Cand iti faci un magazin online, pana nu iei pas cu pas fiecare activitate, nu iti dai seama precis de tot ce ai nevoie.

Iar cateva elemente de care are nevoie un creator de site sunt icon-urile, imaginile si ilustratiile.

Acestea sunt folosite pentru a reprezenta vizual lucruri importante de transmis clientilor.

Intrebarea e, unde le gasesti? 

Si, mai ales, le poti gasi gratuit?

Pentru azi ti-am pregatit o lista cu 30 de super resurse – gratuite – de unde sa obtii icon-uri, ilustratii si imagini.

Le poti folosi in site-ul tau, in bannerele pentru Social Media, in ghiduri si eBook-uri pe post de lead magnet sau oriunde ai nevoie.

Atentie! Atunci cand trebuie sa faci atribuire in site catre sursa icon-urilor sau ilustratiilor folosite, adauga link-urile respective intr-o pagina cu informatii despre magazin. 

Cuprins 30 Resurse gratuite pentru icon-uri, ilustratii si imagini

1. Surse de Icon-uri

2.Surse de Ilustratii

3. Surse de Imagini

Surse de Icon-uri

1. Iconstore 

Spre deosebire de urmatoarele resurse despre care vom discuta in articol, Iconstore contine set-uri unice de icon-uri create de agentii cunoscute de design.

Prin urmare, ai la dispozitie peste 230 de pachete cu icon-uri unul si unul. Poti cauta icon-uri in functie de tipul acestora sau de categoria din care fac parte.

iconstore-sursa-iconuri

2. Flaticon

Flaticon are cea mai mare baza cu icon-uri gratuite – peste 70 de mii pe site. Acestea au diferite formate: SVG, EPS, PSD si PNG, si pot fi descarcate la diferite dimensiuni.

Cele mai multe icon-uri sunt gratuite, cu licenta CC (adica va trebui sa faci atribuire).

flaticon-sursa-iconuri

3. Freeicons

Freeicons include pachete de icon-uri de pana la 100 de fisiere, iar majoritatea arata foarte bine. Poti sa alegi intre stiluri precum 3D, Hand Drawn, Cartoon, Badges, Smooth si multe altele.

freeicons-site-iconuri

4. SoftIcons

SoftIcons este o alta resursa valoroasa, atat pentru developerii de aplicatii web, cat si pentru proprietarii de site-uri. Baza sa de date a crescut foarte mult, avand in vedere ca zilnic sunt adaugate icon-uri noi, incepand din 2010, cand s-au lansat.

Aici poti cauta icon-uri si set-uri de icon-uri din diverse categorii. Le poti folosi in scop personal sau comercial sub diferite licente.

softicons-site-iconuri

5. UXWing

Orice icon de pe UXWing poate fi folosit in scop comercial, gratuit. Aici gasesti categorii precum obiecte, grafice, business, finante, emoji-uri, social media, educatie, oameni etc.

Le poti descarca in format PNG, SVG sau Font Icons. Fiecare icon este optimizat pentru performanta, astfel incat sa nu afecteze viteza de incarcare.

uxwing-site-iconuri

Citeste si: Cum sa faci un banner – 15 Idei si Exemple bannere pentru Magazin Online

6. IconFinder

IconFinder iti pune la dispozitie icon-uri gratuite si premium si au optiuni de filtrare avansate, astfel ca poti cauta intre 500.000 de icon-uri dupa tipul de licenta, dimensiune pixel etc.

Iti recomand sa verifici cu atentie tipul de licenta si daca trebuie sa platesti o anumita suma pentru a descarca icon-urile dorite (preturile sunt foarte ok).

iconfinder-site-iconuri

7. Iconmonstr

Iconsmonstr contine icon-uri de calitate, simple si gratuite. Colectia a fost creata de Alexander Kahlkop si este disponibila gratuit, fara atribuire, indiferent de locul in care vei folosi icon-urile.

Icon-urile au diferite dimensiuni si culori, precum si formate diferite: SVG, PNG, AI si PSD. 

iconmonstr-site-iconuri

8. Icons8

Aici gasesti icon-uri gratuite, poze, ilustratii, muzica pentru video-urile tale, precum si cateva aplicatii interesante pentru editare. Practic, poti sa spui ca e ca un magazin cu de toate pentru orice nevoie din design.

icons8-site-iconuri

9. Pngtree 

Pngtree nu detine doar icon-uri, ci si o multime de ilustratii, vectori, sabloane si fundaluri. Foloseste filtrele pentru a ajunge la fisierele dorite.

Cand gasesti un icon, poti sa il descarci in format PNG sau SVG la o dimensiune maxima de 512×512 pixeli.

pngtree-site-iconuri

10. LukaszAdam

Lukasz Adam este un designer de ilustratii si SEO manager care ofera imagini SVG gratuite, pentru uz personal sau comercial. Ideea e sa ai rabdare sa te uiti prin toate si sa descarci ceea ce iti trebuie.

Gasesti atat ilustratii, cat si pachete de icon-uri.

lukaszadam-site-iconuri

Citeste si: Cum Sa Pregatesti Fotografiile De Produs Pentru Magazinul Tau Online


Surse de Ilustratii

11. Blush

Blush prezinta ilustratii personalizabile create de designeri din toata lumea. Practic, iti poti crea propriile compozitii folosind acest tool. Tot ce trebuie sa faci e sa introduci paleta de culori a brandului tau.

blush-site-ilustratii

12. unDraw

unDraw contine peste 500 de ilustratii din toate categoriile la care te poti gandi. Colectiile sunt actualizate constant si sunt gratuit de folosit, fara atribuire.

undraw-site-ilustratii

13. Open Peeps

Open Peeps contine o adevarata librarie de ilustratii desenate de mana. Si pe acestea le poti personaliza schimband emotiile, hainele, coafura etc., sau poti sa mixezi diverse ilustratii pentru a crea ceva total diferit (folosind Blush.design).

openpeeps-site-ilustratii

14. Glaze

Daca nu ai mai auzit pana acum de el, intra pe Glaze pentru imagini premium de calitate, gratuite si care sunt folosite in general de institutii educationale, ONG-uri, startup-uri, dar si companii din intreaga lume.

Pentru a obtine ilustratiile gratuit, va trebui sa atribui munca autorilor.

glaze-site-ilustratii

15. Ouch!

Ouch! a fost creat de catre echipa din spatele Icons8 si este o colectie de ilustratii foarte faine.

Poti sa le descarci gratuit, iar unele dintre ele pot fi editate (tot gratuit) cu tool-ul lor, Vector Creator.

ouch-site-ilustratii

16. ManyPixels

ManyPixels iti pune la dispozitie ilustratii gratuite noi in fiecare saptamana.

Subiectele ilustratiilor sunt diverse, pornind de la orase si monumente, mediul inconjurator, mancare si bautura, sanatate, web design etc.

manypixels-site-ilustratii

17. Humaaans 

Humaaans iti permite sa personalizezi ilustratiile existente si sa schimbi orice aspect, incepand de la coafura, la corp, culoarea pielii, fundal, adaugarea unor elemente precum plante, grafice etc.

Poti face aceste modificari impreuna cu Blush (aplicatia de la primul punct).

humaaans-site-ilustratii

18. Whoosh

Pe Whoosh gasesti usor imagini unice pe care le poti folosi in landing page-uri sau in site-ul tau. Ilustratiile sunt in format PNG.

whoosh-site-ilustratii

19. DesZone

DesZone are cam tot ce iti trebuie pentru a crea ghiduri, bannere, materiale social media sau chiar materiale printabile. Multe ilustratii sunt premium, dar gasesti si gratuite (trebuie sa ai putina rabdare sa le cauti).

deszone-site-ilustratii

20. Interfacer

Cu Interfacer poti descarca inclusiv gif-uri si icon-uri animate., kit-uri UI, fonturi si ilustratii. Materialele pot fi descarcate din site sau pot duce pe site-urile autorilor.

interfacer-site-ilustratii

Citeste si: Cum sa vinzi online: Ghid de marketing si vanzare online + Checklist-uri

Surse de Imagini

21. Unsplash

Unsplash este locul meu preferat pentru poze stock. Partea cea mai faina e ca poti folosi pozele oriunde, oricand (dar nu pentru a-ti face propriul site cu imagini stock).

unsplash-sursa-fotografii

22. Pexels

Pexels e locul in care gasesti o multime de poze gratuite, pe care le poti folosi in scop personal sau comercial, fara atribuire.

pexels-sursa-fotografii

23. Reshot

Reshot prezinta o colectie faina de poze si, desi te-ai astepta sa fie cam aceleasi ca pe toate site-urile de poze stock, vei fi surprins. Toate imaginile sunt gratuite si pot fi folosite fara atribuire.

reshot-site-fotografii

24. StyledStock

StyledStock contine imagini feminine, compozitii minimaliste si estetice, plus culori pale / deschise. Gasesti aici atat poze pe care le poti descarca gratuit, cat si set-uri de poze premium.

styledstock-site-fotografii

25. Life of Pix

Life of Pix este, la fel ca majoritatea surselor din aceasta lista, gratuit si nu necesita atribuire.

life-of-pix-site-fotografii

26. Picography

Picography contine poze gratuite, cu o rezolutie buna si pe care le poti folosi oriunde, cu licenta Creative Commons CC0.

picography-site-fotografii

27. Freestocks

Pe Freestocks poti filtra cautarile in functie de categorii precum animale, orase & arhitectura, fashion, food & drinks, natura, obiecte & tehnologie, oameni. De asemenea, poti cauta imagini dupa cele mai populare tag-uri.

freestocks-site-fotografii

28. FOCA

FOCA este o colectie de fotografii de calitate, puse la dispozitie de Jeffrey Betts, fotograf specializat pe spatii de lucru si natura. Toate pozele au licenta Creative Commons CC0.

focastock-site-fotografii

29. Kaboompics

Pe Kaboompics sunt adaugate noi poze in fiecare zi. Le poti folosi in scop personal sau comercial, complet gratuit.

kaboompics-site-fotografii

30. Picspree

Picspree e destul de nou, dar in spatele lui se afla o companie deja cunoscuta in acest domeniu, Getty Images. Include un catalog cu o multime de poze la o rezolutie foarte buna, precum si ilustratii sau vectori.

Citeste si: Cum Faci SEO Pentru Imagini: Magazin Online si Blog

Daca ai Photoshop sau alte programe mai avansate de editare, da-i bataie cu SVG-uri sau PSD-uri. In schimb, daca vrei sa faci compozitii in Canva descarca materialele PNG.

Cum ti se pare lista de azi? 

Sigur ca aceasta poate fi completata. 

Iar daca ai anumite resurse pe care vrei sa le impartasesti cu noi, te invit sa lasi numele lor in comentarii. Asa vom crea impreuna un material cat mai complet pentru intreaga comunitate 🙂 

PS. Vrei si o platforma eCommerce stabila pe care sa vinzi online? Deschide magazinul cu Gomag! Ai 15 zile la dispozitie sa testezi platforma gratuit.

Cosmin Daraban