Incep acest material cu mentiunea ca aici vom discuta despre intrebarile frecvente legate de platforma, la modul general, in raport cu nevoile tale ca antreprenor.

Pentru intrebarile legate de functionarea modulelor sau a aplicatiilor din platforma, locul perfect in care vei descoperi raspunsuri pas cu pas este centrul Help Gomag

Mai mult, daca ai anumite intrebari, specifice, stii deja adresa de email pe care poti sa le scrii colegilor mei – ei sunt acolo sa iti ofere asistenta de care ai nevoie, cu unul dintre cele mai bun timpuri de raspuns din industrie.

Informatiile despre care citesti azi te vor ajuta daca esti in cautarea platformei potrivite pentru ideea ta de afacere sau business-ul existent, in cazul in care vrei sa migrezi la noi, dar si daca ai deja un magazin online pe Gomag.

Vei afla sau iti vei reaminti ce anume poti sa faci cu platforma, astfel incat sa o folosesti la potentialul maxim, conform planului tau de afaceri.

Hai sa-i dam drumul!

 

Cuprins Pot sa fac asta cu Gomag? FAQ 2024

  1. Pot face un demo gratuit 15 zile chiar daca nu am inca firma? Cand se creeaza demo, e nevoie de datele firmei?
  2. Pot vinde produse digitale cu Gomag?
  3. Pot sa propun dezvoltarea anumitor functionalitati sau integrari in platforma?
  4. Sunt furnizor de produse. Pot sa imi leg magazinul de cele ale revanzatorilor / distribuitorilor mei?
  5. Pot crea un site de prezentare cu Gomag?
  6. Pot sa testez separat o aplicatie din Gomag, daca nu am abonamentul corespunzator?
  7. Pot sa incarc un design propriu in platforma?
  8. Pot sa folosesc mai multi GoBots decat sunt inclusi in abonamentul meu?
  9. Pot sa vand cu Gomag si in alte tari?
  10. Pot sa imi mut magazinul pe Gomag, daca acum sunt pe (alta platforma)?
  11. Pot sa am un magazin online la cheie pe Gomag? Ce include acesta?

1. Pot face un demo gratuit 15 zile chiar daca nu am inca firma? Sau variabila: Cand se creeaza demo, e nevoie de datele firmei?

Pentru a testa cele 15 zile gratuit platforma, ai nevoie doar de o adresa de email. 

In plus, pe formularul de testare ti se va cere si numele magazinului, insa acesta poate fi unul fictiv pentru a fi folosit doar in perioada demo, pana iei decizia finala privitoare la nume si alegi domeniul dorit pe care va fi lansat magazinul.

demo-gomag

2. Pot vinde produse digitale cu Gomag?

Raspunsul e da. Si ai doua variante prin care poti vinde produse digitale.

Aplicatiile Cursuri Online si Produs Downloadabil iti ofera metode diferite prin care sa vinzi produse digitale, iar ambele sunt accesibile gratuit in cadrul abonamentului tau din platforma.

In general, Cursuri Online se preteaza pentru produse in format video, de tip cursuri, workshop-uri pre-inregistrate, masterclass-uri de dimensiuni mari, inregistrate etc. 

avantaje-cursuri-online-gomag

Pe de alta parte, desi are si o componenta ce permite urcarea de video-uri, aplicatia Produs Downloadabil se preteaza mai mult pentru produsele digitale de tip ghiduri premium, ebooks, checklist-uri, template-uri premium si asa mai departe – produse cu scop sa fie descarcate pentru a putea fi accesate si utilizate de audienta ta.

Ce trebuie sa retii e ca aceste doua aplicatii reprezinta metode de a pune la indemana clientului produsele tale si nu sunt responsabile de copyright-ul lor sau ce va face clientul tau dupa ce le acceseaza. 

Daca vrei sa iti protejezi produsele pentru a nu fi diseminate dupa descarcare, va trebui sa faci actiuni separate pentru a semnala drepturile de copyright, scenarii si cazuri in Termeni & Conditii, precum si limitarea actiunilor posibile din platforma aleasa de video streaming.

3. Pot sa propun dezvoltarea anumitor functionalitati sau integrari in platforma?

Desigur. In acest scop am construit Gomag RoadMap, o sectiune dedicata in dashboard-ul magazinului tau.

Sectiunea este disponibila exclusiv clientilor cu un abonament activ in platforma, iar in aceasta se pot vota propunerile aprobate spre a intra in lucru. De asemenea, aici poti vizualiza istoricul dezvoltarilor mari realizate pana acum.

Care e procedeul? 

Daca ai o propunere noua pe care vrei sa ne-o trimiti, in coltul stanga jos al ecranului ai un icon cu semnul +. Da click acolo si trimite-ne un mesaj cu propunerea ta.

roadmap-platforma-gomag

Acesta va ajunge la colegii de la asistenta & tehnic, care vor analiza ideea ta si, in functie de utilitatea propunerii tale pentru o parte mai mare dintre clientii nostri, o pot face publica, astfel incat sa fie votata si de ceilalti.

Cu cat sunt mai multi antreprenori interesati de noua dezvoltare, cu atat aceasta va urca mai sus pe lista prioritatilor.

Citeste aici toate detaliile pe care trebuie sa le stii: Gomag RoadMap – Esti clientul nostru? De azi poti sa propui / votezi functionalitatile dorite

4. Sunt furnizor de produse. Pot sa imi leg magazinul de cele ale revanzatorilor / distribuitorilor mei?

Da, iar cea mai simpla metoda se poate aplica daca ambii aveti magazin pe Gomag.

Gomag Link este o functionalitate speciala in platforma care conecteaza si sincronizeaza multiple magazine, mult mai rapid si mult mai eficient.

Din postura de furnizor, ai o cale extrem de usoara de a intra mai agresiv in piata, pentru a-ti extinde vanzarile prin diverse magazine online, fara costuri radicale. Cand revanzatorii / distribuitorii tai au deja magazine pe Gomag, procesul de extindere se simplifica enorm, iar timpul de conectare este unul foarte scurt.

beneficii-platforma-gomag

Odata setarile realizate, practic, platforma automatizeaza tot ce tine de preluare si sincronizare informatii, astfel incat ambii – atat tu, cat si colaboratorii tai – sa aveti control asupra informatiilor pe care le detineti, in timp util. 

Datele mereu actuale iti ofera puterea de a lua deciziile potrivite pentru urmatorii pasi in extinderea business-ului.

Citeste aici mai multe detalii si scenarii de folosire pentru Gomag Link: Nou in platforma: Gomag Link simplifica relatia intre furnizori si revanzatori

5. Pot crea un site de prezentare cu Gomag?

Nu poti crea un site de prezentare clasic cu Gomag.

Datorita faptului ca Gomag este o platforma dedicata de eCommerce, aceasta afiseaza by default componente precum cosul de cumparaturi sau pagina de finalizare comanda.

Asadar, ce poti sa faci cu Gomag este un site hibrid, care sa inglobeze atat partea de pagini de prezentare (tip landing page, cu adaugare de componente tip continut, landing page, banner etc.), cat si cea de vanzare de produse. 

De exemplu, daca ai un salon de hairstyling, poti afisa in anumite pagini formulare de rezervare, dar si servicii sub forma de produse, ce pot fi cumparate in avans (pachete de hairstyling, cursuri de coafura etc.).

Un alt scenariu, iti poti extinde o astfel de afacere, afisand atat zona de prezentare servicii, cat si prin vanzarea de produse fizice adiacente, cum ar fi produse pentru ingrjirea parului si accesorii.

Pentru a raspunde concret la intrebare, nu poti crea doar un site de prezentare pe Gomag, dar platforma are componentele de care ai nevoie daca vrei sa incorporezi in acelasi site atat partea de prezentare, cat si cea de vanzare.

6. Pot sa testez separat o aplicatie din Gomag, daca nu am abonamentul corespunzator?  

Nu. 

Ce poti face, in schimb, e sa testezi abonamentul in care e inclusa aplicatia respectiva pentru o luna, si apoi, daca nu ti se pare ok, sa revii la abonamentul anterior.

Practic, acoperi factura pentru abonamentul mai mare si analizezi timp de o luna cum functioneaza acesta pentru tine.

Aceasta optiune e pentru tine daca vrei sa testezi o aplicatie inclusa intr-un anumit abonament – cum ar fi Puncte de fidelitate (de la Pro) sau Import / Export (de la Plus).

Pe de alta parte, desi majoritatea aplicatiilor din platforma sunt gratuite, incluse in orice abonament Gomag, poti accesa si aplicatii premium, care sunt tot independente de planul tarifar ales.

In general, aceste aplicatii au acea investitie in plus deoarece presupun colectarea si gestionarea unor date suplimentare, care trebuie stocate undeva – asadar, consuma mai multe resurse decat in mod obisnuit (cum e, de exemplu, aplicatia Produs configurabil, unde clientii pot adauga imagini sau textele cu care vor sa le fie personalizate produsele).


7. Pot sa incarc un design propriu in platforma? 

La Gomag nu oferim posibilitatea de import a unui design din afara platformei. 

In schimb, se pot face modificari avansate pe o tema existenta (asemanatoare) din Gomag, prin editorul CSS, astfel incat sa creezi acelasi sau un design similar cu cel propriu.

Iti punem la dispozitie 19 teme de baza dintre care poti alege. Fiecare dintre ele detine componente care se potrivesc special pentru anumite nise, insa acestea pot fi personalizate astfel incat sa fie perfecte pentru ceea ce vinzi tu.

teme-gomag-avantaje

Ai la dispozitie Configuratorul de tema, prin care activezi sau modifici fonturi, dimensiuni, culori si alte optiuni, dar si editorul CSS – poti colabora cu un specialist sau iti poti exersa creativitatea, in cazul in care detii astfel de cunostinte.

In plus, fiecare tema poate fi previzualizata cu materialele incarcate de tine (texte, imagini, bannere etc.). Poti vedea dinainte cum arata magazinul tau pe diverse teme, astfel incat sa poti lua cea mai buna decizie.

Citeste si: Cum gandesti design-ul magazinului tau pentru a atrage conversii

8. Pot sa folosesc mai multi GoBots decat sunt inclusi in abonamentul meu?

Desigur.

Daca iti doresti sa automatizezi mai multe sarcini in magazin decat pot acoperi GoBotii inclusi in abonamentul tau, noi iti putem activa mai multi, contra-cost, fara sa fie nevoie sa migrezi la un alt plan tarifar.

automatizare-gobots-gomag

Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti un email catre echipa noastra de suport, in care sa specifici detaliile, cum ar fi numarul de GoBoti suplimentari doriti (tine cont ca se pot activa cate un pachet de 5 ), tipul lor si pentru ce magazin vrei sa ii activezi.

Citeste si: GoBot – Magazinul tau pe pilot automat la Gomag

9. Pot sa vand cu Gomag si in alte tari?

Absolut.

Sustinem dezvoltarea antreprenorilor romani inclusiv prin integrari pentru extinderea vanzarilor in afara granitelor.

In acest scop, integrarile cu platforme precum easySales sau Baselinker te ajuta sa iti conectezi magazinul online cu marketplace-uri din Europa si nu numai – o cale mai usoara de a-ti testa noile audienta, in timp ce folosesti infrastructuri tehnice gata validate.

gomag-vanzari-cross-border

Poti, de asemenea, sa te extinzi cu magazine online proprii in alte limbi decat romana, si ai integrari cu furnizori care ofera pachete de servicii internationale pentru transport, plati, e-fulfillment, facturare, dar si email marketing etc.

Pentru inceput, iti recomand sa citesti mai multe in articolul Vanzari cross-border: Cum vinzi online pe pietele internationale.

10. Pot sa imi mut magazinul pe Gomag, daca acum sunt pe (alta platforma)?

Da, absolut.

Noi iti oferim un serviciu dedicat de Migrare si Redirect, care, practic, e o optiune extra in baza unui abonament si consta in preluarea produselor tale din actuala baza de date, impreuna cu informatiile lor (categorii, atribute, imagini, descrieri, variante de produs, review-uri, video-uri etc.), dar si a clientilor, cu toate datele lor.

In plus, in cadrul serviciului se realizeaza redirect-urile (pentru URL-urile de produse, categorii, pagini statice etc.), de la magazinul actual catre cel nou. Asa ai siguranta ca indexarile nu se vor pierde!

migreaza-magazinul-pe-gomag

Pentru link-urile care nu se redirectioneaza, se va activa gratuit aplicatia Redirect 301. Cu ajutorul acesteia poti redirectiona chiar tu URL-urile manual, din sectiunea de administrare.

Oferta de Migrare si redirect NU presupune si preluarea design-ului, a functionalitatilor ori a comenzilor existente in site-ul actual. Acestea se pot solicita, insa vor fi discutate separat avand un cost extra, stabilit pe baza cerintelor.

Deadline-ul va fi de 30 de zile/45 de zile (in functie de tipul bazei de date) din momentul in care achiti acest serviciu.

Despre acest subiect am scris pe larg si aici: Cum Migrezi De Pe O Alta Platforma eCommerce Pe Gomag.

11. Pot sa am un magazin online la cheie pe Gomag? Ce include acesta?

Da, noi iti oferim si optiunea de a cere direct un Magazin la cheie.

Acesta este un serviciu extra, in baza unui abonament. 

In mod standard, are un cost de 347 eur+tva (sau 247 eur+tva la plata abonamentului in avans pe 12 luni), insa as vrea tii cont si de faptul ca, uneori, intra in cadrul unor campanii de reduceri (cum ar fi Black Friday sau Kit-uri) – asadar, cateodata il poti vedea si la un pret mai mic.

 

Pentru serviciul Magazin la cheie faci plata o singura data si include urmatoarele:

  • Realizare set bannere homepage pe template-ul ales – le poti vedea pe toate aici 
  • Configurare schema culori pe template-ul ales
  • Configurare logo si favicon – trebuie sa le detii dinainte
  • Setup procesator plati si curier – trebuie sa ai contracte cu acestia sau, daca vrei sa folosesti GShipments sau GPayments, te asiguri ca iti creezi conturile necesare si il anunti pe reprezentantul tau Gomag.
  • Configurare date de facturare si contact
  • Creare si configurare conturi Google Analytics, Google Merchant, Google Ads
  • Creare si configurare conturi Business Manager, Facebook Ads Manager, Catalog, Pixel

cere-magazin-la-cheie-gomag

Foarte important!

Adaugarea de produse nu este inclusa in acest serviciu, si nici eventuale customizari/modificari ce se doresc aduse in magazin.

Termenul de finalizare al magazinului este de 15 zile lucratoare din momentul in care transmiti colegilor toate informatiile solicitate.

Vrei mai multe detalii? Citeste pe larg despre acest serviciu, aici: Vrei un Magazin Online la Cheie? Vino la Gomag!

Desi am inceput cu un numar limitat de intrebari, articolul de astazi este actualizat continuu, astfel incat sa includa orice intrebari noi ai avea, legate de platforma Gomag, la modul general.

Iar daca ai si tu o intrebare legata de acest subiect, te invit sa o lasi in comentarii. Revin regulat asupra intrebarilor, pentru a raspunde pe larg in cadrul materialului.

Ai si intrebari legate de anumite functii, aplicatii sau dezvoltari pentru situatia specifica a magazinului tau? Daca detii deja un magazin online pe Gomag, deschide un tichet catre colegii de la suport, iar ei iti vor raspunde punctual.

Iar daca nu vinzi – inca – pe Gomag, poti lua legatura cu consultantii nostri aici, astfel incat sa afli raspunsuri, sfaturi, dar si resurse care sa te ghideze pe drumul catre obiectivele setate!

Cosmin Daraban