Livrarea in Pachetomat™ (click&collect) este cel mai nou trend in comertul electronic din Romania. 

Dar ce este si ce avantaje aduce fata de modalitatile clasice de livrare, prin curier la usa?

Haideti sa ne imaginam ca vrem sa comandam ceva online. 

Care sunt pasii “clasici”?

Intram pe pagina magazinului online, punem produsele dorite in cos, alegem modalitatea de plata si de livrare si asteptam un semn din partea curierului. 

Pana aici totul a mers snur. 

Dar cand intervine factorul uman, lucrurile se complica putin.

via GIPHY

Zilnic, intre 5 si 20% din comenzi nu ajung sa fie livrate la usa. 

Dintre cele mai frecvente “incurcaturi” din pricina carora se intampla aceasta, enumeram: 

…. curier care ajunge la ora nepotrivita fara telefon in prealabil

…. curier care nu este tocmai inteligent, profesionist sau cu chef de munca

… nu livreaza pentru ca nu stie unde este adresa, uita, se incurca, o lasa balta

…. curier care da clientului loc de intalnire pe traseul lui fiindca se grabeste

… colete livrate eronat la adresa de facturare in loc de cea de livrare 

… si exemplele pot continua. 

Click&Collect prin Plati.online si PostaPanduri.ro

Probabil ca si voi ati fost pusi intr-o asemenea situatie.

Aici intervenim noi. Practic, un Pachetomat™ scoate din scena factorul uman si rezolva cea mai spinoasa problema a curieratului – asa zisul “the last mile”.

pachetomat-posta-panduri-plati

Ce este un Pachetomat™ 

Este un dulap inteligent, pozitionat in zone cu trafic pietonal intens, care contine mai multe celule de depozitare. 

In aceste celule, curierul livreaza coletele comandate online, destinatarii putand sa-si ridice comenzile cand vor ei, depinzand doar de programul de functionare al centrului comercial care gazduieste Pachetomatul respectiv.

pachetomat-posta-panduri

Cum se comanda in Pachetomat™

Daca doresti sa pui la dispozitia clientilor tai acest serviciu, trebuie sa iti inrolezi magazinul online in reteaua de Pachetomate™ Posta Panduri

Dupa ce ai luat aceasta importanta decizie pentru business-ul tau, lucrurile devin simple. 

Clientii tai comanda in modul in care sunt familiari, cauta, adauga in cos, aleg modalitatea de plata cu card online iar la modalitatea de livrare selecteaza optiunea Pachetomat™.

Apoi aleg, dintr-o lista care in prezent numara peste 80 de locatii in toata tara, pe cel care le este la indemana. 

Aici le va fi livrat coletul, in cel mai scurt timp posibil, si anume: same day pentru Bucuresti (pentru awb-urile generate pana in ora xx) si next day pentru national (pentru awb-urile generate pana in ora xx).

pachetomat-click-collect

Vor fi notificati cand coletul a ajuns in Pachetomat™ fiind disponibil pentru a fi ridicat. 

Vor primi un cod unic de ridicare alaturi de toate instructiunile necesare (adresa locatie, indicatii, orar de functionare).

Tot ce au de facut din momentul in care au primit notificarea este sa mearga la Pachetomatul™ selectat si sa isi ridice coletul.

Citeste si: Mic Ghid Pentru Strategia De Livrare

Care sunt avantajele livrarii in Pachetomat™ 

Aceasta a fost cea mai frecventa intrebare pe care am primit-o in perioada de pionierat a retelei Posta Panduri.

 “De ce sa nu vina curierul la mine si sa ma deplasez eu pana la Pachetomat™?”. Din fericire avantajele sunt net in favoarea noastra si sunt si simplu de explicat. Iata-le.

In primul rand si pe primul loc este “customer experience”, experienta pe care o au clientii tai atunci cand folosesc sistemul Click&Collect cu livrare in Pachetomat™. 

Aceasta este una complet digitala, este cea mai apropiata posibil de conceptul de comert electronic. 

Pentru ca un Pachetomat™ va livra de fiecare data aceeasi experienta pozitiva, nu are toane, nu are zile proaste. El va livra constant aceeasi experienta oricui il foloseste.

Apoi, este vorba de libertatea pe care acest sistem o ofera clientilor tai. 

pachetomate-posta-panduri

Comanzi cand vrei, ridici cand poti”. 

Acesta este motto-ul nostru. Clientii tai nu mai depind de toanele, seriozitatea sau profesionalismul curierilor. 

Nu trebuie sa iti mai ceri scuze in locul lor, nici sa inventezi scuze pentru ei, pentru ca, in ochii clientilor tai tu esti responsabil de tot… doar de la tine au cumparat. 

Pentru linistea lor si a ta, clientii tai nu trebuie sa-si faca programul dupa curieri, nu trebuie sa interactioneze cu ei. 

Sunt liberi sa ridice coletul cand vor. Le poti pune si cateva zile la dispozitie pentru a-si ridica din Pachetomat™ comanda. Dar, pentru a fi eficient, e bine sa-i stimulezi sa ridice comanda cat mai repede.

Si daca tot a venit vorba, si viteza este tot de partea noastra. Pentru ca este mult mai rapid sa ridici comanda din Pachetomat™ decat sa astepti curierul. Clientii tai devin proactivi, decizia fiind la ei.

Nu in ultimul rand, este mai ieftin sa expediezi prin Pachetomat™ si, astfel, la randul tau, poti oferi clientilor tai acest serviciul la un pret mai mic fata de livrarea la usa.

Dar serviciile noastre nu se rezuma la livrarea in Pachetomat™. Iti oferim o gama larga de servicii integrate potrivite pentru afacerea ta online.

Ce servicii oferim?

  • Click&Collect – livrare in reteaua Posta Panduri

Am discutat in detaliu, mai sus, despre ce inseamnă serviciul de livrare in reteaua nationala de Pachetomate™ Posta Panduri. 

  • Pickup in store – inchiriere/achizitie Pachetomate

Este serviciul exclusiv dedicat comerciantilor care isi doresc propriul Pachetomat™ sau retea de Pachetomate™. Iti punem la dispozitie toate cele necesare (Infrastructure as a service) in functie de modul de colaborare ales (achizitie sau inchiriere): montaj, transport, punere in functiune, training personal, garantie si post garantie. 

Astfel, poti customiza serviciile de livrare prin Pachetomat™ dupa specificul business-ului tau.

  • Retur prin Pachetomate

Prin acest serviciu, clientii tai pot folosi reteaua nationala de Pachetomate™ Posta Panduri nu doar pentru a primi, ci si pentru a returna coletele expediate de tine. Poti oferi acest serviciu clientilor tai chiar daca nu expediezi comenzile prin noi. Ai libertate totala

prezentare-pachetomat

Citeste si: Cum sa ai mai multe vanzari (fara sa oferi transport gratuit)

  • Teleportare

Este, in prezent, cel mai rapid mod de a ridica o comanda online. Prin serviciul de teleportare poti selecta un produs sau o gama de produse, pe care le livrezi in prealabil, in reteaua de Pachetomate™. 

Dupa ce clientii tai fac comanda si plata online, produsul comandat este disponibil imediat pentru a fi ridicat din Pachetomatul™ selectat de ei. 

Practic, clientii tai au timp de asteptare zero din momentul in care au primit mesajul de confirmare a disponibilitatii comenzii.

Avantajele acestui serviciu sunt evidente.

Poti promova produsele dorite, poti lichida anumite stocuri, poti avea rulaj sporit pe produsele sau gamele selectate.

Serviciul de teleportare, desi abia lansat, ne-a depasit asteptarile. Este deja inteles, utilizat si apreciat la scara mare, iar clientii nostri il folosesc cu inteligenta, in avantajul lor si al clientilor lor.

Pentru a folosi noua metoda de livrare in Pachetomat™, la Gomag poti activa optiunea prin aplicatia Livrari Online. Completeaza formularul si pasii afisati cu datele primite cand te-ai inscris in reteaua de Pachetomate™ Posta Panduri.

livrari-online-gomag

Daca nu ai folosit inca serviciile noastre, te invitam sa o faci. Cu siguranta te vei indragosti de ele si le vei folosi cu incredere in viitor. Pentru ca… 

Once you go Pachetomat™, you never go back!

Cosmin Daraban