De cand am lansat Academia de eCommerce Gomag (acum +4 ani), multi oameni ne-au intrebat cand lansam in platforma optiuni pentru produsele digitale premium: cursuri, materiale PDF, ghiduri, cataloage, workshop-uri pre-inregistrate etc.

Scopul nostru a fost, si e in continuare, sa oferim mai degraba solutii pentru vanzarea de produse fizice. De aceea ne-am concentrat sa dezvoltam platforma in aceasta directie.

Insa, din aceasta luna, venim in sprijinul celor care vand si produse digitale, cu o aplicatie gratuita.

Cursuri Online te ajuta, practic, sa oferi clientilor tai un produs digital direct in magazinul tau online Gomag, fara sa mai ai nevoie de plugin-uri si integrari cu terte parti pentru afisarea acestui tip de produs.

Cuprins: Despre Cursuri Online – aplicatie Gomag pentru produse digitale

Tot ce trebuie sa faci este sa activezi aplicatia in Gomag Apps.

aplicatia-cursuri-online-gomag

Cand esti gata sa introduci produsul in admin, creeaza un produs normal din Produse, si alege varianta Produs Digital.

Completarea campurilor este aproape la fel ca pentru un produs fizic. Acum ai un nou tab de completat “Continut Digital”, unde poti adauga lectii in format video (cu link din YouTube sau Vimeo) si/sau materiale PDF, insotite de un titlu si orice continut doresti tu.

adaugare-produs-digital-site

Partea faina e ca paginile continutului digital au si editare avansata – de exemplu, la finalul lectiilor unui curs poti afisa un formular de cerere recenzie, pentru ca tu sa poti trimite Certificatul de completare al cursului (de exemplu).

Tot aici poti afisa o lista de produse, pentru a face cross-sell cu alte cursuri, ghiduri sau ce alte materiale digitale ai de vanzare.

De ce sa folosesti aplicatia Gomag Cursuri Online?

  • Te poti concentra pe crearea de continut si relatia cu clientii, fara sa mai pierzi vremea cu dezvoltari si integrari nesigure – odata optimizat fluxul de vanzare, platforma Gomag il face la fel de bine, in mod automat, de fiecare data.
  • Ai la dispozitie o structura tehnica creata exact pentru vanzare – nu mai pierzi timp orbecaind pentru a gasi cel mai bun flux de vanzare a materialelor tale digitale.
  • Ai in platforma tot ce iti trebuie pentru marketing in site – hellobar, pop-up-uri, OTO, cadouri, puncte de fidelitate, reguli de reduceri, PRP etc.
  • Ai un cost minimal pentru a-ti duce produsul in fata clientilor tai – abonamentul Start Gomag incepe de la mai putin de 1 euro pe zi, si chiar si abonamentele mai mari isi scot investitia datorita aplicatiilor incluse in fiecare.

vanzare-produs-digital

Pentru cine este aplicatia Gomag Cursuri Online?

Ne-am gandit la traineri, autori de continut digital premium, influenceri, bloggeri si specialisti dispusi sa imparta experienta lor de lucru si viata cu oameni cu pofta de invatat.

Pagina de test realizata intern – produsele prezentate nu sunt accesibile pe demo!

De asemenea, aplicatia poate fi folosita cu succes intr-un magazin online care vinde orice fel de produse fizice, in cazul in care vrei sa iti suplimentezi oferta si sa oferi materiale digitale contra-cost.

De exemplu, daca vinzi jucarii si produse pentru copii, poti adauga cursuri de parenting. 

Sau daca vinzi produse pentru casa si gradina, poti vinde cursuri de design interior sau cataloage digitale cu easter eggs (discount-uri, tips&tricks, produse cadou, sesiuni de consultanta etc.).

Indiferent in ce pozitie te afli, de astazi iti poti pune materialele digitale la vanzare in cadrul propriului tau magazin online pe Gomag!

cont-client-produs-digital

Ce trebuie sa mai stii despre aplicatia Cursuri Online?

#1. Activeaza integrarea cu un procesator de plata online.

E cumva evident ca metoda de plata ideala pentru cursuri online este plata online. 

Integreaza-ti magazinul cu un procesator de plata disponibil in platforma (ai de unde alege, ai la dispozitie chiar si optiuni pentru plata in rate, daca produsele tale digitale au un pret premium).

finalizare-comanda-digitala

#2. Creeaza o regula noua de transport online.

Pentru produsele digitale iti recomandam sa creezi o regula noua de transport, gratuit si cu cost zero. Mentioneaza numele metodei de plata – de exemplu, Produs digital, si mentioneaza ce se intampla odata ce aceasta este selectata.

Noi am ales sa specificam ca aceste produse se activeaza automat in contul de client, imediat ce plata a fost confirmata.

#3. Foloseste editarea avansata pentru o super experienta.

Paginile cursului tau online functioneaza exact ca orice alta pagina statica din Gomag. Asadar, pot fi modificate cu ajutorul editorului avansat:

  • Poti lista produse upsell sau cross-sell in cadrul lectiilor, mai ales daca sunt relevante cu lectia vizionata de client in momentul respectiv.
  • Poti adauga un formular prin care ceri recenzii sau, daca oferi o diploma la finalul cursului, iti poti invita cursantii sa ceara acces la diploma lor.
  • Poti adauga un timer, daca lectiile cursului tau includ un bonus cu timp limitat, de exemplu.
  • Poti lista ultimele articole din blogul magazinului tau, pentru a te asigura ca oamenii raman in site dupa ce consuma materialele digitale.
  • Poti adauga testimoniale de la alti cursanti sau clienti, pentru a creste entuziasmul oamenilor si increderea in tine, ca trainer al lor.

editare-avansata-produs-digital

#4. Ofera consumatorilor ceva “palpabil” in urma parcurgerii materialelor digitale.

De multe ori avem obiceiul de a cumpara un curs sau un material digital, dar daca nu suntem suficient de motivati, il parcurgem prea putin si renuntam.

Ofera clientilor tai un stimulent puternic pentru a-i convinge sa consume intregul curs: un certificat de completare sau o diploma.

E ceva “palpabil” deoarece poate fi printata si inramata in birou sau adaugata la CV sau afisata si distribuita online. Ne place sa impartasim cu altii reusitele, asa ca da-le clientilor tai aceasta satisfactie.

Poti crea un certificat in format PDF descarcabil, pe care il pot completa ei singur (o metoda mai impersonala), sau le poti cere datele la final de curs printr-un formular, si sa le trimiti personal un email cu diploma pe care ai completat deja numele si datele lor.

exemplu-certificat-absolvire

#5. Fidelizeaza-ti clientii, iti va fi usor sa le vinzi mai mult.

Cel mai important beneficiu cand vinzi produse digital prin intermediul platformei Gomag este ca ai la dispozitie instrumente create special pentru vanzarea online.

Practic, ai acolo tot arsenalul necesar pentru atragerea clientilor, gestiunea comenzilor, DAR si fidelizarea clientilor.

Daca ai la vanzare doar 1-2 cursuri, poti implementa un program de recomandari, prin care prietenii cursantilor tai sunt invitati sa isi creeze un cont in site si sa comande.

Daca vinzi mai multe materiale digitale, pe langa programul de recomandari poti implementa metode de fidelizare a clientilor: puncte de fidelitate, cadouri, vouchere, grupuri de clienti, CRM Bot si ofertare.

Secretul este sa iti cunosti toate armele care iti stau la dispozitie si sa le alegi pe cele mai eficiente pentru nevoile tale si strategia pe care vrei sa o aplici.

TL;DR

Daca ai de vanzare un curs, workshop inregistrat, un ghid sau alt fel de produs digital (sau vrei sa faci asa ceva pe viitor), de acum inainte il poti vinde printr-un magazin online pe Gomag.

Cosmin Daraban