Stiai ca notificarile SMS au cea mai mare rata de deschidere dintre toate canalele de comunicare pe care le folosesti pentru magazinul tau online?

Din acest motiv, in platforma Gomag asiguram integrari gratuite cu multipli furnizori de servicii SMS marketing, astfel incat sa iti optimizezi strategia.

sendSMS este unul dintre partenerii Gomag pe care te poti baza in acest scop.

Conectarea modulului sendSMS in platforma se face rapid si simplu, din Gomag Apps. Prin intermediul lui poti trimite mesaje in masa referitoare la statusul comenzii, dar si SMS-uri cu reduceri sau promotii, remindere, cereri de feedback etc.

integrare-sendsms-gomag

De curand, parteneriatul sendSMS cu Gomag a avansat la urmatorul nivel cu un pachet de beneficii de care te poti bucura imediat ce activezi modulul din platforma.

Ce primesti cand folosesti sendSMS in magazinul tau Gomag?

  • Acces la primele 100 de SMS-uri gratuite – pot fi trimise in masa, imediat ce ti-ai facut un cont pe platforma sendSMS.
  • Costuri preferentiale per SMS – dupa ce consumi primele 100 de mesaje gratuite, partenerii nostri iti ofera o schema de costuri preferentiale pentru urmatoarele.
  • Suport si training gratuit – ai acces la asistenta specializata, precum si un manager de cont dedicat.

Practic, compania sendSMS te ajuta sa trimiti SMS-uri catre clientii tai, dupa ce acestia au facut o comanda initiala, precum si catre cei care ti-au oferit numerele de telefon in campaniile de lead generation. 

Comunicarea este mult mai intima, iar formatul SMS-ului te ghideaza sa transmiti cele mai importante informatii intr-un mod succint. 

Clientii si potentialii tai clienti sunt mai mult decat obisnuiti sa deschida imediat SMS-urile primite, sa le citeasca si sa actioneze, dat fiind comportamentul uzual de interactiune cu telefonul mobil.

Citeste si: Cum activezi modulul sendSMS in Gomag Apps

Super avantajul parteneriatului sendSMS & Gomag: Automatizarea

Noi iti recomandam sa folosesti sendSMS impreuna cu SMS Bot, GoBotul pe care l-am creat special sa te ajute sa automatizezi comunicarea prin SMS a magazinului tau.

Optiunea SMS Bot se va activa automat, imediat ce ai facut integrarea cu sendSMS. 

Tot ce iti ramane de facut este sa setezi mesajul standard care va fi trimis in functie de conditiile stabilite de tine, de fiecare data cand are loc evenimentul declansator.

Nu mai e nevoie sa intervii manual in platforma sendSMS sau sa angajezi un om care sa se ocupe exclusiv de trimiterea SMS-urilor. SMS Bot o va face in locul tau, complet automat.

Ce mesaje poti trimite automat cu sendSMS si SMS Bot din Gomag?

  • SMS-uri de confirmare a comenzii.
  • SMS-uri legate de statusul comenzii – daca a fost preluata, procesata, expediata. Poti personaliza mesajul inclusiv cu tracking AWB sau link spre resurse suplimentare.
  • SMS-uri comerciale – de fiecare data cand ai o campanie noua de marketing, poti trimite mesaje in masa de anuntare a reducerilor si a promotiilor existente.
  • SMS-uri prin care ceri feedback-uri clientilor, la un anumit timp dupa ce au facut o comanda.
  • SMS-uri care sa se declanseze cand plata nu a fost finalizata – remindere pentru finalizarea platii in site (in cazul in care permiti doar plata online – de ex., pentru produsele personalizate).
  • SMS-uri de anuntare cand ai informatii importante de transmis (deschiderea unui sediu nou, participarea la un eveniment, schimbari masive in firma, oferirea unui cod de reducere complementar inainte de plecarea in concediu etc.).

setare-sms-bot

Orice mesaj creat in SMS Bot poate fi personalizat. Doar corpul principal al mesajului ar trebui sa fie standard, valabil pentru toata lumea si valabil indiferent cu ce continut sunt completate variabilele (bucati de text preluare automat in functie de particularitatile comenzii).  

Uite cateva dintre variabilele pe care le poti folosi: numar comanda, data comenzii, nume si/sau prenume clienti, numarul AWB-ului, metoda de plata etc.

Poti stabili, de asemenea, cand sa fie trimit mesajul, dar si in functie de ce eveniment este declansat (status comanda, metoda de plata, canalul de vanzari pe care a fost generata comanda etc.).

Trebuie sa mai stii ca platfoma Gomag nu percepe niciun comision pentru notificarile SMS trimise. 

Iar in platforma sendSMS platesti doar ce consumi (creditele la costuri preferentiale, despre care vorbeam mai sus), si ai credite cu valabilitate nelimitata.

Citeste si: 365 de idei pentru afaceri mici si medii [marketing & vanzari]

De ce sa faci SMS Marketing cu sendSMS?

Partenerii nostri de la sendSMS ti-au pregatit si o serie de statistici bine de stiut, care te vor motiva sa incluzi SMS marketing in strategia ta:

  • 99% din notificarile SMS sunt deschise si sunt citite in cel mult 3 minute de la primire.
  • 54% pana la 89% dintre clienti ar prefera sa comunice cu brandurile prin SMS. Utilizatorii agreeaza comunicarea prin SMS daca mesajul e relevant si personalizat.
  • 75% dintre mileniali doresc sa primeasca notificari despre promotii prin SMS.
  • 48% dintre utilizatorii de internet prefera sa primeasca mesaje de loialitate prin SMS.
  • Voucherele livrate prin SMS au rate de folosire de 10 ori mai mari decat cele de pe flyere.
  • SMS-ul are un ROI excelent, mult mai mare decat orice alt canal de marketing. La acest aspect contribuie: costurile mici per SMS, faptul ca nu ai nevoie de cunostinte tehnice, de o intreaga echipa in spate si nu trebuie sa investesti in hardware, software, dar si faptul ca poti automatiza SMS-urile.
  • Consumatorii care primesc mesaje de marketing prin SMS sunt cu 40% mai inclinati sa efectueze o achizitie.

Profita de parteneriatul sendSMS – Gomag si imbunatateste-ti strategia de comunicare cu clientii!

Despre sendSMS:

sendSMS a obtinut distinctia “Cea mai buna platforma de mobile advertising din Romania” la European Enterprise Awards 2021. 

Compania are o experienta de peste 13 ani in domeniul serviciilor SMS. 

sendSMS iti pune la dispozitie o platforma online securizata, campanii de mobile advertising pe bazele operatorilor GSM si module SMS no-code care iti permit sa automatizezi comunicarea prin notificari SMS si mesaje chat rich media (RCS Business). 

Cosmin Daraban