La un moment dat, am pus o intrebare pe grupul nostru de Facebook, eCommerce cu Gomag: Cine imi recomanda o carte buna pentru citit azi?

Nu a durat mult sa primesc raspunsuri… si au fost atatea incat am hotarat sa fac un fel de wishlist in care sa adaug sugestiile voastre.

sursa: Tumblr

Am lasat pe lista si cartile pe care le-am citit pana acum pentru ca pot fi sursa de inspiratie pentru toti cei din comunitatea Gomag.

Asadar, te bate gandul sa citesti o carte buna pentru dezvoltarea ta personala si profesionala? Dar habar n-ai de unde sa incepi?

Incepe de aici. Vezi 40 de carti pentru antreprenori recomandate de membrii grupului eCommerce cu Gomag – antreprenori, viitori proprietari de afaceri, specialisti de marketing si oameni pe care te poti baza daca vrei sa te dezvolti.

40 de carti pentru antreprenori

grup-ecommerce-gomag

Inainte de toate, vreau sa va recomand eu o carte: eCommerce no Bull$#!T. Tot ce ai nevoie pentru a vinde online!

E prima mea carte, la care am lucrat aproape 3 ani si in care am pus pe hartie aproape 20 de ani de experienta reala pe piata de comert electronic, incepand chiar din perioada in care aceasta piata a prins avant in Romania.

Cartea eCommerce no Bull$#!t cuprinde 352 de pagini incarcate cu informatii practice, imediat aplicabile, checklist-uri, grafice si sabloane. Daca vrei, poti sa o vezi ca pe un manual. E genul de carte pe care o parcurgi inarmat cu pixul, sa subliniezi si sa insemnezi informatiile la care cu siguranta vrei sa te intorci, sa le aplici pentru a obtine rezultate.

Vei afla din ea pasii exacti pentru a deschide un magazin online profitabil in Romania, cum sa lansezi o afacere, cum sa iti cresti afacerea in mod accelerat dar si idei aplicabile pentru automatizarea business-ului tau + un dictionar de eCommerce.

O sa iti placa.

carte-ecommerce-no-bullshit

Comanda cartea din Academia Gomag si asigura-te ca o citesti cu atentie – vei descoperi lucruri pe care concurentii tai nu le stiu si care iti vor da un avans bun in piata!

Si acum, hai sa vedem ce carti au recomandat membrii comunitatii noastre.

Ignatescu Laurentiu, Gabriela Matyas si Victor Urda mi-au recomandat carti de Anthony Robbins, pe care l-am citit si eu anterior:

  • Putere nemarginita
  • De neclintit
  • Trezeste uriasul din tine

Dedu Dacian Florin a completat lista cu alte 2 sugestii:

  • Michael Rach & Christie McNally – Slefuitorul de diamante
  • Adrian Niculescu – Sfarsitul inseamna un nou inceput

slefuitorul-de-diamante

Marius Cuza mi-a recomandat carti scrise de Seth Godin, pe care le-am citit deja dar merita cu prisosinta sa se afle pe aceasta lista:

  • Vaca Mov
  • The Icarus Deception
  • Toti suntem ciudati

icarus-deception-godin

Adriana Polis l-a amintit pe Tony Hsieh – Cum sa livrezi fericire. Am ochit de mult cartea si mi-am tot propus sa o citesc dar stii cum e… sunt atatea de facut intr-o zi, parca timpul nu mai ajunge.

Ovidiu Dirlea mi-a spus de Andrew Matthews – Urmeaza-ti inima care, citez, “are si desene :)”. Pare draguta deci e sus pe lista.

Alex Grigore mi-a recomandat Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Un titlu mai neortodox dar, din experienta, genul acesta de carte te prinde.

Ovidiu Biliboaca mi-a recomandat cartea lui Robert Greene & Joost Effers – Succes si putere, o carte putin cam grea si filozofica, dar in care gasesti cateva tactici interesante.

Adriana Roman mi-a recomandat 3 carti:

  • Mihaly Csikszentmihalyi – Flux. Psihologia fericirii
  • David R. Hawkins – Sinele: Realitate si subiectivitate
  • Adriana Roman – Puterea simplitatii

Nicoleta Sindile si Adina Todea Ardelean mi-au amintit de Yuval Noah Harari – Sapiens, o carte pe care mi-am propus sa o citesc de mult. Tot de Yuval Noah Harari, Cornelia Drumen mi-a recomandat Homo Deus.

Daniel Pastravanu l-a pomenit pe Paul Johnson – Darwin. Portretul unui geniu iar Ivan Sebastian Andrei l-a recomandat pe David Heinemeier Hansson – Rework. Rework era deja pe lista, o am deja pe Kindle asa ca e o chestiune de zile pana o bifez la capitolul citite 🙂 .

Apoi, Marius Nechifor mi-a recomandat Viktor Frank – Omul in cautarea sensului. George Faghiura mi-a recomandat o carte de Sfantul Nicodim Aghioritul – Paza celor 5 simturi dar si cartile lui Simon Sinek, Incepe cu de ce (pe care am citit-o sambata) si Liderii mananca ultimii.

simon-sinek-why

Alexandru Lauran a venit cu o lista intreaga de carti:

  • Sun Tzu – Arta Razboiului (pe care am citit-o chiar azi noapte)
  • John Maxwell – Cele 21 de legi supreme ale leaderului
  • Arthur Schopenhauer – Arta de a fi fericit
  • Pavel Corut – Arta succesului la romani

arta-razboiului

Manuela Alina Isvanca a continuat lista, tot cu 4 carti:

  • Paul Ferrini – Cum sa cream o relatie spirituala
  • Dr. Bernie S. Siegel & Cynthia J. Hurn – Arta vindecarii
  • Jasmuheen – Legea iubirii
  • Doreen Virtue – Stralucirea interioara

carti-grup-gomag

Betty Mare mi-a recomandat Nassim Taleb – Antifragile iar Zaharia Sacu, o capodopera din lista de carti musai de citit: James Clavell – Shogun.

antifragile-talib

Dani Mitre l-a amintit pe Benjamin Graham – Investitorul inteligent.

Daniel Craciun s-a enervat putin pe mine si m-a amenintat ca imi trimite o poza cu toata biblioteca. Se pare ca avem gusturi similare in materie de carti, pentru ca le-am citit pe majoritatea celor recomandate de el:

  • Renee Mauborgne & W. Chan Kim – Strategia Oceanului Albastru – am inceput de ceva vreme sa pun in aplicare cateva strategii din carte, cunoscatorii isi vor da seama repede despre ce e vorba 🙂
  • Tim Ferriss – 4 Ore Saptamana de Lucru

tim-ferriss

Dan Girtan mi-a recomandat o carte de Greg Mckeown – Esentialismul dar si Anders Ericsson & Robert Pool – Peak.

Daniela Chirculescu mi-a amintit de Robin Sharma – Calugarul care si-a vandul Ferrari-ul – pe care am citit-o deja iar Vuca Alin mi-a recomandat Eckhart Tolle – Un pamant nou.

robin-sharma-calugarul

Sigur ca sunt o multime de alte carti pentru antreprenori excelente daca vrei sa petreci timpul intr-un mod placut, crescand la nivel profesional in acelasi timp. Insa aceste 40 + 1 sunt un punct de start, daca vrei.

Cel mai important e sa alegi una si sa incepi sa citesti. Strategia ta se va imbunatati, chiar fara sa iti dai seama.

Multumesc membrilor comunitatii Gomag pentru recomandari. Mi-ati dat de lucru, nu gluma! 🙂

Cosmin Daraban