Notificarile SMS despre starea comenzilor, un must-have pentru orice magazin online, sunt foarte usor de integrat in platforma Gomag. 

SMSLink.ro este integrat de cativa ani cu platforma Gomag, astfel integrarea se realizeaza cu efort minim, fara know-how tehnic, in cateva minute si beneficiaza de suport tehnic atat din partea Gomag, cat si din partea SMSLink.ro.

Avantajele notificarilor SMS in magazinul online

Notificarile SMS despre starea comenzilor contribuie la imbunatatirea interactiunii cu clientii magazinelor online, studiile aratand ca numarul de comenzi neridicate de catre clienti si numarul de apeluri in call center din partea clientilor pentru intrebari despre evolutia comenzii scad semnificativ. Practic, contribuie la eficienta operationala a magazinului online prin reducerea costurilor cu retururile si reducerea resurselor alocate pentru call center.

Cel mai eficient canal de comunicare directa

SMS-ul este cel mai eficient canal de comunicare directa, studiile aratand ca rata de deschidere a unui SMS este de peste 99%, producand o rata de angajament in campanii SMS de 6 pana la 8 ori mai mare decat e-mail-ul, SMS-urile fiind citite in medie in primele 5 secunde de la primire.

Un alt avantaj al notificarilor SMS operationale este ca SMS-ul este un canal de comunicare independent de conexiunea la Internet sau de setarile power saving, putand fi considerat un serviciu always-on, astfel utilizatorii de telefonie mobila pot sa primeasca tot timpul SMS-urile transmise de companii (spre deosebire de notificarile push sau e-mail).

In Romania, SMS-ul acopera 100% din populatia tarii

Conform informatiilor prelucrate de ANCOM, la nivelul anului 2017 exista 22.4 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila (12.1 milioane abonamente si 10.3 milioane de cartele preplatite), toate telefoanele avand capabilitatea de a transmite si primi SMS-uri.

Astfel, SMS-ul reprezinta al 7-lea mediu de comunicare in masa, completeaza mixul de marketing, prin campanii SMS eficiente, reinventeaza comunicarea directa si creste ROI-ul, ramanand si cel mai personal mijloc de comunicare directa.

Citesteste si: Automatizarea unei afaceri online: 5 idei pentru magazinul tau

Aspecte de care sa tineti cont atunci cand alegeti un furnizor de servicii SMS:

Stabilitate si experienta

  • Pentru un serviciu care functioneaza continuu si neintrerupt, este important ca furnizorul de servicii SMS sa aiba experienta si solutii tehnice care si-au dovedit stabilitatea si fiabilitatea in timp. 

SMSLink.ro furnizeaza solutii SMS de peste 12 ani pentru clienti precum institutii bancare de top din Romania, care utilizeaza platforma SMSLink pentru notificari SMS critice precum autorizarea 3D Secure prin SMS OTP (One-Time Password) a tranzactiilor cu cardul pe Internet, fiind printre primii furnizori de servicii SMS care au integrat solutii SMS pentru 3D Secure pentru platile cu cardul pe Internet.

Numarul de clienti ai furnizorului ales

  • De asemenea, este important ca furnizorul de servicii SMS sa opereze o solutie tehnica utilizata de un numar relevant de clienti pentru a avea siguranta ca aceasta este scalabila, functionala si reprezinta un focus pentru furnizorul de servicii SMS atat in privinta suportului, cat si a dezvoltarii continue a solutiilor SMS. 

Prin SMSLink.ro se transmit in fiecare zi volume care pot sa varieze de la cateva sute de mii de SMS-uri la peste un milion de SMS-uri. In anul 2019 cifra de afaceri a companiei s-a situat la peste 21.25 milioane de lei, in crestere fata de anul 2018, dovedind astfel expertiza si capacitatea tehnica a SMSLink.ro de a livra servicii SMS la standarde ridicate.

Reputatia si modelul de business

  • Este important ca furnizorul de servicii SMS sa fie o companie cu reputatie foarte buna, construita pe principii solide si cu un model de business viabil, pentru a va asigura ca SMS-urile dvs. sunt transmise exclusiv prin canalele oficiale de transmitere a SMS-urilor A2P (Application-to-Person) cu operatorii de telefonie mobila si in conformitate cu legislatia in domenul telecomunicatiilor si in materia protectiei datelor cu caracter personal, oferind astfel garantia ca SMS-urile sunt livrate pe telefon si ca datele clientilor dvs. sunt in siguranta. 

SMSLink.ro furnizeaza servicii SMS de peste 12 ani, are in portofoliu clienti din sectoare cheie, precum banking si telecom, si respecta in totalitate bunele practici si legislatia din domeniul telecomunictiilor si in materia protectiei datelor cu caracter personal.

Suport tehnic 24/7/365

  • Nu in ultimul rand, este important sa beneficiati de suport tehnic 24/7/365 din partea furnizorului de servicii SMS, iar acesta sa aiba o solutie monitorizata 24/7/365, deoarece SMS-ul este un serviciu tranzactional, ce este utilizat pe tot parcursul zilei, indiferent de ora si in fiecare zi din an, astfel este important ca furnizorul de servicii SMS sa aiba capacitatea tehnica de a raspunde la solicitari si de a remedia proactiv orice situatii tehnice, 24/7/365, nu doar in intervalul business hours. 

SMSLink.ro este unul dintre putinii furnizori de servicii SMS din Romania care ofera in mod implicit suport tehnic si monitorizare 24/7/365 catre toti clientii.

Pentru activarea integrarii SMSLink.ro cu Gomag, tot ce trebuie sa faceti este sa va creati un cont de utilizator in platforma SMSLink.ro si sa urmati pasii pentru activarea integrarii si a Gobot-ului, descrisi aici.

Citeste si: Ce este o platforma de eCommerce pentru magazine online

SMSLink.ro este una dintre principalele solutii SMS din Romania, incluzand servicii precum SMS marketing sau notificari SMS operationale, solutie dezvoltata si operata de catre ASTINVEST, companie cu experienta de peste 12 ani (incepand cu anul 2008) in servicii SMS si cu un trafic de peste 12 milioane de SMS-uri / luna (adica in medie peste 380.000 SMS in fiecare zi), fiind o solutie aleasa de peste 1200 de clienti corporate si IMM, inclusiv institutii bancare de top din Romania, care utilizeaza platforma SMSLink pentru notificari SMS critice precum autorizarea 3D Secure prin SMS OTP (One-Time Password) a tranzactiilor cu cardul pe Internet. 

Avand in vedere avantajele SMSLink.ro, SMSLink.ro este o solutia SMS utilizata de Gomag pentru transmiterea SMS-urilor Gomag catre clienti.

Guest post realizat de catre colegii nostri de la SMSLink.ro.

Sursa hero image: Illustration by Freepik Stories

Cosmin Daraban