Esti interesat ce tipuri de magazine online merg bine acum?

Cu bune si rele, nu cred ca e cineva care poate contesta impactul comertului online, chiar si pe piata din Romania.

Asa ca, daca ai deja un magazin online, felicitari, continua tot asa.

Dar daca nu vinzi online si poate chiar ai o firma offline dar inca nu te-ai incumetat pe web, e cel mai bun moment sa accesezi o super piata pe care intra mii de clienti interesati sa cumpere mai confortabil.

sursa: Giphy

Te intrebi daca ai putea vinde online la fel de bine cum o faci in locatia ta fizica? Si, pe deasupra, fara sa depui foarte mult efort?

Atunci articolul de astazi iti va raspunde la fix.

Descopera 10 tipuri de magazine online pe care le poti deschide pe Gomag cu investitii minime.

  1. Fashion / Beauty
  2. Jucarii / Bebe
  3. IT&C / Electronice / Auto
  4. Produse naturiste / Sport
  5. Accesorii / Unelte
  6. Produse pentru evenimente / Florarie / Librarie
  7. Design Interior / Mobilier
  8. Produse Unice / Catalog mic de produse
  9. Casa & Gradina
  10. Handmade / Hobby

Iti voi arata si cateva exemple de magazine din portofoliul nostru ce au adaptat cele 9 teme Gomag la site-urile lor, chiar daca nu vand neaparat produse obisnuite.

Atentie!

In Gomag poti alege sa iti schimbi tema in orice moment, fara sa fii nevoit sa iti faci un demo nou pentru asta.

Trebuie sa stii insa ca sunt cateva setari pe care odata cu schimbarea temei le vei pierde. Printre acestea se numara setarile efectuate din editorul de tema (de exemplu: culoarea meniului, culoarea pretului, latimea continutului etc.).

De asemenea in cazul in care ai customizari de design acestea se pot pierde la schimbarea temei.

Mai multe detalii despre personalizarea temei alese de catre tine gasesti in documentatia platformei.

1. Fashion / Beauty

Nu e o noutate faptul ca industria fashion se afla in topul celor mai accesate tipuri de magazine online – oamenilor le place sa arate bine.

Si, la cate tipuri de articole de imbracaminte / incaltaminte exista, ai de doua ori mai multe tipuri de design pentru magazinele fashion.

Citeste si: 8 aplicatii Gomag pentru Fashion – cum iti propulsezi vanzarile

De exemplu, daca vinzi tricouri, indiferent ca personalizate sau nu, alege un design dinamic, cu un accent subtil de razvratire. Tema Factual de la Gomag este una versatila si merge foarte bine aici.

tema-fashion-gomag

Sau, daca vinzi costume barbatesti business ori rochii elegante de seara, pune in valoare statusul ridicat si stilul produselor tale. Sau daca e vorba de fashion pentru copii, mergi pe un design deschis si plin de culori.

fashion-copii-gomag

Vezi si un exemplu al unei cliente care a ales tema Magnolia pentru magazinul sau cu produse cosmetice.

cosmetice-tema-gomag

2. Jucarii / Bebe

La fel ca in cazul magazinelor de fashion pentru copiii, daca vinzi jucarii sau alte tipuri de produse pentru bebe, foloseste-te de culorile deschise, chiar pale, pentru a transmite incredere parintilor. Pentru asta functioneaza cel mai bine tema Magnolia 🙂 .

tema-bebe-gomag

Iar daca produsele tale au principalul scop de a proteja copilul, mergi pe elementele practice: afiseaza produsul in mai multe imagini, descrie-l in detaliu, vorbeste despre caracteristicile sale si in special de modul in care poate fi folosit corect.

copii-tema-gomag

Citeste si: 4 Teme Noi De Design in platforma Gomag

3 IT&C / Electronice / Auto

Gandeste-te ce vezi cand intri intr-un magazin fizic ce vinde laptop-uri, telefoane mobile, electronice sau electrocasnice.

De obicei vitrine transparente, pereti albi sau gri si, cel mai probabil, logo-ul si sloganul magazinului.

Multe magazine online ce vand aceleasi tipuri de produse tind sa respecte liniile setate de magazinele fizice, deoarece le permit sa creeze un contrast clar intre pagina web, intre fundal si produsele vandute.

Citeste si: 6 aplicatii Gomag pentru IT&C si Electrocasnice pe care sa le activezi chiar acum

Vezi exemplul unui client care vinde accesorii si huse pentru telefoane mobile, folosind tema Techniq.

magazin-accesorii-gomag

Aceeasi tema merge foarte bine pentru magazinele ce vand piese auto, permitand un acces mai rapid direct la categoriile de care sunt interesati oamenii.

tema-auto-gomag

Citeste si: 6 Aplicatii Gomag pentru Auto Moto / Utilaje in magazinul tau online

Tot pentru gadget-uri, jocuri sau IT functioneaza bine si cea mai noua tema adaugata in Gomag, Minimal.

4. Produse naturiste / Sport

La capitolul design, site-urile care vand produse naturiste se afla undeva la rascruce intre o tema de cosmetice si una medicala: mai sensibila si mai feminina decat o tema medicala, dar mai practica si mai orientata pe produs decat o tema pentru cosmetice.

Citeste si: 8 aplicatii Gomag pentru Health & Beauty – Activeaza-le acum!

Poti vedea un exemplu chiar mai jos, creat, surprinzator, pe tema Techniq.

tema-suplimente-gomag

Pentru categoria sport, clientii nostri aleg in general cea mai populara tema Gomag, Factual, dupa cum poti observa si in acest exemplu.

tema-sport-gomag

Citeste si: Platforma Gomag vs alte platforme eCommerce

5. Accesorii / Unelte

Cand spun accesorii, majoritatea se gandesc la bijuterii si briz-briz-uri feminine. Iar cand spun unelte, posibil ca iti imaginezi deja un barbos plin de muschi, cu un topor rezemat neglijent pe umar.

Si, uneori, e adevarat. Insa chiar daca e o diferenta majora intre cele 2 tipuri de produse, structura si tema site-ului poate sa fie aproape aceeasi, dupa cum vei vedea in urmatoarele 2 exemple.

tema-accesorii-gomag

Daca exemplul de mai sus accentueaza culorile si imaginea de produs, exemplul pentru scule si unelte este mai practic si scoate in evidenta brandul produselor – adica exact ceea ce ii intereseaza pe clientii targetati.

tema-unelte-gomag

6. Produse pentru evenimente / Florarie / Librarie

Aceste 3 tipuri de magazine se caracterizeaza prin mai multe detalii afisate in paginile de produs si accentul pus pe vizual – oamenii judeca o carte dupa coperta si sunt determinati sa ia decizia de cumparare daca vad ceva ce le place.

tema-evenimente-gomag

Alegerile clientilor nostri inclina spre Factual dar, dupa cum vei vedea in exemplul de mai jos, pentru acest tip de magazine se potrivesc si temele Providence, Magnolia sau Glamour.

tema-librarie-gomag

7. Design Interior / Mobilier

In principiu, nu exista reguli precise pentru magazinele de design interior sau mobilier dar, din ce am observat la site-urile care chiar vand din tara si strainatate, acestea tind sa se axeze pe un design minimalist, cu accent pe imagini.

Tema Mansion creata de echipa Gomag merge pe exact aceeasi directie, potrivindu-se in special site-urilor legate de casa, gradina & design interior.

tema-mobilier-gomag

8. Produse Unice / Catalog mic de produse

Nu trebuie sa ai zeci sau sute de produse in catalog pentru a vinde online cu succes. Uneori, pot fi produse cu un caracter unic sau cu o cerere mai restransa pe piata, dar care totusi se vand.

Asa ca, daca vrei sa faci asta, testeaza piata si vinde cu incredere. Pentru un singur tip de produs, in diferite variante, eu iti recomand tema Toscana.

tema-produs-unic-gomag

Uite si un exemplu pentru un magazin cu un numar redus de produse in catalog. Clienta noastra vinde in fiecare zi, iar catalogul sau include doar 17 produse! Chiar e o realizare.

tema-produse-putine-gomag

Citeste si: Vrei un Magazin Online la Cheie? Vino la Gomag!

9. Casa & Gradina

In acelasi stil cu al magazinelor online de mobilier sau produse pentru design interior, magazinele pentru casa & gradina de succes au un design minimalist si practic, cu accent pe produse si modul in care acestea arata in mediul ambiental.

Citeste si: 8 Aplicatii Gomag pentru Casa & Gradina pe care sa le folosesti imediat

Clientul nostru ce foloseste tema Mansion este un exemplu bun de urmat, daca vrei si tu un magazin cu produse pentru casa si gradina.

tema-casa-gomag

10. Handmade / Hobby

Mergand mana in mana, aceste 2 tipuri de magazine online isi pun produsele in valoare prin intermediul imaginilor de produs, imagini mai mari decat de obicei, cu atentie deosebita la detalii.

Citeste si: 8 Aplicatii Gomag pentru Bijuterii & Cadouri in magazinul tau

Poti vedea mai jos site-ul unei cliente care si-a transformat hobby-ul intr-o afacere, folosind intentionat sau nu arhetipul bunicii, cu care ne putem identifica fiecare dintre noi.

tema-hobby-gomag

De asemenea, in acest exemplu pentru un alt magazin cu produse handmade, poti observa acelasi accent pe imagini si storytelling. Ambele magazine au ales tema Factual, de la Gomag.

tema-handmade-gomag

Citeste si: Editor Tema: Cel Mai Nou Modul Gomag

Ok, ok, am trisat un pic.

Am dat exemple pentru mai mult de 10 tipuri de magazine online insa trebuie sa intelegi de ce am facut asta: pe Gomag nu esti conditionat sa ramai la o tema standard, asa cum o vezi prima oara cand iti faci demo-ul.

Orice tema poate fi adaptata cromatic dupa bunul tau plac, folosind editorul Gomag – si nici macar nu trebui sa stii cod pentru asta.

In Gomag gasesti temele Factual, Techniq, Providence, Tiffany, Mansion, Toscana, Magnolia, Minimal si Glamour, deocamdata.

Toate sunt structuri ce respecta cele mai bune practici de usability, si pe care le poti modifica si adapta dupa nevoile tale personale.

Incearca-le, vezi cum ti se par si apoi alege exact ceea ce iti place.

Fa-ti un demo Gomag gratuit pentru 15 zile si incepe sa vinzi chiar din a doua zi dupa setarea magazinului – asa iti testezi si ideea de business. Spor la treaba si, daca ai nevoie de ajutor, ne gasesti pe [email protected]!

Cosmin Daraban