Inspira-te dintr-o poveste frumoasa de succes pe Gomag. Sorin Moldovan, CEO & Founder Aqualine iti spune parcursului lui in afaceri, dar si cum atinge sute de comenzi cu magazinul sau online.

Important e sa stii ca afacerea a crescut treptat, cu multa munca, ca nici el nu avea totul planuit de la inceput, dar ca increderea in ideea lui l-a facut sa continue.

1. Despre Aqualine

Ca antreprenor, Sorin a inceput in anul 2008 in domeniul tratarii apei si a trecut prin toate fazele pana a ajuns sa faca si comert online. In cele din urma, a ajuns la platforma Gomag. 

Aqualine vinde solutii de tratare si potabilizare a apei. Poate aduce orice apa la stadiul de apa potabila. 

Segmentul de clienti tinta al Aqualine sunt clientii casnici si semi-industriali.

2. Cum a evoluat Aqualine

De la ultima discutie cu Sorin in anul 2020, pentru Aqualine primul an de pandemie a fost foarte bun din prisma vanzarilor. Au profitat de acest lucru, și-au consolidat pozitia astfel incat sa continue trendul de crestere.

poveste-succes-aqualine

Aqualine vinde cu platforma Gomag din anul 2018. Pentru ca un business sa creasca, Sorin este de parere ca trebuie sa creasca toate lucrurile – asta include echipa, precum si depozitul Aqualine care a crescut de 4-5x supratafa, fata de anul 2020. 

Sorin a schimbat depozitul, stocul de marfa a crescut, la fel si gama de produse. Lucreaza acum cu mai multi furnizori pe care i-au testat inainte. Automat Sorin si echipa de vanzari au crescut odata cu business-ul.

Marea majoritate a comenzilor vin prin intermediul magazinului online. Produsele pe care le vinde Aqualine sunt mai tehnice, iar ei pun accent pe conversatiile telefonice ca mijloc de comunicare cu clientii. Din procentul clientilor care apeleaza la consultanta pentru a afla anumite detalii despre produse, Sorin ne spune ca are o conversie foarte buna – si asta inseamna ca isi cunoaste produsele bine. 

Pentru comenzile respective se face si up-selling. Vanzarea consultativa functioneaza foarte bine.

3. Cum a evoluat business-ul la nivel de cifre si numar de comenzi

In anul 2022 s-a atins pragul de 1 milion de euro cifra de afaceri. De cand Sorin si-a mutat afacerea pe platforma Gomag, au crescut din ce in ce mai mult. 

Pe Sorin il ajuta foarte mult programul de facturare alaturi de colegii de la SmartBill, integratorul cu procesatorul de plati, plus multe altele.

Platforma Gomag ii economiseste mult timp: poate sa incarce manualul de utilizare in pagina produsului si clientul il poate descarca oricand. Sorin foloseste si punctele de fidelitate pentru a rasplati clientii, avand un procent mare de clienti recurenti si interes de la clientii existenti. Mai ales ca, la marea majoritate a produselor vandute pe site, exista si consumabile. 

Aqualine inseamna o echipa formata din 6 oameni si isi propun extinderea acesteia in viitorul apropiat. Sorin vrea sa se ocupa mai putin de partea operationala si sa isi indrepte timpul catre dezvoltarea business-ului. 

A externalizat partea de marketing si se ocupa doar de partea ce tine de business. De partea de marketing se ocupa Elvis Floroiu de la Zotis Media, iar Sorin este multumit de acest parteneriat. Sorin ne spune ca Elvis a contribuit la cresterea business-ului de anul acesta.

Sorin este de parere ca trebuie sa iti cunosti foarte bine produsele pentru a putea vinde. 

Dupa ce te-ai asigurat ca exista o piata pentru produsele respective si ca exista cerere, cu siguranta vei afla cui sa vinzi produsele, cand, dar si cum. Este important sa te implici cat de mult cu putinta si sa fii onest.

4. Provocarile de business 

Odata cu afacerea si problemele cresc. Apar provocari la un stoc mai mare sau la un numar mai mare de comenzi. Trebuie sa fii atent la rotatia stocurilor, sa te asiguri mereu ca ai stocurile de care ai nevoie si sa nu blochezi banii in produse care au o rotatie mai mica. 

Provocari exista cand cresti gama de produse si in situatii cand colegul din depozit incurca produsele. 

Aqualine se poate lauda cu faptul ca clientii care au achizitionat de la ei se reintorc.

pareri-clienti-aqualine

5. Planuri de dezvoltare Aqualine

Aqualine vrea sa isi cimenteze in continuare pozitia, sa profite de oportunitatile de crestere, sa continue trendul ascendent pe care l-au avut pana acum si sa continue upgradarea si actualizarea la piata aflata in continua schimbare. Intentioneaza sa mareasca procentul campaniilor de promovare si comunicare.

6. Recomandari pentru antreprenori

Fa primul pas pana nu e prea tarziu! Sunt foarte multi jucatori mari pe piata care au devenit si mai mari prin intrarea in online si, ulterior, si-au consolidat pozitia si in offline. Sorin regreta ca nu a inceput business-ul online mai devreme. 

E recomandat sa ai produse cu descrieri complete si corecte, fotografii de calitate si o strategie de marketing bine pusa la punct. 

Daca ar fi sa o ia de la capat, Sorin si-ar face din prima magazin online, nu ar mai astepta 8 ani pentru asta.

7. Cum evolueaza relatia cu echipa Gomag

Relatia cu echipa Gomag functioneaza foarte bine pentru Sorin – atat de bine incat aproape ca nu mai cunoaste niciun coleg de la Gomag, spune Sorin. 

Asta inseamna ca nu a intampinat nicio situatie de mult timp.

vizita-clienti-gomag

Sorin recomanda cu incredere platforma Gomag oricarei persoane care vrea sa parcurga acest drum al vanzarilor online. Este multumit ca platforma Gomag functioneaza foarte bine, ca sunt mereu noutati care il ajuta si chiar le implementeaza.

3 motive pentru care Sorin recomanda platforma Gomag

  • Este o platforma care a fost gandita si construita sa vanda
  • Are foarte multe functionalitati incluse
  • Un pret relativ mic pentru utilizare, in comparatie cu alte platforme care se gasesc pe piata 

Daca ti-a placut video-ul de astazi, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube. Asculta mai multe povesti ale antreprenorilor din Romania si ia-ti elan sa-ti incepi propria afacere!

PS. Daca te-a convins povestea lui Sorin, e timpul sa ii urmezi recomandarile si sa asiguri sanse maxime de succes pentru ideea ta de business. Vinde cu Gomag! Ai 15 zile la dispozitie demo gratuit si abonamente lunare prietenoase ca pret, incepand de la 7 euro pe luna.

Cosmin Daraban