Vara (dar nu numai) e o perioada foarte interesanta pentru toata lumea.

De ce? Pentru ca vine vacanta pentru copii si concediul pentru adulti. Iar tu, ca proprietar de magazin online, n-ar trebui sa faci exceptie. 

Toti avem nevoie sa ne deconectam din cand in cand.

Asa ca, zilele trecute (cand eram si eu in concediu) am pus o intrebare pe grup

Tu, ca antreprenor, cum iti petreci vacanta? 

Am intrebat cata lume este conectata in permanenta la business-ul lui cand se intampla acest lucru, daca exista un program pe care il urmeaza.

Ei bine, unii spun ca fac asta dimineata, in timpul cafelei. 

Urmareste video-ul si descopera cum sa iti pregatesti magazinul Gomag pentru concediu. Sau, daca preferi materialele scrise, continua sa citesti.

Vezi exemplul Irinei Rusu, clienta noastra de la urbantale.ro.

urbantale.ro

Altii spun ca mentin legatura cu echipa pentru urgente sau probleme. Altii spun ca se uita permanent peste email si peste rapoartele de vanzari seara.

Lucrurile sunt impartite. Cei care au sisteme si proceduri bine puse la punct sunt ajutati de echipe si traiesc vacantele din plin. 

Dar pentru cei care sunt singuri in business sau au mai putini colegi, am cateva idei pe care le-am descoperit cu colegii si pe care le poti implementa in magazinele Gomag atunci cand esti in vacanta.

1. Incepe sa iti pregatesti clientii / audienta pentru ceea ce urmeaza.

E normal sa mergi in concediu, pentru ca trebuie si tu sa te relaxezi. La fel fac si clientii tai – toata lumea trebuie sa mai ia o pauza din cand in cand.

Vezi exemplul lui Cristian Trandafirescu, clientul nostru de la homemart.ro.

homemart.ro

Asa ca poti face o super campanie. 

Cum anume? 

Anunta ca vei pleca in concediu in urmatoarea saptamana si pune un cover pe Facebook / fa postari pe Facebook, Instagram, pe Story prin care anunti acest lucru.

Mai mult de atat, fa o campanie inainte cu o saptamana in care le spui: “uite, plecam in vacanta asa ca pana atunci iti pregatim cele mai tari oferte”.

Fa un landing page si creeaza o campanie de lichidare stoc sau cu ofertele de sezon. 

Vezi exemplul lui Marius Dragos, clientul nostru de la pogany.ro.

pogany.ro

Sincer, n-am vazut prea multi sa faca o campanie inainte de vacanta, prin care sa anunte ca magazinul urmeaza sa aiba o activitate mai scazuta in ceea ce priveste raspunsul la telefon sau procesarea comenzilor.

Recapituland, creeaza un landing page, trimite-l pe newsletter, fa postari, foloseste Facebook Ads si anunta ca urmeaza sa pleci in concediu.

Asa ai o comunicare foarte deschisa si sincera cu potentialii tai clienti, le spui ca in perioada x-z  nu le mai poti raspunde la telefon sau o sa fii in concediu – sa stie de ce nu esti asa usor de gasit – iar comenzile vor fi trimise doar dupa acea perioada.

Vezi si exemplul Alexandrei Soanca, clienta noastra de la dream-catchers.ro, care ne-a trimis o poza de la iarba verde 🙂 .

dream-catchers.ro

Dupa ce ai facut campania de teasing de anuntare, afiseaza un banner sau cover pe Facebook prin care spui ca lipsesti iar accesul tau la internet va fi limitat in perioada mentionata.

Vezi si exemplul Mihaelei Albianu, clienta noastra de la magazincreativ.ro.

magazincreativ.ro

Citeste si: GoBot – Magazinul tau pe pilot automat la Gomag

2. Foloseste-te de Hello Bar in Gomag

Poti sa faci acelasi lucru si pe blog. Mai mult, poti sa folosesti hello bar – in Gomag e foarte simplu sa creezi unul – sau sa iti faci un landing page, sa il setezi ca homepage, la fel cum faci in campaniile de Black Friday, unde afisezi acelasi mesaj.

Fa ceva diferit. 

Spune-le “daca ne-ai vizitat in aceasta perioada si nu ai comandat / aici ai ofertele, lasa-ne adresa ta de email sa vezi ce surprize iti pregatim atunci cand ne intoarcem din concediu!

Asa poti sa iti cresti numarul de adrese de email in timp ce site-ul ramane in spate, indexat, iar cei care intra direct in site pot sa vada acest mesaj, unde au optiunea de lead generation (mesajul de pe hello bar poate sa duca tot aici).

Citeste si: 3 Liste care te vor ajuta sa iti gestionezi magazinul

Fa o oferta inainte sa pleci in concediu dar si una dupa ce te intorci. Astfel te poti diferentia de restul competitorilor din piata, cu o abordare mai speciala si prin care iti surprinzi placut clientii si potentialii clienti.

Tu cum iti pregatesti magazinul Gomag pentru concediu? Te bazezi pe echipa sau automatizezi folosind aplicatiile din platforma si te relaxezi linistit?

PS. Daca nu folosesti inca platforma Gomag dar ti-ar placea o solutie eCommerce ce sa te scape de stres si sa iti permita sa vinzi zilnic cu minim de efort, iti recomand sa iti faci un demo gratuit pentru 15 zile la noi. Vezi singur cat de usor este sa vinzi online!

Cosmin Daraban