Da! A fost un super eveniment! Felicitari si la cat mai mult evenimente in care va invatati clientii sa treacă direct la profit! Am plecat de la eveniment cu gandul sa particip si la urmatoarele! Cosmin impreuna cu intreaga echipa au organizat totul IMPECABIL!

Si da, echipa GoMag raspunde tuturor indiferent de intrebare si indiferent cat timp trebuie alocat fiecarei intrebari! OAMENI DE NOTA 10” – Lucian

Mandru mi-s ca am fost primul din cei 400, ori al +400-lea participant, nici nu conteaza, conteaza ca am fost prezent, ca am avut incredere ca voi intalni oameni minunati, care sa ma lumineze, ceea ce s-a si dovedit! Succesul lor cu siguranta inspira si daca doar unul din cei +400 va prinde trenul succesului inseamna ca aceasta zi nu va fi fost in zadar…. Insa, sunt convins ca foarte multi din cei prezenti azi vor avea o poveste maine!

Succes echipei Gomag, felicitari Cosmin Daraban!” – Adrian

Super! Super organizare, atmosfera placuta, speakeri faini, informatii interesante! Felicitari!” – Gabriel

Tocmai ai vazut 3 reactii din partea participantilor la Gomag MeetUp Bucuresti, evenimentul nostru din 12 februarie 2020 si primul eveniment eCommerce din acest an. Si… cred ca sunt destul de concludente 🙂 

Ne-a facut placere sa fim gazdele a peste 400 de participanti, oameni pasionati de eCommerce si de cresterea magazinelor lor online, dornici sa invete de la specialisti si colegi de breasla.

Timp de aproape 5 ore, pe scena evenimentului au urcat 9 speakeri care au oferit invitatilor informatii valoroase pentru vanzarile online in 2020. Si am raspuns la nenumarate intrebari.

Nu ai reusit sa participi? Uite, pe scurt, ce s-a intamplat la Gomag MeetUp Bucuresti!

gomag meetup cosmin daraban

9 Oameni de afaceri au impartasit date din experienta lor

  • Andrei Radu (CEO & Founder GPeC)

Andrei a vorbit despre ultimele statistici legate de piata eCommerce in Romania. Aceasta a depasit in 2019 pragul de 4.3 miliarde de euro, iar numarul comerciantilor online a crescut si el, la peste 20.000.

Participantii au primit si cateva sfaturi legate de strategia lor in 2020, incepand de la optimizarea pentru mobil, mai multa atentie acordata documentarii produselor, usability optimization, pana la recomandari pentru o strategie pe termen mediu si lung si depasirea granitelor – acum e momentul sa te gandesti sa vinzi international.

andrei-radu-gomag-meetup

  • Sorin Draghici (Managing Partner DWF)

Sorin a prezentat date interesante legate de principalii jucatori din diverse nise ale pietei, pornind de la cine sunt acestia, cati bani fac ei si cum ii afecteaza comportamentul de cumparare ROPO (Research Online, Purchase Offline).

Succesul lor este dat de strategiile pe care le folosesc – pentru ca toti au aceeasi misiune. Si cu cat strategia de SEO si marketing este mai bine aliniata la strategia de business, cu toate aspectele pe care le prezinta aceasta, cu atat rezultatele sunt mai bune.

Invitatul nostru a prezentat si procesul prin care iti stabilesti un obiectiv, pornind de la bugetul pe care intentionezi sa il investesti + exemple concrete. 

sorin-draghici-gomag-meetup

  • Rares Banescu (CEO Retargeting.BIZ)

Rares a prezentat harta de succes in jungla eCommerce, stabilind principalele puncte de decizie care iti duc magazinul in top: platforma eCommerce Gomag, alegerea furnizorului de hosting, alegerea transportatorului si a procesatorului de plata cu cardul, suport clienti, marketing si analiza.

Participantii au aflat si care sunt solutiile must have pentru vanzari mai bune in 2020. De ce solutii? Pentru ca, in PPC de exemplu, costurile cresc, au crescut deja vizibil. Rares a prezentat beneficiile Google Shopping Ads si modul in care Retargeting optimizeaza costurile legate de PPC.

rares-banescu-gomag-meetup

  • Dorin Boerescu (CEO 2Performant)

Dorin a inceput prezentarea cu un exercitiu de imaginatie, demonstrand cator oameni le permitem sa intervina in vietile noastre, uneori la un nivel foarte personal. Dar… cand vine vorba de marketing, increderea naturala dispare.

El spune ca “in 2025 marketing-ul va fi colaborativ sau nu va mai fi deloc” si a prezentat beneficiile marketing-ului afiliat, pentru ambele parti implicate: advertiseri si afiliati. 

A explicat, in continuare, cum functioneaza solutia 2Performant, cine sunt afiliatii si ce inseamna de fapt, afilierea – iti extinzi echipa cu zeci, sute sau mii de parteneri care vor munci la marketingul tau, dar pe care ii platesti doar atunci cand iti aduc vanzari.

dorin-boerescu-gomag-meetup

  • Mircea Capatina (CO-Founder Smart Bill)

Mircea a vorbit despre cateva adevaruri dure legate de “meseria” de antreprenoriat pe care incepatorii si oamenii de afaceri cu experienta ar trebui sa le aiba in minte intotdeauna. 

Cateva dintre ele? Fa-ti un business pe care sa iti placa sa il faci, nu doar pentru bani, mizeaza pe customer satisfaction in lupta cu ceilalti jucatori din piata, matematica si tehnologia te vor ajuta sa ramai in business si sa ai succes.

A doua parte a prezentarii s-a concentrat pe SmartBill, pe ceea ce ofera aplicatia in acest moment, precum si noutatile & planurile mari de viitor.

mircea-capatina-gomag-meetup

  • Ennifer Marinescu (CEO & founder Personally ME)

Ennifer a facut un efort imens pentru a reusi sa fie prezenta pe scena Gomag MeetUp Bucuresti, deoarece a trebuit sa pregateasca in jumatate din timp comenzile care urmau sa fie livrate in ajun de Valentine’s Day.

Asa ca un mare multumesc din partea echipei Gomag catre Ennifer si echipa sa!

Ennifer a inceput business-ul in 2012, din banii obtinuti dupa ce a vandut masina familiei. Dupa un start care, dupa cum spune ea, “nu era intr-adevar business”, a invatat din mers, a investit si a sistematizat procese intregi pentru ca azi sa aiba un magazin cu sute de comenzi lunar si propria echipa.

ennifer-marinescu-gomag-meetup

  • Dan Tudose (Manager e-acumulatori.ro)

Dan este clientul nostru din 2009 si, in prezent, a ajuns la o cifra de afaceri de 2 milioane de euro pe an. Business-ul a inceput cu acumulatori mici, pentru aparate foto sau ceasuri, iar in acest moment vinde acumulatori inclusiv pentru tancuri – pe langa panouri fotovoltaice si o multime de alte produse din aceasta nisa.

Dan ne-a prezentat business-ul sau, misiunea si cauzele pe care le sustine, si a oferit cateva sfaturi de bun simt pentru participantii din sala. Experienta si implicarea l-au ajutat sa isi creasca afacerea din ce in ce mai mult, vanzand aproape in intreaga lume.

dan-tudose-gomag-meetup

  • Constantin Paraschiv (Fondator BiziLive TV)

Constantin a adus cateva date si statistici pe care nu le-a mai facut publice pana acum, dintr-un studiu realizat pentru compania Polti. A oferit, de asemenea, sfaturi pentru participanti, precum si cateva povesti de business pline de invataminte.

La final, el a prezentat ceea ce isi doresc oamenii de la magazinele online intr-un viitor nu prea indepartat: de la experienta imbogatita pentru clienti, pana la premiumizare si comert online fara bariere.

constantin-paraschiv-gomag-meetup

Multumesc tuturor speakerilor pentru ca ati acceptat invitatia!

La final, am prezentat cei 3 stalpi de sustinere ai oricarui antreprenor, precum si ultimele noutati din platforma: rapoarte avansate, sabloane editabile pentru pop-up-uri si, urmand sa fie realizata foarte curand, integrarea Instagram cu pagina de produs in magazinele de pe platforma.

cosmin-daraban-gomag-meetup  

Alaturi de mine, in sala au fost prezente 4 colege din echipa Gomag care s-au ocupat de organizarea evenimentului si de participanti. Au muncit foarte mult asa ca le multumesc.

Le-am intrebat si pe ele ce parere au despre aceasta editie Gomag Summit Bucuresti, asa ca uite ce au avut de spus:

Gomag MeetUp este despre oameni – despre oamenii care alcatuiesc eCommerce-ul romanesc. Am vazut aproape 500 de oameni interesati de acest subiect, oameni care activeaza in aceasta nisa si specialisti care au venit cu sfaturi in aceasta directie. Pentru mine, aceasta editie a fost cea mai reusita, cea mai plina de viata si cea mai profi. Simt ca am pus o caramida importanta in desfasurarea acestui eveniment, si voi pune si la urmatoarele.

Alexandra Dragos, Social Media Manager

Desi mai participasem pana in prezent si la alte MeetUp-uri prin tara, evenimentul de la Bucuresti a fost asemanator cu cel de anul trecut. Sala, speakerii, fotografii, atmosfera din jur, oamenii influenti din domeniu pe care oricand ii recunosti. Insa ceva este mereu nou: clientii. Desi cei veterani ne incanta intotdeauna cu prezenta, in acest an am cunoscut si clienti mai recenti, cu care discutasem doar telefonic. Intalnirea live este mereu ceva asteptat de ambele parti. 

Am facut cunostinta, am schimbat idei, am discutat despre magazinele lor. Spre scena, cat apucam sa ne uitam si noi, se instalase acea atmosfera de conferinta: prezentari video, intrebari si raspunsuri, aplauze. La noi a fost totul mai alert, mai ‘in priza’. Organizarea, din feedback-urile primite pana acum, a depasit asteptarile participantilor. Cat timp Cosmin se ocupa de ce se intampla pe scena, eu si colegele mele eram responsabile de bunul mers al lucrurilor si bineinteles de a da mana, in sfarsit, cu oamenii pe care ii cunosteam din spatele laptop-urilor si al caror business am ajutat sa-l lansam/crestem

Iulia Szabo, Client Manager

Este super tare sa cunosti oamenii cu care zilnic discuti la telefon sau prin e-mail. Spre  deosebire de alte evenimente, mi s-a parut ca a existat mult mai multa interactiune intre clienti. Datorita numarului mare de update-uri efectuate in platforma in ultimul timp, am avut ocazia sa-i surprindem cu noutatile pe care le-am pregatit.

Ioana Balaj, Client Manager

Orice eveniment este o provocare. Mai ales unul fizic. Cand deschizi inscrierile si dai drumul la campanii, proverbialul morcov e pe-acolo la gandul ca s-ar putea sa iasa ceva… neconform planului. 

Ei bine, din “cauza” clientilor nostri si a super comunitatii Gomag, acest MeetUp Bucuresti a iesit FANTASTIC. Programul a inclus de toate: interactiune, speakeri faini, participanti de treaba, povesti de business si viata care bat fictiunea, clienti care ne-au sustinut de la inceputul evenimentului, si viitori clienti cu pofta de informatii. Plus, mi-a placut reactia oamenilor cand le spuneam ca ma cheama Porto. Mai vin!

Porto, SEO Copywriter

gomag-meetup-bucuresti-echipa

Ai fost la eveniment? Lasa-ne un comentariu si spune-ne cum ti s-a parut.

Te asteptam si la urmatorul eveniment Gomag. Stai pe-aproape sa afli data exacta!

Citeste si:

Cosmin Daraban