O platforma eCommerce B2B (business to business) este proiectate pentru companiile care dezvolta activitati de distributie sau ofera produse si servicii partenerilor.
Dintre aceste tipuri de clienti putem aminti producatori mari, importatori locali, nationali sau regionali, retaileri.
Acum, la colaborarea si intretinerea relatiilor de afaceri dintre companii, poate contribui destul de mult si platforma care face legatura intre acestea.
Daca in comertul online clasic, unde clientul final persoana fizica, mai are dubii legate de seriozitatea unui vanzator, de calitatea produselor, a serviciilor, suport garantii etc., in B2B aceste lucruri dispar. Comertul intre companii, fie online, fie offline, este mult mai stabil, acesta fiind bazat pe cunoastere, incredere si contracte.
Odata stabilite relatiile de business, urmatorul pas il reprezinta integrarea si dezvoltarea pentru cresterea vanzarilor.
Platforma eCommerce B2B iti asigura controlul asupra afacerii
Datorita multiplelor integrari cu sistemele de gestiune, ERP, contabilitate, furnizori si clienti, ai in timp real o imagine asupra tot ce se intampla in afacerea ta. O platforma eCommerce B2B iti ofera rapoarte legate de stocurile ramase, numarul de clienti activi, tipul de clienti, top clienti, tipul de produse vandute, top produse.
Analizand informatiile colectate de platforma despre clienti si produsele vandute, poti face rapid cross-selling si up selling acestora. Produsele noi si ofertele pot fi rapid promovate spre clientii tai.
Accesul clientilor in platforma B2B este permis doar pe baza de utilizator si parola, care sunt create de administratorul platformei. In functie de tipul de clienti, volumul lor de vanzari, amplasarea geografica sau nisa din piata, se pot seta reguli diferite de preturi si acces diferit la portofoliu de produse.
Limita de credit, posibilitatea de a comanda rapid, comenzile repetitive sau comenzile pe baza de import lista de produse, sunt alte avantaje oferite de platforma Gomag B2B.
Agentii de vanzari au rolul lor chiar si intr-un sistem informatic automatizat.
Daca in offline un agent isi viziteaza frecvent clientii, intr-o platforma eCommerce B2B fiecare agent are atribuiti anumiti clienti, pentru a tine legatura si a procesa comenzile acestora.
Cu o experienta de peste 15 ani in eCommerce, odata cu lansarea noii platforme, am regandit si dezvoltat modulul special pentru platforma de ecommerce B2B.
Importatorii, distribuitorii si producatorii stiu prea bine cum isi pot creste veniturile daca ofera vanzatorilor accesul la produse, la stocuri in timp real si la cele mai bune preturi. Asa functioneaza si se dezvolta un ecosistem sanatos de vanzari.
Acum intreaga economie este bazata pe vanzari. Un lucru important este aceasta integrare si automatismele disponibile azi, care reduc la maximum costurile operationale si timpul de procesare. Da, vorbim de eficienta si controlul fluxului de vanzari la nivel macro.
Daca modelul tau de business e B2B, dar tu vrei sa treci si la vanzari directe spre clienti B2C, platforma Gomag iti permite aceasta functionalitate cu posibilitatea de a opera toate vanzarile dintr-o singura administrare.
Platforma B2B asigura comerciantilor transparenta in informatii, accesul la produse si stocuri in timp real si aduce un plus de viteza la intreg fluxul de comenzi.
Putem discuta si despre integrarile cu firmele de curierat si procesatori de plati online, dar cu siguranta intr-un viitor articol :).
Citeste si:
- GoMag si BusinessLeague fac echipa de lux impreuna. Modelul LuxuryBeauty.ro - martie 25, 2025
- Cum te ajuta Gomag Link daca esti furnizor de produse - martie 18, 2025
- Cum cresti valoarea cosului de cumparaturi chiar inainte de achizitie - martie 11, 2025
Buna ziua. Am un mic magazin de vînzare directă (fara site) către alte firme (materiale de construcții). Toate bune și frumoase, dar anul trecut o firma n-a vrut să plătească comanda pt că nu am informat-o despre condițiile de vînzare. Eu n-am condiții de vînzare sau termeni și condiții, va rog care este legislația care se aplica ? Nu pot sa consult un avocat dar as vrea sa stiu daca trebuie să accept așa ceva. Vă mulțumesc mult
Buna,
Din pacate nu imi dau seama foarte bine care e contextul din ce ai scris mai sus.
In principiu, daca a avut loc o comanda si o livrare, banuiesc, ar trebui sa existe o dovada, un contract de vanzare-cumparare sau acceptarea termenelor si conditiilor, in cazul unui magazin online.
Nu imi dau seama cum s-a realizat comanda, si daca exista sau nu o dovada a acesteia.
Cel mai ok ar fi sa iei, totusi, legatura cu un avocat care e mai in masura sa iti ofere sfaturi exacte pentru situatia ta.
Buna ziua. Pot in activitatea mea de vînzare cu materiale de construcții sa vind și la firme și la particulari ? Mulțumesc frumos
Buna, sigur, fara nicio problema.
Din punct de vedere tehnic si legal, trebuie doar sa fii atent la particularitatile legate de facturare si termene & conditii pentru fiecare tip de public (de ex. clientii B2B nu beneficiaza de dreptul de retragere de 14 zile aplicabil consumatorilor finali conform legislației în vigoare (OUG 34/2014), daca tu nu vrei sa le oferi asta).