Fiecare dintre functionalitatile si aplicatiile Gomag joaca un rol in magazinul tau.
Unele sunt actori principali. Altele sunt actori secundari, si au rolul de a-i sustine pe cei principali.
Cum e, de exemplu, hellobar, care are rolul sa “ghideze” spectatorii spre Landing Page.
Iar altele sunt “staff”.
Cei fara de care nu se prea poate, sau viata pe platou ar fi super grea.
Asa ca as vrea sa vorbim putin despre aceste functionalitati si aplicatii Gomag. Care iti usureaza tie viata, ca antreprenor, dar si echipei tale.
Pentru ca economisesc timp, cresc nivelul de productivitate in business pentru sarcinile care conteaza cu adevarat, si te ajuta, direct sau indirect, sa vinzi mai mult.
Cuprins Functionalitati Gomag care cresc productivitatea
- Gomag Calendar
- Grupuri de clienti
- Liste de preturi
- GoBots
- Puncte de fidelitate
- Alerte stoc
- Feed-uri
- Produs configurabil
- SEO Avansat
- Live chat
1. Gomag Calendar
Desi nu e o aplicatie care sa iti sara in ochi din prima, Gomag Calendar este o unealta utila pentru organizare.
Adica exact fundatia strategiei tale pentru cresterea productivitatii.
Gomag Calendar se afla in CRM-ul din platforma, la mica distanta de clienti – e un semnal sa tii cont de datele si notitele lor, atunci cand stabilesti task-urile.
Cum folosesti Gomag Calendar?
- Noteaza planificarea campaniilor comerciale
- Noteaza call-uri si ofertele programate
- Aloca task-uri per angajat
- Noteaza actiunile saptamanale
- Specifica daca trebuie realizate anumite actiuni pentru un client anume.
Odata notat in Calendar, toata echipa va avea acces la datele pe care trebuie sa le stie. Nu mai intervin erori si nu se mai pierde timpul cu comunicarea 1 la 1 a informatiilor care trebuie sa ajunga la toti.
Totul se afla direct in platforma, adica exact punctul virtual de intalnire al tuturor.
2. Grupuri de clienti
Daca tot suntem in CRM, hai sa ramanem putin aici si sa ne uitam la alta aplicatie utila pentru tine si echipa ta.
Grupuri de clienti este o aplicatie de care te poti bucura incepand de la abonamentul Pro in sus, si iti ofera acces la un mod avansat de organizare a clientilor.
Mod din care decurg o multime de actiuni automate pe care le poti face – si care, usureaza, de fapt, munca echipei tale.
Cum folosesti Grupuri de clienti?
-
- Creezi multiple grupuri pentru diverse categorii de clienti care au ceva in comun: Clientii Business (pentru comenzile pe persoana juridica), Clienti Platinum, Gold, Silver (in functie de valoarea comenzii), Clienti problema (cu o rata mare de retur), Clientii categoria X (care prefera o anumita categorie de produse), Clientii Sleepy (care nu au mai cumparat de X timp), Clientii fideli (care fac cel putin X comenzi pe an) etc.
- Odata ce ai grupurile setate, poti aloca clientii in ele, manual sau automat cu CRM Bot. Uite cateva exemple de actiuni pe care le poti face pe baza grupurilor:
- Trimite email-uri doar catre grupul de clienti dorit, inclusiv automat cu Email Bot.
- Creeaza reduceri afisate doar clientilor dintr-un anumit grup.
- Poti exporta clientii dintr-un grup si sa ii targetezi prin multiple canale de marketing.
Personalizarea comunicarii si a ofertelor ii va convinge mai usor sa faca actiunile dorite de tine.
De ce?
Pentru ca iti pasa suficient astfel incat sa tii cont de ce le place si de ce stii deja despre ei.
In acelasi timp, eviti sa risipesti resurse pe clientii pe care nu ti-i doresti, iar echipa ta nu trebuie sa ia la mana fiecare client, inainte sa ii comunice un mesaj.
Citeste si: Cum folosesti CRM Gomag – Gestioneaza eficient task-urile & clientii
3. Liste de preturi
Colegii tai economisesc o gramada de timp cand nu e nevoie sa actioneze manual pe fiecare produs in parte.
Si, din fericire, platforma Gomag e echipata cu o multime de functii care te ajuta sa faci aceste economii de timp.
Una dintre acestea este Liste de preturi, tool pe care il gasesti in sectiunea Marketing.
Avantajul pe care ti-l ofera acesta este ca poti afisa preturi reduse la o colectie specifica de produse deodata, pentru cat timp doresti, fara sa fie nevoie sa intervii manual in setarile fiecarui produs in parte.
De exemplu, poti chiar conditiona afisarea preturilor doar pentru un anumit grup de clienti.
Sau, daca nu selectezi nicio conditie, preturile vor fi afisate pe site pe toate produsele alese de tine (fie ca le adaugi manual sau din import) – DOAR acolo unde selectezi sa se vada lista.
Uite si un exemplu specific: daca vrei sa dai drumul unei campanii de reduceri, poti exporta o lista de produse, sa modifici pretul (si ce mai doresti, stocul, de exemplu), si le importi inapoi intr-o lista de preturi.
Apoi, selectezi aceasta lista de preturi pentru a fi afisata in landing page-ul de campanie.
Si gata. Totul e simplu si rapid.
Tu sau echipa ta nu mai pierdeti timpul intrand si iesind din setarile fiecarui produs in parte. Ba mai mult, e sigur ca nu uitati sa modificati pretul inapoi la sfarsitul campaniei.
4. GoBots
Eii, acum am ajuns la artileria grea cand vine vorba de productivitate.
GoBotii, o functionalitate unica in platforma Gomag, iti pun la dispozitie 5 tipuri de “echipe” care sa realizeze munca repetitiva in magazin:
- Pe partea de gestiune a produselor, mutat intre categorii / marcaje si asa mai departe > Merchandiser Bot
- Pe partea de gestiune a clientilor, alocare si eliminare din grupuri, agent din firma sau tag-uri > CRM Bot
- Pe partea de gestionare a comenzilor, modificare status, generare AWB > Order Bot
- Pe partea de comunicare post-comanda prin email > Email Bot
- Pe partea de comunicare post-comanda prin SMS > SMS Bot
Discutam deseori despre GoBoti pentru ca reprezinta intr-adevar un ajutor inestimabil pentru economia de resurse si asigurarea unui timp de reactie mult mai rapid decat unul uman.
Suntem mandri de ei (dar cred ca multi dintre voi stiai asta deja :).
Asa ca salveaza timpul echipei tale, optimizeaza timpul de raspuns al magazinului si pune GoBotii la treaba.
Te las sa citesti mai multe scenarii si idei pentru folosirea GoBotilor, aici: GoBot – Magazinul tau pe pilot automat la Gomag.
5. Puncte de fidelitate
Oamenii iubesc brandurile autentice, care le ofera motive sa se intoarca in magazin de fiecare data cand au nevoie de produsele respective.
Iar autenticitatea sta in detalii, in modul de interactiune, in grija pentru fiecare in parte. Ce faci, insa, cand ai mii si milioane de clienti?
Nu mai poti actiona granular, cu atat de mult timp la dispozitie pe cat o poti face cu un client sau 10, sa zicem, pe zi.
Asa ca programele de fidelizare au nevoie si de o componenta automata, care sa asigure baza – un motiv pentru intoarcere.
Punctele de fidelitate, optiune pe care o gasesti si in platforma Gomag, pot fi alocate automat clientilor, in functie de valoarea comenzii sau actiunea pe care au facut-o.
De exemplu, daca au inregistrat un cont in magazin sau daca ti-au oferit adresa de email a unui prieten, pe care sa il inviti sa isi faca un cont.
Poti seta valoarea punctelor dupa cum doresti tu. Insa cea mai buna recomandare pe care o pot face este sa nu uita sa semnalizezi prezenta punctelor peste tot pe unde poti in magazin si pe canalele de marketing folosite.
Nu e suficient ca oamenii sa le vada doar in checkout. Spune-o prin icon-uri de trust, prin popup-uri etc.
Echipa ta va avea timp sa puna amprenta umana in interactiunea cu clientii si sa ii convinga mai usor sa devina loiali, pentru ca punctele de fidelitate au facut deja un prim pas in aceasta directie, pentru tine.
Citeste si: Principalele strategii de fidelizare a clientilor in eCommerce
6. Alerte stoc
Sigur ca ai o evidenta a stocurilor de produse pentru magazinul tau.
Pe deasupra, platforma poate adauga butonul de Indisponibil pentru produsele afisate fara stoc, astfel incat clientii tai sa nu il comande din greseala, iar tu sa te regasesti intr-o pozitie in care nu vrei sa te afli.
Insa cine iti poate spune cu mai multa acuratete decat clientii ce produse merita sa vinzi in magazin?
Aplicatia Alerte stoc permite clientilor sa iti ceara sa le trimiti o notificare in momentul in care stocul produsului de care sunt interesati revine. Faptul ca iti completeaza formularul cu date si aloca timp acestui proces, dovedeste interes si intentie.
Asadar, echipa ta primeste un indiciu solid legat de ceea ce ar trebui sa afiseze in magazin. Un indiciu mai puternic decat studiile de piata sau urmarirea trendurilor.
Vezi tu, e infinit mai usor sa vinzi clientilor ceea ce isi doresc deja sa cumpere.
7. Feed-uri
Platforma Gomag iti pune la dispozitie posibilitatea de a crea si descarca diverse feed-uri de produse, de la cele custom, pana la sabloane pre-definite in platforma.
De exemplu, dintre sabloane poti popula si descarca feed-uri pentru comparatoare de preturi, Google Shopping Ads, remarketing, Facebook, canale suplimentare de vanzare, Google Product Review Feed etc.
Ai nevoie de feed-uri in diverse situatii, in special cand vrei sa iti afisezi produsele pe site-urile altora, pentru a da un impuls vanzarilor sau a afisa informatii speciale despre produse. Iar prin Feed-uri, ai control total asupra detaliilor pe care vrei sa le trimiti.
Echipa ta va avea un timp extraodinar de rapid de reactie de fiecare data cand trebuie sa trimita un feed, indiferent unde este nevoie de acesta.
Gasesti optiunea Feed-uri in sectiunea Produse.
8. Produs configurabil
Cel mai mult timp se poate pierde in conversatiile 1 la 1 dintre echipa ta si clienti, pentru rezolvarea unor aspecte ce pot fi automatizate atat de usor!
De exemplu, cand vinzi produse personalizate, unde majoritatea clientilor trebuie sa iti trimita imagini, teste sau continut pentru realizarea produsului.
E moartea pasiunii sa treceti de fiecare data printr-o interactiune initiala in care clientul se straduieste sa nu uite sku-ul produsului, sa iti dea continutul personal pe email, sa primeasca bunul de tipar, sa il confirme, iar tu sa ii poti livra comanda abia dupa ce au trecut cateva zile bune.
In acest caz, aplicatia Produs configurabil din Gomag pica la tanc.
Odata ce clientul intra in pagina produsului configurabil, i se afiseaza automat si campurile extra in care poate completa informatiile necesare pentru personalizare: text sau imagini.
Tot ce mai ramane de facut este sa trimiti bunul de tipar (daca este necesar), sa produci produsul si sa i-l livrezi.
Acolo, la prima interactiune, economisesti tone de timp.
Eviti greselile si neintelegerile si, de asemenea, cruti nervii colegilor tai, care se pot concentra pe lucrurile cu adevarat importante pentru cresterea afacerii tale.
9. SEO Avansat
Trecem putin in zona de marketing, pentru ca si acolo avem un ajutor de nadejde in platforma Gomag.
Aplicatia SEO Avansat iti permite sa actionezi in masa asupra paginilor din site-ul tau, adaugand meta tag-uri: meta titlu, meta descriere, H1, continut.
Chiar daca exista un sablon de continut pe care il completezi aici, ai suficiente variabile pentru a personaliza in mod avansat aceste descrieri. De asemenea, poti alege unde anume sa fie afisata fiecare regula si daca sa suprascrie configurarile SEO standard.
Esti total in control. Tu sau cine se ocupa din echipa ta.
In timp, cu siguranta vei dori sa ai optimizari personalizate pentru fiecare pagina in parte.
Insa daca ai multe repere in site si nu ai buget / timp sa te ocupi de ele, SEO Avansat poate suplini lipsurile, oferind semnale bune motoarelor de cautare.
Functioneaza, au testat-o clientii nostri in repetate randuri, si o folosim si noi in Academia de eCommerce.
Asa ca daca vrei sa completezi lipsurile de SEO din magazinul tau, economisind resurse si pastrand liber timpul echipei tale pentru a se ocupa de vanzari si clienti, aceasta este aplicatia pe care sa o activezi.
Citeste si: SEO Avansat: cum sa ai un magazin optimizat cu Gomag
10. Live chat
Nu in ultimul rand, o suita de aplicatii care asigura un timp rapid de reactie in momentul in care clientul este cel mai pregatit sa cumpere, este zona de Live Chat din platforma.
Ai mai multe optiuni dintre care sa alegi, precum TawkTo, WhatsApp, ManyChat, Intercom, Olark, Zopim.
Pe oricare dintre acestea o testezi, ai un beneficiu imens in momentul in care interactionezi live cu clientul pe site.
Cand acesta se afla deja pe site-ul tau si, poate, navigheaza pe pagini, prin initierea unei conversatii ii poti oferi imboldul necesar sa ia decizia de cumparare.
Chiar daca nu are, de fapt, nicio nelamurire.
Cand deschizi casuta de chat automat, il poti anunta ce reduceri ruleaza in acel moment pe site-ul tau, ii poti oferi un mesaj de urgentare, sau o informatie “de-a casei”, o favoare: faptul ca ai transport gratuit, ca ii poti oferi servicii extra, ca ii poti oferi consultanta in alegerea produsului potrivit etc.
Sigur, pentru folosirea acestor aplicatii, e nevoie de prezenta si munca colegilor tai.
E bine ca cineva sa fie la butoane cat mai mult timp, si sa ii raspunzi instant clientului.
Insa cu abordarile potrivite, performanta colegilor tai va creste, la fel si profitul tau.
Citeste si: Cum folosesti aplicatiile de live chat pentru a genera mai multe vanzari [Podcast]
Tu pe care dintre aceste functionalitati Gomag o folosesti?
In platforma ai sute de functionalitati, iar cei mai multi dintre clientii nostri nu au reusit inca sa le cunoasca pe toate. Poate te regasesti si tu printre ei.
Insa nu-i nimic, oricand e un moment bun sa incepi sa le folosesti, la potentialul maxim.
Creste performanta echipei tale, creste productivitatea si economiseste resurse – chiar se poate, cu functionalitati pe care le ai deja, la distanta de un click.
PS. Inca nu vinzi cu Gomag? E foarte usor sa incepi! Testeaza platforma Gomag deschizand un demo gratuit de 15 zile si convinge-te cu ochii tai.
Vezi functionalitatile disponibile si incepe sa vinzi mai rapid, mai simplu si mai eficient decat iti vine sa crezi.
- Cum sa iti pastrezi clientii cand totul costa mai mult - aprilie 15, 2025
- Funnel intern in afacerea ta: cum maximizezi productivitatea si rezultatele - aprilie 8, 2025
- GoMag si BusinessLeague fac echipa de lux impreuna. Modelul LuxuryBeauty.ro - martie 25, 2025
Informații super utile.
Multumim pentru feedback!