Salut! Andreea aici, am revenit cu o noua runda de actualizari si functionalitati in platforma Gomag.

Tocmai le-am lansat in platforma astfel incat sa le poti folosi pentru a-ti simplifica munca si a comunica mai bine ceea ce doresti, cu un obiectiv important: sa vinzi mai mult si mai comod.

Noutatile din aceasta luna sunt actualizari legate de Shopping Ads (una dintre cele mai eficiente strategii de promovare a produselor online), SEO avansat, mici update-uri pentru diverse scenarii, precum si posibilitatea de calculare instant a ratelor prin TBI.

Ramai alaturi de mine, discutam pe rand mai jos despre fiecare in parte.

Pont! Iti suna bine functionalitatile si avantajele Gomag, dar inca nu vinzi cu platforma noastra? E bine sa stii ca ai la dispozitie 15 zile in care poti sa o testezi gratuit!

Cuprins Update-uri si noutati Gomag:

1. Posibilitatea de a genera un URL pe care se va aplica direct un voucher
2. Update Google Shopping Ads
3. Update SEO Avansat
4. Update afisarea numarului de zile pentru scadenta pe factura generata prin FGO
5. Optiune noua GoBot – Plata nu a fost finalizata
6. TBI: Calculator rate
7. Se pot ordona video-urile pentru produse

1. Posibilitatea de a genera un URL pe care se va aplica direct un voucher

Prin optiunea Cos de cumparaturi din panoul de administrare al magazinului tau online poti crea diferite coduri de voucher valabile in site. 

Aceste vouchere functioneaza ca un stimulent pentru clienti, astfel incat sa ia decizia de cumparare sau sa finalizeze comenzile in magazin, cand sunt nehotarati.

Daca vinzi deja cu Gomag, probabil te-ai familiarizat cu modul in care functioneaza – setezi discount-ul acordat, codul care va fi folosit de client si conditiile in care se aplica reducerea.

Ceea ce e nou acum e faptul ca poti genera un URL, un link, prin accesarea caruia discount-ul se aplica instant fara ca oamenii sa mai trebuiasca sa introduca voucherul respectiv in pagina de finalizare comanda.

Asta te ajuta sa eviti frustrarile in cazul in care clientii nu gasesc codul de voucher decat dupa ce au trimis deja comanda, desi poate l-ai afisat direct in fata lor, printr-un hellobar sau un popup.

Cum generezi un URL pentru un cod de discount? Simplu.

In imaginea urmatoare vezi butonul pe care trebuie sa dai click pentru a genera un URL:

generare-url-aplicare-voucher

Dupa ce apesi butonul, iti este afisat un pop-up unde trebuie sa setezi URL-ul si codul care va fi aplicat pe URL. Ambele sunt obligatoriu de completat, altfel nu poti genera URL-ul:

aplicare-voucher-url-gomag

In casuta pentru URL, de exemplu, poti adauga un URL de categorie, astfel incat voucher-ul sa fie valabil doar pentru categoria respectiva de produse. Sau orice alt URL doresti. Completeaza si codul de discount dorit.

Apoi da click pe “Genereaza URL” si vei vedea automat URL-ul final pe care il poti copia si folosi in campaniile tale. 

De exemplu, il poti trimite in newsletterele pentru clientii tai fideli, il poti adauga intr-un email sau intr-un SMS de recuperare a cosului abandonat, in reclame, il poti trimite prin live chat sau il poti posta in social media.

Voucherul care se aplica prin URL scurteaza procesul de achizitie si este la indemana clientilor, pe care ii surprinzi in mod placut, astfel incat sa te tina minte.

Citeste si: Update feed-uri, integrare Klaviyo, actualizari SmartBill si alte noutati Gomag

2. Update Google Shopping Ads 

In platforma Gomag ai posibilitatea de a genera automat un feed de produse pentru Google Shopping Ads.

Iti economiseste o multime de timp si scapi de batai de cap, pentru ca nu mai e nevoie sa te documentezi pentru crearea manuala a feed-ului, conform specificatiilor Google.

Este o functie pe care ne-am grabit sa o punem la dispozitia clientilor nostri imediat ce optiunea reclame shopping a inceput sa fie disponibila si in Romania.

Si pentru ca lucrurile evolueaza in timp, am pregatit actualizari legate de feed-ul Google Shopping: poti adauga atributele dorite si ai, de asemenea, optiuni noi pentru acestea.

update-feed-shopping-ads-atribute

In imaginea de mai sus apar atributele pe care le ofera Google. Tu ai posibilitatea sa corelezi atributele care se potrivesc nisei tale, cu ceea ce ai in magazin. 

Dar acestea nu se potrivesc intotdeauna cu ce vinzi sau nu le poti corela usor.

Dupa atribute, acum apar trei campuri Custom label 0,1 si 2 unde poti adauga un alt atribut care nu se afiseaza in lista de sus, dar pe care doresti sa il incluzi in feed. 

Ai la dispozitie apoi si campul Atribute dinamice. Practic, aici poti adauga si alte atribute care vrei sa se regaseasca in feed, pe langa ceea ce ai adaugat mai sus.

update-feed-shopping-ads-gomag

De exemplu, daca vinzi carti sau unelte de gradinarit poate nu ti se potriveste niciunul dintre atributele puse la dispozitie de Google. 

In acest caz, completeaza Custom label-urile. Iar daca nu iti ajung doar trei atribute, le poti completa cu altele in zona de Atribute dinamice.

Citeste si: 5 motive pentru care Google Shopping Campaigns nu trebuie sa lipseasca din strategia magazinului tau online

3. Update SEO Avansat 

Aplicatia SEO Avansat este una despre care am discutat recent, atat in live-uri pe YouTube, cat si pe blog. 

Cand ai multe produse in site, multiple categorii si putin timp la dispozitie (sau buget pentru optimizare), SEO Avansat iti automatizeaza strategia de optimizare on-site si economiseste resurse.

Luna mai aduce cu sine o actualizare importanta daca folosesti SEO Avansat si ai mai multe reguli ce se aplica in aceleasi conditii.

De acum inainte poti PRIORITIZA regulile. Practic, dictezi platformei ordinea in care sa fie aplicate regulile care au aceleasi conditii. 

update-seo-avansat-gomag

De exemplu, poate ai o optimizare valabila pentru aceleasi pagini de categorie, dar vrei sa se aplice o regula diferita in cazul in care pe aceste pagini de categorie se regasesc anumite marci.

Sau, daca ai o optimizare aplicabila pentru multiple categorii (A, C si D), dar vrei sa aplici o optimizare noua pentru categoria D, o poti prioritiza pe cea de-a doua fara sa mai trebuiasca sa intervii in optimizarile anterioare.

Citeste si: SEO Avansat: cum sa ai un magazin optimizat cu Gomag

4. Update afisarea numarului de zile pentru scadenta pe factura generata prin FGO

Daca generezi facturi prin FGO, stii ca in aplicatia din Gomag Apps poti face niste setari initiale care sa se aplice de fiecare data cand generezi o noua factura, fara a interveni manual de fiecare data.

Actualizarea FGO de aceasta data te ajuta in cazul in care vrei sa semnalezi un termen scadent pentru plata facturilor si, implicit, numarul de zile pentru calculul termenului de plata.

update-factura-fgo-gomag

In FGO din Gomag Apps, initial apare doar campul Data Scadenta. Numai daca bifezi Da apare si urmatorul camp, Numar de zile pentru scadenta.

Functia te ajuta in cazul in care modelul tau de business ofera clientilor posibilitatea de plata ulterioara, nu plata imediata. De exemplu, daca faci vanzari catre clientii B2B sau vanzarea se face prin intermediari (agenti de vanzari sau reprezentanti cu cont special).

Citeste si: Integrare easySales, update Retargeting si FGO si alte noutati Gomag

5. Optiune noua GoBot – Plata nu a fost finalizata

GoBotii nostri nu prea mai au nevoie de introducere. Am primit numeroase vesti bune de la clientii care ii utilizeaza constant, pentru ca ii ajuta atat pe partea de organizare a produselor in magazin, cat si pe partea de comunicare cu clientii existenti.

De data aceasta am pregatit o noua conditie de activare pentru roboteii Email Bot si Order Bot. Poti seta activarea lor in momentul in care Plata nu este confirmata.

update-gobot-gomag-plata-nefinalizata

Astfel, poti trimite automat un email in care sa incurajezi finalizarea platii, astfel incat clientul sa se poata bucura de produsele favorite cat mai repede. 

Sau poti seta un Order Bot sa modifice statusul comenzii automat in Eroare plata, de exemplu, in conditia in care plata nu a fost confirmata. Astfel va activa procesul de recuperare a platii, prin email sau notificarea unui agent de vanzari.

Important e sa gandesti logic intregul lant de conditii si sa il testezi. 

Citeste si: GoBot – Magazinul tau pe pilot automat la Gomag

6. TBI: Calculator rate

Asa cum s-a discutat in numeroase randuri la Gomag Virtual Summit in acest an, precum si in diverse live-uri cu statistici, platile online in rate sunt din ce in ce mai populare in Romania, in special datorita accesabilitatii lor.

Reprezinta o metoda de plata ce incurajeaza atat decizia de cumparare, cat si cresterea valorii medii a cosului – oamenii cumpara mai mult, pentru ca au la dispozitie un buget mai mare.

Prin TBI Pay, poti oferi si clientilor tai posibilitatea de cumparaturi in rate. Iar mai nou, le poti pune la dispozitie si un calculator automat al ratelor, in functie de alegerile lor.

afisare-calculator-rate-tbi

E normal ca oamenii sa aiba nevoie sa stie cate rate au de platit si de ce valoare, pentru ca e vorba de finantele lor, pana la urma. 

Cand folosesti optiunea calculator rate de la TBI acestia sunt directionati automat catre un simulator, unde introduc suma de plata si numarul de luni pentru a vedea valoarea platilor lunare pe care le au de facut.

Pentru afisarea calculatorului de rate in site, mergi in Gomag Apps, aplicatia TBI Pay, unde vei completa urmatoarele campuri:

  • Rate Variabile – alegi numarul de rate pe care vrei sa il oferi (6-60 de luni).
  • Numar de Rate – alege numarul de rate folosit in estimarea ratei lunare (in functie de ce numar va fi afisata valoare/luna in paginile de produs).
  • Valoare dobanda – introdu valoare dobanzii.
  • Comision de analiza – introdu comisionul de analiza. 
  • Afiseaza pentru preturi peste – seteaza limita de pret care trebui depasita pentru a se afisa calculatorul de rate. Pentru ca, de exemplu, poate nu vrei sa oferi aceasta optiune pentru produsele cu preturi mici din site.

popup-afisare-calculator-rate-tbi

Citeste si: Integrare TBI, export rapoarte, pixel TikTok si alte noutati Gomag

7. Se pot ordona video-urile pentru produse

Uneori nu e nevoie sa faci optimizari extraordinare sau scumpe pentru a creste rata de conversie a unei pagini de produs in magazinul tau.

Uneori e suficient sa adaugi un video sau mai multe. Acest format de continut da clientului o imagine mai clara asupra produsului, asupra modului in care il poate folosi, dimensiunile actuale etc.

Video-urile fac mai mult decat textul sau imaginile folosite. In special in zona vanzarilor de produse tehnice (scule si unelte), dar si cadouri, carti sau cosmetice.

Noutatea de luna aceasta din modulul de adaugare produse se refera la video-urile de produse. 

Deja stii ca poti adauga mai multe video-uri in pagina, insa de acum inainte poti sa le si ordoni foarte simplu, fara sa mai trebuiasca sa le stergi si sa le adaugi din nou, manual.

ordonare-video-uri-produse-gomag

Pe icon-ul semnalat in imaginea de mai sus trebuie sa se apesi astfel incat sa poti muta video-ul cu drag & drop.

Iti recomandam sa folosesti multiple video-uri de produs, mai ales cand sunt realizate din surse diferite, pentru ca influenteaza decizia clientilor si le castiga increderea mai usor.

Citeste si: 16 Elemente Esentiale Pentru Pagina De Produs

Acestea au fost noutatile de luna aceasta. 

Sfatul meu este sa le folosesti in avantajul tau, mai ales ca te ajuta sa economisesti timp pretios, bani, resurse umane – bunuri pe care le poti investi mai degraba in strategia de afacere si in atragerea clientilor.

Testeaza-le, vezi cum functioneaza pentru tine. Luna viitoare ne auzim cu alte noutati, asa ca fii pe faza.

Pana data viitoare!

Andreea Rusz