4 minute timp de citire

Daca tot l-am “prins” pe Alex Dona in Baia Mare, l-am invitat la biroul nostru pentru o scurta discutie despre KPI-uri in strategia de marketing online dar si cateva greseli pe care antreprenorii ar trebui sa le evite.

Alex a organizat in ultimele 2 saptamani o serie de workshop-uri si sesiuni de networking, Marketing Mindset, cu antreprenori si oameni de marketing in cateva orase din toata tara, de la Constanta si pana la Baia Mare.

Esti curios cum a decurs discutia noastra despre KPI-uri in strategia de marketing online?

Te invit sa urmaresti video-ul si, daca vrei sa vezi punctele cheie ale discutiei, sa citesti in continuare.

Uite cateva idei principale din discutia noastra:

1. Faci marketing pentru a-ti creste business-ul. Dar pentru a-ti valida obiectivul, pentru a-ti da seama ca esti pe drumul cel bun si iti cresti business-ul cu rezultate palpabile, performante, ai nevoie sa iti setezi niste KPI-uri.

2. Cea mai mare greseala in stabilirea si monitorizarea KPI-urilor… e lipsa acestora in business-ul tau. “Daca segmentezi tot funnel-ul, in cat mai multi pasi, te ajuta sa identifici foarte usor unde se gatuie procesul. Acela este locul unde poti sa intervii cu minimum de efort si maximum de eficienta”. Iar acest lucru iti permite sa iti optimizezi toate procesele, pentru a obtine rezultatele pe care le vizezi.

3. Foarte multa lume se gandeste ca marketing-ul inseamna 99% a aduce noi clienti. Nu este corect. De foarte multe ori costul de achizitie al noilor clienti ajunge sa fie mult mai mare decat campaniile de fidelizare foarte smart facute, in care cresti durata de viata a clientului ca si client al tau.

4. Ce sa faci daca vrei sa iti cresti afacerea, in relatia ta cu clientii? Sa fii personal. In epoca in care toata lumea este prezenta pe Social Media, tu trebuie sa fii foarte uman pe retelele sociale. Pentru ca brandurile sunt intruzive pe acestea si vor fi percepute intotdeauna ca atare.

5. Orice canal sau strategie de marketing alegi, trebuie sa setezi niste KPI-uri. Fie ca te intereseaza lead-urile pe marketing, pe vanzari, sau reach si engagement pe Social Media sau marketing afiliat si modul in care ti-a influentat vanzarile / eficientizarea lor – fiecare KPI va necesita resurse, timp, atentie, tool-uri. Si aici intervin posibilitatile tale.

Idee e sa segmentezi cat poti, de la faza de creare a produsului pana la prelungirea duratei de viata a clientului.

6. “E misto sa ne comparam ianuarie cu decembrie, dar nu ne va fi relevant. Atentie cand masori perioade, sa ai cam aceleasi miscari. E mult mai corect sa compari decembrie anul acesta cu decembrie anul trecut, decat decembrie anul asta cu ianuarie care urmeaza.”

7. “Daca ai facut actiuni in luna decembrie si tu esti multumit de rezultate, fa-le in continuare, si in decembrie anul asta. Ce faci in plus, aia trebuie sa iti aduca vanzari in plus. Nu renunta la lucruri care au functionat. Pentru ca daca au functionat, hai sa fim seriosi, renuntam la ele in momentul in care nu mai functioneaza.”

marketing-mindset-baia-mare

Alex a povestit in final despre programul lui, Marketing Mindset, la care am participat si cativa din echipa Gomag, pe 18 aprilie. Acum seria e in pauza 2 saptamani (pentru vacanta) dar va reveni in peste 25 de orase din intreaga tara.

La Baia Mare au fost aproape 6 ore in care Alex a pus bazele pentru discutii intre noi, schimb de experiente, dezbateri, glume si o tendinta foarte personala de a impartasi ceea ce stim. Si tot nu a fost suficient timp pentru a include exercitiile sau discutiile in amanunt despre fiecare subiect in parte.

Eu cred ca e nevoie de astfel de evenimente, la care sa participe atat incepatori cat si oameni cu experienta, pentru ca in acest cadru e mai natural si mai eficient sa se ajunga la idei si interactiuni valoroase.

Asa ca, din orice oras din tara ai fi, daca auzi de Marketing Mindset sau Alex Dona prin apropiere, iti recomand sa te inscrii si sa participi.

Citeste si: 7 Greseli Pe Care Le Fac Anteprenorii in Ecommerce

Bun. Ti-a placut acest video si mai vrei altele asemanatoare? Aboneaza-te la canalul de YouTube.

kpi strategie marketing

Iar daca ai vreo intrebare sau vrei sa ne spui parerea ta, lasa un comentariu mai jos. Revenim cu raspunsuri cat de repede se poate 🙂 .

P.S. Vrei sa vezi inca un video interesant cu Alex Dona? Vezi discutia noastra de la Gomag Virtual Summit 2018, unde am povestit despre antreprenoriat si brand!