit cu putina creativitate sa dea o alta fata temei si sa o adapteze pentru a vinde cu succes pe nise total diferite. Vezi magazinul Feliz.

tema gomag

5. Tema Gomag Factual – Cea mai utilizata tema in platforma, ce are din start tot ce ai nevoie pentru ca tu sa vinzi mai mult

Factual e o tema atractiva si eleganta, cu un spatiu generos pentru afisarea imaginilor. Aceasta ti se potriveste perfect in cazul in care vinzi produse care conving vizual, produse cosmetice, fashion, calatorii sau cadouri. Dar avand in vedere ca aceasta tema ofera si o varietate de functionalitati, se potriveste si altor nise, chiar total opuse celei fashion.

Vrei un exemplu? Vezi cum au facut cei de la E-acumulatori si cei de la Sport Partner, transformand cu totul aceasta tema dedicata fashion-ului. Vezi magazinele: E-acumulatori, Sport Partner.

tema factual


6. Tema Gomag Magnolia – te va impresiona pe tine, dar mai mult ii va impresiona pe clientii magazinului tau online

Magnolia e o tema care se muleaza perfect pe profilul magazinelor online care vand flori, cadouri, bijuterii, suveniruri sau accesorii. Avand combinatii de culori pastelate, ofera o atmosfera calda site-ului tau si scoate in evidenta valoarea unica a fiecarui produs. La fel ca si celelalte teme, si pe aceasta o poti personaliza foarte simplu – nu in ultimul rand, gratuit.

Cu un minim efort, poti transforma aceasta tema destinata cadourilor, florilor sau bijuteriilor intr-o tema potrivita cu totul altei nise. Vezi magazinele: AVshop, Magazin Traditional.

tema magnolia

 

7. Tema Gomag Toscana – vinzi produse putine sau chiar servicii? Alege aceasta tema!

Toscana e o tema perfecta pentru o combinatie eleganta intre descrierea produsului si poza acestuia. E potrivita mai ales pentru micile afaceri, cele care au mai putine produse, agentiilor, trupelor muzicale, magazinelor cu produse pentru nunta sau evenimente.

Cu ajutorul acestei teme, poti sa imparti cu vizitatorii magazinului tau atat povestea afacerii tale cat si povestea fiecarui produs in parte. La fel cum au facut cei de la DormHouse, transformand tema intr-una perfecta pentru un site care vinde perne si saltele sau cum au integrat cei de la Soft4Kids jocurile educationale pentru copii. Vezi magazinele: Soft4Kids.

tema toscana

 

8. Tema Gomag Glamour – perfecta pentru brand-uri indraznete pe care oamenii le iubesc

Glamour este o tema care pune accent pe vizual. Este o tema alcatuita din imagini mari care impresioneaza clientii mai usor decat orice altceva. Glamour te ajuta sa vinzi mult mai usor produse din nise precum fashion, produse cosmetice, accesorii, ingrijire personala, decoratiuni, dar nu numai.

La fel ca si celelalte teme Gomag si aceasta poate fi foarte usor personalizata si transformata pentru a pune in valoare produsele din nisa in care activezi. Alegand aceasta tema oferi vizitatorilor o experienta placuta iar tu vei avea sanse maxime de vanzare.

Sa vedem cum arata tema Glamour personalizata de clientii Gomag. Vezi magazinele: CasaThalia.

tema glamour

 

9. Tema Gomag Minimal – o tema care scoate in evidenta fiecare detaliu al produsului

tema minimal

Minimal e o tema care iti pune la dispozitie fotografii mari, intr-un cadru simplificat, orientat pe actiune.

In acest fel toata atentia posibilului tau client va fi concentrata asupra produsului. Caracteristicile produselor sunt evidentiate datorita continutului explicit, astfel incat clientul sa aiba la dispozitie toate informatiile necesare pentru a cumpara. Tema Minimal este potrivita pentru magazine din indrustria Foto-Video, Gaming, Electronice si Electrocasnice, Produse IT&C, dar poate fi usor adaptata si altor nise. Vezi magazinele: LastImpact.

tema gomag

Pe langa posibilitatea de a alege gratuit una din cele noua teme potrivite oricarei nise, platforma eCommerce Gomag iti ofera posibilitatea de a le personaliza conform dorintelor tale.

Dupa cum ai vazut si in descrierea temelor, schimbarile pe care le poti aduce acestora sunt aproape de orice fel. Poti transforma cu usurinta o tema initial destinata fashion-ului, intr-o tema potrivita unui magazin care vinde panouri solare, de exemplu.

Stii deja cu ce produse doresti sa intri pe piata, dar nu stii ce platforma de eCommerce sa alegi?

Iata alte 4 avantaje ale platformei Gomag, in afara de design-ul customizabil gratuit.

  1. Costul configurarii magazinului este zero. De ce sa platesti pentru ceva ce poti sa iti faci de unul singur de la A la Z?
  2. La Gomag nu platesti taxe in plus pentru integrarile cu firmele de curierat, procesatori de plati, comparatoare de preturi, aplicatii de baza in marketing, SmartBill etc.
  3. Poti sa iti creezi singur magazinul online, fara cunostinte de programare. Majoritatea lucrurilor din platforma Gomag pot fi rezolvate cu doar cateva click-uri. Iar de partea de dezvoltari avansate, probleme si cerinte suplimentare, se ocupa echipa tehnica a platformei.
  4. Primesti gratuit informatiile de care ai nevoie sa vinzi mai mult. Alatura-te comunitatii din Academia de eCommerce Gomag, loc in care sunt publicate materiale pentru toti cei interesati de comertul online. 

Ok, nu te-am convins pana aici? Atunci te las sa te convingi singur.

Incearca platforma gratuit pentru 15 zile si creeaza-ti magazinul cat ai zice… vinzi online!

Orsi