Cand iti faci un magazin online, pana nu iei pas cu pas fiecare activitate, nu iti dai seama precis de tot ce ai nevoie.
Iar cateva elemente de care are nevoie un creator de site sunt icon-urile, imaginile si ilustratiile.
Acestea sunt folosite pentru a reprezenta vizual lucruri importante de transmis clientilor.
Intrebarea e, unde le gasesti?
Si, mai ales, le poti gasi gratuit?
Pentru azi ti-am pregatit o lista cu 30 de super resurse – gratuite – de unde sa obtii icon-uri, ilustratii si imagini.
Le poti folosi in site-ul tau, in bannerele pentru Social Media, in ghiduri si eBook-uri pe post de lead magnet sau oriunde ai nevoie.
Atentie! Atunci cand trebuie sa faci atribuire in site catre sursa icon-urilor sau ilustratiilor folosite, adauga link-urile respective intr-o pagina cu informatii despre magazin.
Cuprins 30 Resurse gratuite pentru icon-uri, ilustratii si imagini
Surse de Icon-uri
1. Iconstore
Spre deosebire de urmatoarele resurse despre care vom discuta in articol, Iconstore contine set-uri unice de icon-uri create de agentii cunoscute de design.
Prin urmare, ai la dispozitie peste 230 de pachete cu icon-uri unul si unul. Poti cauta icon-uri in functie de tipul acestora sau de categoria din care fac parte.
2. Flaticon
Flaticon are cea mai mare baza cu icon-uri gratuite – peste 70 de mii pe site. Acestea au diferite formate: SVG, EPS, PSD si PNG, si pot fi descarcate la diferite dimensiuni.
Cele mai multe icon-uri sunt gratuite, cu licenta CC (adica va trebui sa faci atribuire).
3. Freeicons
Freeicons include pachete de icon-uri de pana la 100 de fisiere, iar majoritatea arata foarte bine. Poti sa alegi intre stiluri precum 3D, Hand Drawn, Cartoon, Badges, Smooth si multe altele.
4. SoftIcons
SoftIcons este o alta resursa valoroasa, atat pentru developerii de aplicatii web, cat si pentru proprietarii de site-uri. Baza sa de date a crescut foarte mult, avand in vedere ca zilnic sunt adaugate icon-uri noi, incepand din 2010, cand s-au lansat.
Aici poti cauta icon-uri si set-uri de icon-uri din diverse categorii. Le poti folosi in scop personal sau comercial sub diferite licente.
5. UXWing
Orice icon de pe UXWing poate fi folosit in scop comercial, gratuit. Aici gasesti categorii precum obiecte, grafice, business, finante, emoji-uri, social media, educatie, oameni etc.
Le poti descarca in format PNG, SVG sau Font Icons. Fiecare icon este optimizat pentru performanta, astfel incat sa nu afecteze viteza de incarcare.
Citeste si: Cum sa faci un banner – 15 Idei si Exemple bannere pentru Magazin Online
6. IconFinder
IconFinder iti pune la dispozitie icon-uri gratuite si premium si au optiuni de filtrare avansate, astfel ca poti cauta intre 500.000 de icon-uri dupa tipul de licenta, dimensiune pixel etc.
Iti recomand sa verifici cu atentie tipul de licenta si daca trebuie sa platesti o anumita suma pentru a descarca icon-urile dorite (preturile sunt foarte ok).
7. Iconmonstr
Iconsmonstr contine icon-uri de calitate, simple si gratuite. Colectia a fost creata de Alexander Kahlkop si este disponibila gratuit, fara atribuire, indiferent de locul in care vei folosi icon-urile.
Icon-urile au diferite dimensiuni si culori, precum si formate diferite: SVG, PNG, AI si PSD.
8. Icons8
Aici gasesti icon-uri gratuite, poze, ilustratii, muzica pentru video-urile tale, precum si cateva aplicatii interesante pentru editare. Practic, poti sa spui ca e ca un magazin cu de toate pentru orice nevoie din design.
9. Pngtree
Pngtree nu detine doar icon-uri, ci si o multime de ilustratii, vectori, sabloane si fundaluri. Foloseste filtrele pentru a ajunge la fisierele dorite.
Cand gasesti un icon, poti sa il descarci in format PNG sau SVG la o dimensiune maxima de 512×512 pixeli.
10. LukaszAdam
Lukasz Adam este un designer de ilustratii si SEO manager care ofera imagini SVG gratuite, pentru uz personal sau comercial. Ideea e sa ai rabdare sa te uiti prin toate si sa descarci ceea ce iti trebuie.
Gasesti atat ilustratii, cat si pachete de icon-uri.
Citeste si: Cum Sa Pregatesti Fotografiile De Produs Pentru Magazinul Tau Online
Surse de Ilustratii
11. Blush
Blush prezinta ilustratii personalizabile create de designeri din toata lumea. Practic, iti poti crea propriile compozitii folosind acest tool. Tot ce trebuie sa faci e sa introduci paleta de culori a brandului tau.
12. unDraw
unDraw contine peste 500 de ilustratii din toate categoriile la care te poti gandi. Colectiile sunt actualizate constant si sunt gratuit de folosit, fara atribuire.
13. Open Peeps
Open Peeps contine o adevarata librarie de ilustratii desenate de mana. Si pe acestea le poti personaliza schimband emotiile, hainele, coafura etc., sau poti sa mixezi diverse ilustratii pentru a crea ceva total diferit (folosind Blush.design).
14. Glaze
Daca nu ai mai auzit pana acum de el, intra pe Glaze pentru imagini premium de calitate, gratuite si care sunt folosite in general de institutii educationale, ONG-uri, startup-uri, dar si companii din intreaga lume.
Pentru a obtine ilustratiile gratuit, va trebui sa atribui munca autorilor.
15. Ouch!
Ouch! a fost creat de catre echipa din spatele Icons8 si este o colectie de ilustratii foarte faine.
Poti sa le descarci gratuit, iar unele dintre ele pot fi editate (tot gratuit) cu tool-ul lor, Vector Creator.
16. ManyPixels
ManyPixels iti pune la dispozitie ilustratii gratuite noi in fiecare saptamana.
Subiectele ilustratiilor sunt diverse, pornind de la orase si monumente, mediul inconjurator, mancare si bautura, sanatate, web design etc.
17. Humaaans
Humaaans iti permite sa personalizezi ilustratiile existente si sa schimbi orice aspect, incepand de la coafura, la corp, culoarea pielii, fundal, adaugarea unor elemente precum plante, grafice etc.
Poti face aceste modificari impreuna cu Blush (aplicatia de la primul punct).
18. Whoosh
Pe Whoosh gasesti usor imagini unice pe care le poti folosi in landing page-uri sau in site-ul tau. Ilustratiile sunt in format PNG.
19. DesZone
DesZone are cam tot ce iti trebuie pentru a crea ghiduri, bannere, materiale social media sau chiar materiale printabile. Multe ilustratii sunt premium, dar gasesti si gratuite (trebuie sa ai putina rabdare sa le cauti).
20. Interfacer
Cu Interfacer poti descarca inclusiv gif-uri si icon-uri animate., kit-uri UI, fonturi si ilustratii. Materialele pot fi descarcate din site sau pot duce pe site-urile autorilor.
Citeste si: Cum sa vinzi online: Ghid de marketing si vanzare online + Checklist-uri
Surse de Imagini
21. Unsplash
Unsplash este locul meu preferat pentru poze stock. Partea cea mai faina e ca poti folosi pozele oriunde, oricand (dar nu pentru a-ti face propriul site cu imagini stock).
22. Pexels
Pexels e locul in care gasesti o multime de poze gratuite, pe care le poti folosi in scop personal sau comercial, fara atribuire.
23. Reshot
Reshot prezinta o colectie faina de poze si, desi te-ai astepta sa fie cam aceleasi ca pe toate site-urile de poze stock, vei fi surprins. Toate imaginile sunt gratuite si pot fi folosite fara atribuire.
24. StyledStock
StyledStock contine imagini feminine, compozitii minimaliste si estetice, plus culori pale / deschise. Gasesti aici atat poze pe care le poti descarca gratuit, cat si set-uri de poze premium.
25. Life of Pix
Life of Pix este, la fel ca majoritatea surselor din aceasta lista, gratuit si nu necesita atribuire.
26. Picography
Picography contine poze gratuite, cu o rezolutie buna si pe care le poti folosi oriunde, cu licenta Creative Commons CC0.
27. Freestocks
Pe Freestocks poti filtra cautarile in functie de categorii precum animale, orase & arhitectura, fashion, food & drinks, natura, obiecte & tehnologie, oameni. De asemenea, poti cauta imagini dupa cele mai populare tag-uri.
28. FOCA
FOCA este o colectie de fotografii de calitate, puse la dispozitie de Jeffrey Betts, fotograf specializat pe spatii de lucru si natura. Toate pozele au licenta Creative Commons CC0.
29. Kaboompics
Pe Kaboompics sunt adaugate noi poze in fiecare zi. Le poti folosi in scop personal sau comercial, complet gratuit.
30. Picspree
Picspree e destul de nou, dar in spatele lui se afla o companie deja cunoscuta in acest domeniu, Getty Images. Include un catalog cu o multime de poze la o rezolutie foarte buna, precum si ilustratii sau vectori.
Citeste si: Cum Faci SEO Pentru Imagini: Magazin Online si Blog
Daca ai Photoshop sau alte programe mai avansate de editare, da-i bataie cu SVG-uri sau PSD-uri. In schimb, daca vrei sa faci compozitii in Canva descarca materialele PNG.
Cum ti se pare lista de azi?
Sigur ca aceasta poate fi completata.
Iar daca ai anumite resurse pe care vrei sa le impartasesti cu noi, te invit sa lasi numele lor in comentarii. Asa vom crea impreuna un material cat mai complet pentru intreaga comunitate 🙂
PS. Vrei si o platforma eCommerce stabila pe care sa vinzi online? Deschide magazinul cu Gomag! Ai 15 zile la dispozitie sa testezi platforma gratuit.
- Optimizarea paginii de multumire pentru conversii - septembrie 19, 2023
- Proceduri si idei crete pentru ce sa faci post-comanda - septembrie 12, 2023
- De ce sunt super importanti primii tai 100 de clienti - septembrie 5, 2023
Castigator Unsplash !
⭐⭐⭐⭐⭐
Pure gold…am dat de o parte dintre cand am luat google-ul la puricat. Sa le ai pe toate intr un singur loc e altceva.
Multumim, Adrian! Daca stii si alte surse pentru astfel de materiale, poti lasa numele lor aici si vom actualiza lista.
Foarte utila lista.
Multumim >:D<
Multumim si noi, Dan! 🚀
Cine a facut lista, aduna bile albe in ceruri 🙂 Multumim!
Multumim si noi, Dana! 😇
Extrem de util articolul, Cosmin! Multumim pentru toate aceste informatii super utile, toate puse in ordine intr-un singur loc! Pure gold! 🙂
Multumim si noi, Constantin! Spor la actiune 🚀